Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz Mikisys #30763 üzenetére

    :) Ezek tévedések.

    Az SB-k adatlapi mérései eleve hibásak. És a valós méréseken mindig sokkal nagyobbak a problémáik, mint az adatlapokon látszik, végig van simogatva az egész, a mérések mélyben problémásak, zajosak, értékelhetetlenek.
    Nézd meg a 20 centis műanyagkosras SB-t, az pont jó példa. Ez az adatlap mérése:

    Ez meg a valóság:

    Köszönőviszonyban nincsenek.

    A 17N558A-nál és a többi adatlapos mérésemnél is jó a felbontás, azért nem látsz benne hibákat, mert azok nincsenek ott. Ez a hangszóró ennyire egyenletes. És a típusszáma nem HA-17. Ez Nem H2000 vagy Videoton termék. :)
    Nem vállalok most gyártást ebből, kb. egy hónapos várólistáim vannak javításra és gyártásra is. Néha hosszabbak. Nincs több kapacitásom a kézműves hangszóróra sajnos.

    A középtartomány elméletileg 0,8-1kHz-től a prezenszig terjed, az meg 5-6k környéke. A mély felső határa a T-S modell hatásosságáig értelmezhető az meg átlag 3-400Hz.

    Az SB16PFCR25-8 rosszabb, mint az általam javított 30 éves Videoton hangszórók, negyedáron. Utóbbiak közül van amelyik, +-1,5dB-en belül marad, az SB meg alapból egy 10dB-es rezonanciával indít, és 1-2kHz között szétesik a középtartománya, magas THD-vel. Nem értünk egyet ezzel kapcsolatban. Talán, ha újra megnézed. :)

    A hangszóróadatlapokon az SPL-fr. mérésekből nem látszik soha a mélytartomány, azok a mérések nem erre valók, a mélyátvitelt mindig a T-S arány adja meg, adott dobozban és elhelyezéssel.

    Egyébként természetes, minél érzékenyebb egy hangszóró, annál gyengébb mélyben. Ez alól nincs kivétel. :) Még nekem sem.

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák