Új hozzászólás Aktív témák

  • szazbolha

    addikt

    válasz perempe #30400 üzenetére

    Tetszik ez a 2,5 utas, még a doboz kialakítása is megfelelne (lehet az mdf-et feketére festem próbából). Valami hasonlót csináltam a Trash-4KM1 (link) projektemben. Szépen szólt, testesen, de a 4db 13 cm-s hangszóró sem tudott elég mélyet produkálni.
    Ahogy nézem a hangszóró távolságokat is jól állítottam felül.
    ...
    Átgondolva teljesen igazad van, ha nem jön be a 3 utas, akkor egy ilyen hangfal megépítéséhez fel tudnám használni az abba rendelt SB17-eket. De ügyelnem kell hogy újrarendelhető legyen, mert azért helyből 8-ra nem ruháznék be.

    Arról mi a véleményed amit shalafi66 írt a több hangszóró alkalmazásáról?
    "Azzal főleg a káosz fokozódik. :) És egyre több hiba lesz a középtartományban"
    Én nem tapasztaltam ilyet, de csak egy olyan hangfalam volt amiben 4 mélyközép volt. Lehet csak szerencsém volt.
    Próbáltam olyasmi hangváltót csinálni hozzá, mint amit linkeltél [link] , de ez nem vált be. Sokkal szebben szólt amikor a 4 hangszóró direkt soros+párhozamosba volt kötve és előttük volt egy másodrendű hangváltó az "eredeti" impedancia alapján méretezve.

  • tubeamp93

    csendes tag

    válasz szazbolha #30399 üzenetére

    Ezeket a gyári diagramokat annyira ne nézegesd. Valahol, vki megmért egyszer valamilyen hangszórót, de a tiéd egész biztosan más lesz. Eleinte jobb híján én is csak a gyári adatlapokra támaszkodtam, de miután már tudom magam is mérni őket, rá kellett döbbennem sajnos, hogy a gyártók zöme hazudik, szépíti az adatokat, illetve már csak a szórás miatt sem teljesen ugyanolyanok.

    A DX25 frekvenciamenete azért nem ilyen. A sajátom pl. teljesen egyenletesen, esés nélkül megy 20 KHz-ig, illetve megy az tovább is, csak azt már nem tudom mérni. Szerencsére ezek a dómok még a megbízható, normálisabbak közt vannak, nem véletlenül ajánlott vétel.

    Ha shalafi66 pedig azt írta a SB26ADC-ra, hogy nem olyan, mint az adatlapon, akkor biztosan igaza van. Nem szokott ilyen téren téves infókat közölni nyilvánosan.

    [ Szerkesztve ]

  • szazbolha

    addikt

    válasz tubeamp93 #30402 üzenetére

    Természetesen elfogadom, amit írsz, de vásárlás előtt nem tudom megmérni, ezért kénytelen vagyok a gyári adatlapokat nézni hangszóró választáskor.
    És bocsi, de az furcsa lenne, hogy a gyártó rosszabbat "hazudik", mint amit tulajdonosként mérni lehet. Mi oka lenne rá?

    Egyébként már megrendeltem a DX25-öt, elvileg csütörtökön érkezik.
    Ahogy nézegettem az USA-ban minden olcsóbb + van paypal, de a vám+áfa miatt marad az eu-s beszerzés.

  • perempe

    addikt

    válasz szazbolha #30401 üzenetére

    itt is érdemes elolvasni vagy beleolvasni a diyaudio topicjába, hogy mire kell számítani. szerintem a linkelt kiforrott, kipróbált konstrukció lehet. ha nem elég 1 mélyközép, akkor 2 vagy 4 már csak megoldja, nem? viszont újabb probléma, hogy nagyobb dobozt nehéz csinálni.

    egy alkalommal hallottam eltérő hangszórókkal (váltóra) 2.5 utast, a Gledent, nagyobb mélysugárzóval, nem volt homogén. szerintem ugyanott, Kiskunfélegyházán szólt egyszer 5" TMM, nem lehetett terhelni. szerintem nagy különbség van azért a két membránfelület (5" vagy 6-7") között.

    * Brahms: 4. szimfónia *

  • tubeamp93

    csendes tag

    válasz szazbolha #30403 üzenetére

    "de vásárlás előtt nem tudom megmérni,"

    Ezért vannak ezek a fórumok, hogy tanácsokat adjunk, irányt mutassunk egymásnak a tervezéshez és a vásárláshoz is. Örülni kell annak, ha vki már előzetesen kipróbált vmit, dolgozott vele, de megosztja a vele kapcsolatos infókat. :)

    Itt a saját hangsugárzómról egy nem rég készült gyors, ellenőrző mérés. Láthatod, hogy itt sincs semmi gond azzal a DX25-tel. :) Valszeg a tiéddel sem lesz, ha jól összerakott példányokat fogsz ki.

    [ Szerkesztve ]

  • shalafi66

    veterán

    válasz tubeamp93 #30397 üzenetére

    :) Én évekig tartottam készleten. :)

    (#30399) szazbolha
    :) Összekeverted. Te írtál buta és sértő szavakat mondatokat nekem. Teljesen indokolatlanul. Aztán törölte egy Mod. Ennyi. Nem érdemes újra kezdeni.

    "Én úgy látom ebben tévedsz. "
    :) Az esélytelen. Valószínűleg rosszul látod.

    "Én úgy látom"
    Mert te a forgalmazó-gyártó méréseit nézed. :) A valóság más. Egyébként csak a hangnyomás-frekvencia diagramokból kiindulva tényleg nem jutsz sehova. :) Persze itt nem szubjektív kitalációkról van szó, hanem egyéb fontos paraméterekről, amiket így nem látsz, és amikre nem tudsz egyelőre következtetni sem. :) Én, ennyi év után, nagyjából ránézésre mérés nélkül is tudom már, hogy milyen lesz egy hangszóró frekvenciaválasza. :)

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

  • szazbolha

    addikt

    válasz tubeamp93 #30405 üzenetére

    Ok, rendben. Ha megérkezik megmérem és beszámolok az eredményről.

    Az SBA-761 projekthez megrendeltem a hangszórókat. Az utolsó pillanatig számolgattam és rakosgattam mint egy legó játékot, mert perempe által linkelt ELSINORE MARK 6 projekt igencsak befolyásolta a döntésem. Abban is van DX25 szál, bár a fő oldalon D2608/91300 (HDS) magas hangszóróval lett megoldva a 2,5 utas rendszer.
    Igazából a teljesen egyenletes fázismenet az ami befolyásolt vagy érdekelt, és talán az is, hogy ott nem egy megtépázott nevű Troels Gravesen szerepel mint tervező, kivitelező.
    Szóval lesz egy szettem a 3 utashoz, amit 66%-ban fel tudok használni a másik projekthez is, ha nem jó sikerül valami, vagy majd 3 hét múlva is érdekelne a 2,5 utas miként szól. Hátha jobban...

    Egy dolog aggaszt : a magassugárzó poziciója és a hozzá alkalmazott speciális gyártású "waweguide" link
    Mindkét projektben el van tolva a magassugárzó síkja a az előlapétól. Azért ennek csak van oka....

  • shalafi66

    veterán

    válasz szazbolha #30401 üzenetére

    Pedig az autós mélyközép hangszóród, az érzéketlensége miatt pont hangsúlyos mélytartományban. Szóval nem ezen múlt, a te dobozod nem megfelelő.

    "Lehet csak szerencsém volt."
    Nem volt szerencséd, nem is lehetett. :) Ez nem szerencse kérdése, műszaki tény, csak nem tanultad meg. :)

    "Próbáltam olyasmi hangváltót [...] nem vált be"
    Azért nem vált be, mert "olyasmi" hangváltó nem létezik. Hasraütés alapján nem lehet modellezni. Mondjuk ezek a szűrők, ezekkel a hangszórókkal éppen nem működőképesek.

    (#30400) perempe
    Jézusom. Te mindig megtalálod a legrosszabb hangsugárzókat. :) :D Semmi méréses dokumentáció a hangváltóhoz (beilleszt nekünk egy modellezést), a két mélyközép szűrése meghagy a középtartományban minden létező hibát, a magas 5kHz körül kezd megszólalni. :D Szemből sem jó, de nagyobb szögből meg teljesen szétesik. És még azt gondolja a szerző, hogy más nem tud rajta kívül impedanciát kompenzálni. :D És 50Hz-es f3 pontra 25-ös alsó határt ír...
    (#30404) perempe
    Ez minden, csak nem kiforrott. :) A hangsugárzók mélytartománya pedig jól modellezhető, nem találgatni kell, hogy elég-e két hangszóró, vagy esetleg négy kellene, hanem kiszámolni. :)
    Ki az, aki kétszáz oldalt elolvas, amikor már első ránézésre is látszanak a hibák. :)

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

  • shalafi66

    veterán

    válasz szazbolha #30407 üzenetére

    "Igazából a teljesen egyenletes fázismenet az ami befolyásolt vagy érdekelt,"
    Mert nem értetted meg, hogy amit látsz, csak az impedancia fázisa. :) És akkor megint belesétáltál egy csapdába/tévútba. :)

    "megtépázott nevű Troels Gravesen szerepel mint tervező, kivitelező."
    :) Troelsz ettől azért fényévekkel jobb és hozzáértőbb.

    "Mindkét projektben el van tolva a magassugárzó síkja a az előlapétól. Azért ennek csak van oka...."
    Persze hogy van, a tölcsér magassága. :D A másiknál meg inkább következményei vannak, mint okai. És nem pozitívak.

    "megmérem"
    :) Még a gyártók mérései sem teljesen megbízhatóak, főleg a felső oktávban (többen is szenvednek ezzel). Nem valószínű. hogy a te, kezdő méréseid, pontosak és jók annyira, hogy nagyobb következtetéseket lehessen levonni belőle. :)

    (#30405) tubeamp93
    "ha jól összerakott példányokat fogsz ki."
    Tudom, hogy kínai, de azért annyira nem rossz az összerakás, mint pl. a Monacornál, vagy Morelnél. :) Szóval mindig központosak voltak. Más gondok akadtak, de azért válogattam párba mindig a beérkezett példányokat, amikor ilyeneket árultam. :)

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

  • szazbolha

    addikt

    válasz shalafi66 #30408 üzenetére

    Összefoglalom röviden: Ez már nem a te projekted.
    Nem veszem figyelembe amiket írsz, mert nem voltál hajlandó konkrétumot mondani SBA-761-el kapcsolatban amikor odáig eljutottunk. Nálam megszűnt a tanácsadói státuszod.
    .
    Felesleges olyanokat idefantáziálj, hogy "hasraütésre" terveztem a hangváltót.
    Maradj a tényeknél, olyanról nyilatkozz amiről van konkrét információd.
    Erről nincs.

    [ Szerkesztve ]

  • shalafi66

    veterán

    válasz Mikisys #30374 üzenetére

    Gyorsan feltettem mérésre, egy átlag nálam lévő fehérvári HA20-569-et:

    Azért ehhez képest az SB20PFC30-8... Hááááát....

    (#30410) szazbolha
    "Nálam megszűnt a tanácsadói státuszod."
    Sosem volt ilyen státusz. :) Legalábbis én biztosan nem vállaltam. :) Nem tudom, honnan gondoltál, miből következtettél erre.

    "nem voltál hajlandó konkrétumot mondani "
    :) Mondani nem, ez írott kommunikáció. De én csak konkrétumokat írtam neked. :) A problémás és rosszízű fogalmazásmódod valóban nem túlzottan motiváló, hogy több órát beleöljek a te hangsugárzód tervezésébe , majd ehhez hasonló hozzászólásokat kapjak tőled. :)

    Ettől függetlenül leírom, amit gondolok.

    "olyanról nyilatkozz amiről van konkrét információd. Erről nincs."

    Természetesen van. :)
    Ebből világosan látszik :) Annak aki ért hozzá.
    "Próbáltam olyasmi hangváltót csinálni hozzá, mint amit linkeltél [link] , de ez nem vált be. Sokkal szebben szólt amikor a 4 hangszóró direkt soros+párhozamosba volt kötve és előttük volt egy másodrendű hangváltó az "eredeti" impedancia alapján méretezve."

    Ha jobbnak gondolod a négy hangszórót azonos frekvenciatartományban működtetve, akkor biztos, hogy nem egzakt információk alapján tervezel hangváltó, hanem csak szubjektív meghallgatás, megfigyelés szerint. :) Megfelelő mérésekből pillanatok alatt látszanának a hibák.
    És ahogy korábban írtam, olyasmi hangváltó nem létezik. Ezek konkrét kapcsolások, topológiák, konkrét alkatrészértékekkel, így körülbelül, hozzávetőlegesen nem tervezhetőek, legfeljebb intervallumokban adhatók meg.

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

  • tubeamp93

    csendes tag

    válasz shalafi66 #30409 üzenetére

    Igen, akkor jól rémlett, hogy említettél korábban már vhol apróbb problémákat a DX25-ösök kapcsán. Csak arra nem emlékeztem már pontosan, hogy milyen jellegű problémákat. :)

    szazbolha
    Próbállak követni, de ez a projekt számomra már kezd egyre átláthatatlanabb lenni, de úgy érzem az írásaid alapján, hogy magad sem igazán vagy tisztában már mit is szeretnél. :) Időnként befutnak újabb ötletek, amik vagy jók műszakilag vagy nem, ezek közül hol megtetszik neked vmelyik, hol nem. Kevergeted-kavargatod a dolgokat, mintha csak ez egy fazék húsleves lenne a tűzhelyen. :) Továbbá még egy rendes terv, egy jó elgondolás sincs de már azon gondolkozol, hogy mit fogsz majd kezdeni a felhalmozott hangszórókkal, ha nem válik be a terv.
    Hááát......kíváncsi leszek, mi lesz ebből, de idáig nagyon bizonytalan az egész.

  • tubeamp93

    csendes tag

    válasz shalafi66 #30411 üzenetére

    "Gyorsan feltettem mérésre, egy átlag nálam lévő fehérvári HA20-569-et:"


    Ez egy teljesen érintetlen H2000-es gyártmány? Mikori? Emlékeim szerint nem szokott ennyire szép lenni ezeknek a középtartománya. :)

  • shalafi66

    veterán

    válasz tubeamp93 #30412 üzenetére

    Persze. Voltak is eltérések bőven. De konkrétan hibásnak nem tudom mondani egyiket sem, a DX 25-ök közül.

    "de már azon gondolkozol, hogy mit fogsz majd kezdeni a felhalmozott hangszórókkal, ha nem válik be a terv."
    Hm. Mondjuk igen. :-/ Azért régen a fórumozók megfontoltabban haladtak.

    (#30413) tubeamp93
    Tavaly ősszel hoztam el, mert volt némi változtatás mágneskörben, és látni akartuk, hogy mi a következmény, belefér-e még vagy nem. De a másik is ilyen, amit decemberben hoztam ugyanabból a típusból.
    Szerintem ezek mindig hasonlóak voltak, sőt még jobbak is régen. A másik 20 centis, a HA20-484 a rosszabb, vagyis egyenetlenebb.

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

  • szazbolha

    addikt

    válasz tubeamp93 #30412 üzenetére

    "Próbállak követni, de ez a projekt számomra már kezd egyre átláthatatlanabb lenni"
    Sajnálom.... nekem egyszerű, nem is értem mit nem lehet ezen érteni.
    Végig viszem az SBA-761 projektem, de a hangszórókat úgy válogattam, hogy azokat fel tudjam használni utána más hangfal megépítéséhez is.

    "Továbbá még egy rendes terv, egy jó elgondolás sincs"
    De van - lehet hogy nem jó de van. Le is írtam, fenti linken olvashatod.
    Te és mások is adtak tanácsot hozzá és azt figyelembe is vettem.
    A te tanácsodra választottam a DX25-öt. (#30373)

    [ Szerkesztve ]

  • szazbolha

    addikt

    válasz shalafi66 #30411 üzenetére

    "A problémás és rosszízű fogalmazásmódod valóban nem túlzottan motiváló, hogy több órát beleöljek a te hangsugárzód tervezésébe "
    .
    Egy percet sem kell beleöljél, levettelek a projektről.
    Nem zavar ha véleményezed, csak nem veszem figyelembe.

  • shalafi66

    veterán

    válasz szazbolha #30416 üzenetére

    Eszerint semmi nem változott. :) Eddig sem vetted figyelembe. De a valóság amiről általában írok, anélkül is érvényes, hogy te foglalkoznál vele. Csak neked lesz rosszabb. :)

    "levettelek a projektről"
    :) Ez valami félreértés. Mikor voltam rajta? :) Komolyan azt gondolod, hogy te más embereket felteszel és "leveszel" valamiről? :)

    (#30415) szazbolha
    Egyszerű ez. Semmi bonyolult nincs benne, csak zavaros és tervezetlen.

    Kezdjük ott, hogy ez a projekt nem az SBA-761, semmi köze nincs hozzá. :) Ha változtatsz rajta, akkor már nem érdemes úgy emlegetni, mintha Troelsz terve alapján dolgoznál. Csak félrevezető információ.

    ""Továbbá még egy rendes terv, egy jó elgondolás sincs"
    De van - lehet hogy nem jó de van. Le is írtam, fenti linken olvashatod."
    Természetesen nincs. Egy jó terv nem így néz ki, hogy belinkelsz egy dobozt, aztán megváltoztatsz ízlés szerint elemeket, mintha pogácsát sütnél. :)
    A jó tervek mindig megalapozott információkból indulnak ki, a tiéd egyelőre ennek a legkisebb jelét sem mutatja. Legfeljebb különböző, általad megfogalmazott eszmék vannak egyelőre. :) De hiteles, műszaki információk nincsenek. Reméljük, előbb-utóbb lesznek. :)

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

  • szazbolha

    addikt

    válasz shalafi66 #30417 üzenetére

    "Mikor voltam rajta? "
    Itt: (#30248)

    "Komolyan azt gondolod, hogy te más embereket felteszel és "leveszel" valamiről?"
    Igen, ez az én kompetenciám, ehhez értek, és a saját házi hangfal építő projektemben meg is tehetem. Téged kizártalak a projektemből, mert úgy ítéltem meg nem vagy hasznos.

    "Kezdjük ott, hogy ez a projekt nem az SBA-761, semmi köze nincs hozzá."
    Eben tévedsz, van köze hozzá linkeltem is. A saját DIY projektemnek is ezt a nevet adtam, mert TG-jére épül. Azt is leírtam miért akarom módosítani, főleg a költségvetés csökkentése miatt.
    Az "SBA-761" név nincs levédve, nincs akadálya. hogy így hivatkozzak a saját projektemre.

    "A jó tervek mindig megalapozott információkból indulnak ki, a tiéd egyelőre ennek a legkisebb jelét sem mutatja."
    Mivel nem ismered a tervet megint olyanról nyilatkozol, amiről fogalmad sincs.
    Még azt sem írtam le milyen hangszórókat fogok használni, kivéve a magas hangszórót. Teljesen alaptalan az állításod, csak egy prekoncepció.

  • tubeamp93

    csendes tag

    válasz szazbolha #30418 üzenetére

    "A saját DIY projektemnek is ezt a nevet adtam, mert TG-jére épül"


    Azt értem, hogy azt vetted alapul, na de mi marad belőle a végére? Nekem a Kossuth bicskája sztori jutott eszembe erről. :)
    Az eredeti hangszórók helyett más típusokat fogsz használni, ha jól értem a dobozon is akarsz változtatni a belső arányok változtatásával, illetve a hangváltót is teljesen elölről kell kezdeni.
    Járható amúgy ez az út, csak elég nagy felkészültséget és hozzáértést igényel. Ezek nélkül csak a szerencsén múlik a dolog, az pedig nem túl jó jel egy teljesen egzakt tudományban. :)

    Csak nagyon halkan kérdezem meg, hogy nem lett volna jobb egy kész TG tervet választani az olcsóbb/jobbak közül? Nem véletlenül vannak azok a tervek közölve. Amatőr építők számára konzisztens, bármikor megismételhető és többnyire jó alapok, amik már további saját méréseket sem feltétlenül igényelnek. Próbáltad már korábban azok közül megépíteni bármelyiket is úgy, hogy semennyire sem tértél el a megadott tervektől? :)

    shalafi66
    Aha, lehet, hogy a HA20-484-el kevertem.

  • troll81

    addikt

    Sziasztok meg zavarnam a nyugalmat én is. :) ezzel a két kis dobozzal.menyiere értékelhető minőség terén.
    Quadral Allsonic 120 III Magnat MSP 60 :R

  • tubeamp93

    csendes tag

    válasz troll81 #30420 üzenetére

    Egyikkel sem találkoztam még, de így ránézésre a hangszórókészlet alapján a Magnat szimpatikusabb nekem. :)

  • Mikisys

    őstag

    válasz shalafi66 #30411 üzenetére

    Ezzel a HA 20-569-el már kiegyeznék, de valamilyen hosszú-élettartamú membránszéllel. (Miért nem érhető el az adatlapja a weboldalon? Jó lenne többet is tudni róla.) Magyarul gumi, vagy textil membránszél elfogadható számomra, habperem nem. Magassugárzónak akkor az a Scan-Speak, vagy Vifa, vagy Peerless DX25-TG05-04 jó lenne kétutasnak.

    Üdv!

  • szazbolha

    addikt

    válasz tubeamp93 #30419 üzenetére

    "Azt értem, hogy azt vetted alapul, na de mi marad belőle a végére?"
    Majd meglátjuk, ha elkészült.

    '"Ezek nélkül csak a szerencsén múlik a dolog,"
    Ez a te véleményed, én nem így gondolom. Én nem kinyermázni jöttem ide. Zöld?

    " Próbáltad már korábban azok közül megépíteni bármelyiket is úgy, hogy semennyire sem tértél el a megadott tervektől?"
    Nem és sohasem volt ez célom ls nem is lesz.

    Szerintem térjünk vissza a valóságba.
    Ez egy "házi hangfal építés" fórum, amit olyan emberek használnak akik maguknak építenek házi hangfalat a saját pénzükből, váltózó előképzettséggel és változó felkészültséggel hobby jelleggel. Nem csak a szakember szintű tudás és tapasztalat hiánya, de pénzkeret és a szabadidő is korlátozó tényezők számukra.
    Ennek a szintnek megfelelően keletkeznek kérdések vagy beszámolók és hangfalak is.

    Nem szándékozom ebből a dimenzióból kimozdulni és élvezettel csinálom amit csinálók. Hobbyból, szórakozásból, és hogy legyen egy hangfalam amit szeretek hallgatni és én csináltam.
    Elismerem a te és mások hangfalépítés terén szerzett szakmai tudását, de nem tartom többre mint más szakmákban szerzett tudást. Csak szakma a sok közül, amit a hobby szinten is lehet gyakorolni. Nem fogok veletek megfelelőségi játékot játszani sem napról-napra magyarázkodni. Javaslom ezeket a szálakat varjuk el.

    Azt gondolom hogy sok száz - ezer -tízezer ember képes volt magáénak DIY hangfalat építeni saját megelégedésére, akkor én is képes leszek rá. Nem vagyok alárendelt, sem a diákotok, de szívesen veszek bárminemű segítséget akár iránymutatást akár lebeszélést a hibás részletekről, de arra nem vagyok kíváncsi, hogy szakmai tartalom helyett azon moralizálj te vagy más, hogy a kitűzött célhoz milyen kevés a felkészültségem meg a tudásom meg ez meg az.

    [ Szerkesztve ]

  • szazbolha

    addikt

    válasz Mikisys #30422 üzenetére

    A hangszoróshopban elérhető a HA 20-569 adatlap-ja. Ott azt írja habszél.
    .
    A HA 20-484-et megvettem, kipróbáltam és elég nehezen tudtam kezelni az 1 Khz-nél induló +5dB-es eltérést - link - mérve még rosszabb volt, és 600 Hz-nél az impedancia menetében is volt valami fura zökkenés, de azt nem halottam ki.
    Szerintem nem túl szépen szól, 32 literes zárt dobozban próbáltam , a mélyei sem erőteljesek. A fenton KV-8 ebben sokkal jobb, de annak meg a közepe gyatra. Gondolod a HA 20-569 sokkal kellemesebben szólna? Lehet kipróbálom azt is mert csak 12 nap múlva érkeznek a megrendelt hangszóróim.

  • shalafi66

    veterán

    válasz szazbolha #30425 üzenetére

    "mérve még rosszabb volt"
    Mármint úgy érted, te annak mérted, mivel nem tudsz hangszórót mérni, ezért vagy jól vagy rosszul, valamilyen ismeretlen körülmények között. :)
    :D Egyébként más tudta kezelni.
    [link]
    Te is emiatt vetted meg. :D Bár igazából senki nem ajánlotta neked a hangszórót. :)
    Egyébként pont ez a probléma, összevásárolsz mindent cél és indok nélkül, és azt várod a különböző hangszóróktól, amire nem képesek. Persze mivel a hátterét nem érted, azt sem tudod, hogy mit kellene csinálni ahhoz hogy egyik-másik jól, megfelelően működjön. :)

    "Ez a te véleményed, én nem így gondolom. Én nem kinyermázni jöttem ide. Zöld?"
    Légyszíves fogalmazz normálisabban és bánj nagyobb tisztelettel a fórumozókkal. :) Ez így nem működik, hogy berontasz valahová, és dacosan, tiszteletlenül, furán viselkedsz mindenkivel. :)

    "Lehet kipróbálom azt is"
    Ne. :) A vaktában kipróbálásoknak mindig ugyanaz az eredménye. Nagyjából semmi.

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

  • tubeamp93

    csendes tag

    válasz szazbolha #30424 üzenetére

    " Nem csak a szakember szintű tudás és tapasztalat hiánya, de pénzkeret és a szabadidő is korlátozó tényezők számukra."

    Nem is tudom, én ezeknek most épp az ellenkezőit látom. Van ezen a fórumon minimum egy olyan ember, aki megfelelő szintű tudással próbálna segíteni, de az vmiért nem kell, ami nyíltan ki is lett jelentve.
    Továbbá a pénzkeret és az idő szűkössége ellenére újabb hangszórók kerülnek felvásárlásra és újabb projektek kezdődnek hirtelen felindulásokból......lehet csak nekem fura ez az egész. :)
    Na de mindegy is, én azért sok sikert kívánok ezekhez az építésekhez! Majd figyelek, aztán szólok ha vmi eszembe jut menet közben. :)

    [ Szerkesztve ]

  • shalafi66

    veterán

    válasz szazbolha #30424 üzenetére

    Ez nem egy szakma. Ez egy szakterület. Aminek vannak jól működő, kiforrott, kidolgozott elméleti szabályrendszerei. Nyilván a hangszórók-hangsugárzók is ezek szerint érthetők, értelmezhetők. És nyilván először ezeket kell megérteni, és megtanulni használni, hogy sikeresen építhess hangsugárzókat. Ha ez nincs, akkor vagy mástól kérsz segítséget, és betartod, amit javasol, vagy előre borítékolható, hogy nem lesz sikeres a projekt, és műszaki szempontból nem lesz jó a hangsugárzó. :)
    Ezt jelenti, hogy jelenleg, a saját ötleteiddel
    "csak a szerencsén múlik a dolog,""
    Ezt eddig mindegyik fórumozó megértette, átlátta. :)

    "Nem és sohasem volt ez célom ls nem is lesz."
    Pedig minden kezdőek ez az ajánlott megoldás. :) És nem véletlenül. Az ellenőrizetlen változtatások általában rossz irányba vezetnek. :)

    "pénzkeret és a szabadidő is korlátozó tényezők számukra"
    Olcsón is lehet jó dolgokat létrehozni, csak jóval több munkát és hozzáértést igényel. :)

    "Azt gondolom hogy sok száz - ezer -tízezer ember képes volt magáénak DIY hangfalat építeni"
    Hát persze. Bár nem biztos, hogy mindegyik hangfal volt. :) Inkább hangsugárzók lehettek. :) Nagyjából tudjuk is, hogy többségében milyen eredménnyel zárultak ezek a hangsugárzóépítések. De azt szoktam mondani, ha a készítőnek megfelel így, akkor nincsen semmi baj. Viszont azt már nem lehet belemagyarázni, hogy ettől jó is lesz az elkészült produktum. :) Ahhoz elektroakusztikai szempontból kell nézni, és értékelni.

    "szívesen veszek bárminemű segítséget akár iránymutatást"
    Ehhez az első lépés az, hogy tiszteletben tartod a segítőt, és megfogadod a tanácsait. :) Egyébként fölösleges az egész, és csak visszaélsz mások jószándékával.

    (#30418) szazbolha
    :) Nem látom az elfogadott megbízást.

    :) Azt látom, hogy vannak néha problémák. :DDD

    Nyilván az összes lehetséges hangszórót felsoroltad, és már azokból látszott, hogy teljesen véletlenszerű az egész. Szóval, ha nem ismerem a tervet, az főleg azért lehet, mert nincs ilyen. :) De majd egyszer, valamikor, biztosan... :)

    "Szerintem térjünk vissza a valóságba."
    :) Kíváncsian várjuk, hogy mikor sikerül.

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

  • szazbolha

    addikt

    válasz shalafi66 #30426 üzenetére

    "Mármint úgy érted, te annak mérted, mivel nem tudsz hangszórót mérni"

    Ismételten javaslom, hogy maradj a tényeknél, olyanról ne állíts semmit amiről fogalmad sincs.. Sem a mérésem eredményét, sem a mérés metodikáját, sem az eszközeit nem ismered,. Viszont teszel egy megalapozatlan kijelentést, aminek nincs műszaki tartalma.

    "Légyszíves fogalmazz normálisabban és bánj nagyobb tisztelettel a fórumozókkal."
    Én pontosan ezt várom el tőled. Elsőként hagyd abba a műszaki tartalommal nem rendelkező és háttérismeret nélküli kijelentéseid.

  • szazbolha

    addikt

    válasz tubeamp93 #30427 üzenetére

    "Na de mindegy is, én azért sok sikert kívánok ezekhez az építésekhez! Majd figyelek, aztán szólok ha vmi eszembe jut menet közben."

    Köszönöm. Korrekt hozzáállás.
    Csak jelzem, semmiféle új hangszórók nem kerültek felvásárlásra, nem tudom honnan származik a téves infód, én biztos nem írtam ilyet.
    Jelenleg 1 projektet futattok. nem többet, és várom hogy beérkezzenek a megrendelt alkatrészek, de ez nem akadályoz meg abban, hogy a régebben elkészült hangfalaim módosítgassam, feljavítsam, stb. Remélem ez nem probléma.

  • szazbolha

    addikt

    válasz shalafi66 #30428 üzenetére

    Ez a hozzászólásod semmilyen releváns műszaki tartalommal nem bír, így nem is reagálok rá. Azt gondolom ezen a fórumon nem egymás kvalitásait kell méregetni, legalábbis én nem kívánok ebben partnered lenni.
    -
    Lezártnak tekintem ezt a témát, levettelek a projektről. Tiszteletet meg olyantól várj akinek te magad is megadod. Két hónapig tűrtem a nem műszaki tartalmú szövegeid. Eredménytelen volt, mert amikor eljutottunk a konkrétumokhoz (5 alkalommal kérdeztem rá), te nem reagáltál, majd kihátráltál, ahogy ezt mindig is tetted ezen a fórumon. Nem kell magyarázd miért, nekem megfelel így is.

  • shalafi66

    veterán

    válasz Mikisys #30422 üzenetére

    Minden hangszóró adatlapja elérhető, de azok nagyon régi mérések, több, mint tíz éve volt, hogy ezeket az adatlapokat készítettem. :) Van egy frissebb is, [link] de már ez is közelít a tíz évhez. Rengeteget tud változni ennyi idő alatt a gyártás. A másik amit itt linkeltek neked, még régebbi, 2008-as, a legfrissebb eredmények mindig nálam vannak.
    Jó is lehetne ez az 569, de az engedékenysége alapból nem ideális, a gumiszél ezért is lenne jó. Annakidején szereztem is pár darabot miattad. :) Csak nem lett felhasználva. :)

    (#30429) szazbolha
    Dehát ez nyilvánvaló. :) Pár hét alatt nem lehet megtanulni hangszórót mérni. :) Ezt itt mindannyian tudjuk. :) És egyelőre még a hangdoboz méretezést sem érted, nemhogy a méréseket, látszik a hozzászólásaidból. :) Ez nem tiszteletlen. Csak reális, és műszaki szempontból biztos érvekkel alátámasztott kijelentés. :) Én igazán sajnálom. De nem személyes sértés, kár úgy megélned. :)

    (#30431) szazbolha
    Természetesen ez nem így történt. :)
    "releváns műszaki tartalom"
    És nyilván ezt te nem tudod megítélni. :)

    Én mindig valós, és műszaki szempontból megalapozott válaszokat adok, de te általában nem vetted figyelembe a realitást. :) Illetve többször megsértettél, majd ennek ellenére továbbra is segítséget követeltél. És nem szép hangnemben. :) Ez nem korrekt hozzáállás. Tehát végülis, ha így nézzük, én sokkal hamarabb döntöttem úgy, hogy amíg a hozzáállásod meg nem változik, nincs értelme segítenem. :)

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

  • tubeamp93

    csendes tag

    válasz szazbolha #30430 üzenetére

    "Csak jelzem, semmiféle új hangszórók nem kerültek felvásárlásra, nem tudom honnan származik a téves infód, én biztos nem írtam ilyet."

    "Gondolod a HA 20-569 sokkal kellemesebben szólna? Lehet kipróbálom azt is mert csak 12 nap múlva érkeznek a megrendelt hangszóróim."

    Még nem vettél újabbakat, de a pár hozzászólással ezelőtti mondatod már további vásárlás fontolgatására utal, amihez persze semmi közöm nincs, mindenki arra költi el a pénzét, amire szeretné. :)
    Csupán megjegyeztem, hogy fura az egész, mert pl. még az előző projekt sincs átgondolva rendesen, de máris egy újabb hangsugárzó építésén gondolkodsz. Persze ehhez sincs közöm. "mindenki másképp csinálja" :)
    Én pl. nem tudnám öröm lelni abban, hogy megveszek ezt is, azt is, aztán vagy sikerül, vagy nem, ha nem akkor eladom egy részét (jelentős pénzbukással), másik részéből meg megint elkezdek vmit, közben meg belevágok más dolgokba is.
    Számomra az örömet a várható biztos siker jelenti, amit nem bízok a véletlenre. Jó előre megtervezek mindent alaposan, és 100X is átgondolok mindent.
    Dehát nem vagyunk egyformák, amivel nincs is semmi baj. :)

    [ Szerkesztve ]

  • szazbolha

    addikt

    válasz tubeamp93 #30433 üzenetére

    Nalátod. Te egy lehetséges jövőbeni eseményt állítottál be a múltban befejezettnek. Szerintem ez így tisztázódott.
    .
    Egyébként miért probléma ha veszek még pár hangszórót? Méregetem, meghallgatom, gyűjtőm a tapasztalatot. (már nem írom azt hogy észlelést)
    .-
    Meg ha tudnád..... Jentzen kondikra, ellenállásokra, és tekercsekre sokkal többet költöttem mostanában mint hangszórókra. Most, hogy van egy féldoboznyi alapkészletem és van lehetőségem elég pontosan mérni sokkal könnyebben és gyorsabban haladok a hangváltók finomhangolásával. Szegény hifisták 100 ezres kábelekkel bajlódnak én meg pár ezerből tudok módosítani egy hangváltót, amely nagyobb változást okoz a hangképben mint bármely kábel.

  • szazbolha

    addikt

    válasz shalafi66 #30432 üzenetére

    "Illetve többször megsértettél, majd ennek ellenére továbbra is segítséget követeltél"
    -
    Megint valótlant állítasz mindenféle műszaki tartalom nélkül.Én ugyan nem követeltem semmit. Se tőled se mástól. Ez tény.
    Továbbra is azt javaslom neked, hogy ne az én személyemmel foglalkozz hanem a topik témájával, én sem a foglalkozom a tiéddel. Nincs veled semmi problémám, de a SBA-761 projektem bizonyosan hamarabb elkészül, ha figyelmem kívül hagyom az írásaid.

  • tubeamp93

    csendes tag

    válasz szazbolha #30434 üzenetére

    "Nalátod. Te egy lehetséges jövőbeni eseményt állítottál be a múltban befejezettnek."

    Akkor csak nézted a hozzászólásaim, de nem olvastad figyelmesen. Nem állítottam be sehol semmit a múltban befejezettnek.

    "Egyébként miért probléma ha veszek még pár hangszórót? Méregetem, meghallgatom, gyűjtőm a tapasztalatot."

    Nem probléma, de erre utaltam is. A valódi probléma inkább az, hogy méregeted (helytelenül) meghallgatod, gyűjtöd a tapasztalatokat és közben hibás következtetéseket vonsz le, amikből így sajnos nem fogsz előrébb jutni.

    "Meg ha tudnád..... Jentzen kondikra, ellenállásokra, és tekercsekre sokkal többet költöttem mostanában mint hangszórókra."

    Remek, erre most mit írjak?! :) A 100 ezres kábelekkel bajlódó hifistákat sajnálod le, de ezzel a feleslegesen drága, túlhájpolt Jantzen alkatrészek felvásárlásával ugyanazt csináltad, mint a kábelhívők. A váltók tervezéséhez kezdetnek tökéletesen megfelelnek az olcsóbb, akár a fiókban fellelhető alkatrészek is. A jobbakat általában csak utána szokás megvenni, ha már véglegesnek tekinthető a kapcsolás.

    Ezek után már tényleg nem tudom, mit gondoljak. Eddig én komolyan azt hittem, hogy azért akarsz spórolni ennyire a hangszórókon és az eredeti TG terveken, mert olcsóbban szeretnél kijönni, erre most meg azzal állsz elő nagy mellénnyel, hogy többet költöttél váltó alkatrészekre összességében, mint hangszórókra..... :(

    [ Szerkesztve ]

  • szazbolha

    addikt

    válasz tubeamp93 #30436 üzenetére

    " A valódi probléma inkább az, hogy méregeted (helytelenül) meghallgatod, gyűjtöd a tapasztalatokat és közben hibás következtetéseket vonsz le,"
    .
    Sajnálom, de neked is csak azt tudom mondani, hogy műszaki tartalom nélküli megalapozatlan mondatokat írsz nekem. Shalafi #2
    1. Honnan tudod, hogy helytelenül méregetek majd? Semmiféle infód nincs, ami alapján ezt megalapozottan állíthatnád, mert nem ismered sem a jelenlegi sem a jővőbeni méréseim körülményeit.
    2,. Honnan tudod, hogy a következtetéseim hibásak lesznek (én jövőbeni eseményről írtam) ? A jövőbéliekről nyilván sehogy, de amit eddig méregettem arról sem lehet fogalmad hiszen nem adtam közre, nem jártál nálam nem tekintetted meg, stb, stb.

    Semmiféle konkrétum nem támasztja alá amit írtál. Nincs műszaki tartalma csak feltételezések arról amit tenni szándékozok.

    "most meg azzal állsz elő nagy mellénnyel, hogy többet költöttél váltó alkatrészekre összességében, mint hangszórókra."

    Én ilyet nem írtam. Valótlant állítasz és elferdíted az amit írtam.
    Én azt írtam "mostanában", . nem azt hogy összeségében.
    Ez óriási különbség.

    Arra kérlek téged is, hogy ne a személyemmel foglalkozz, ne nagymellényezz, és ne tegyél velem kapcsolatos valótan állításokat, mert én sem teszem ezt veled Kösz!
    Valamint ha lehet csak műszaki kérdésben értekezzünk.

  • szazbolha

    addikt

    válasz tubeamp93 #30436 üzenetére

    " A jobbakat általában csak utána szokás megvenni, ha már véglegesnek tekinthető a kapcsolás."
    Ezzel egyetértek, korábban is írtam erről, amikor az alkatrészek minőségéről volt szó.
    Jentzenből a belépő szintet veszem meg, sőt van olyan kondi amiből még a fóliást sem csak az elktrolitot a nagy árkülönbség miatt. És amikor majd (jövő időnek értendő) véglegesítem a hangváltót, akkor fogom minőségibbre cserélni, ha látom értelmét azaz lesz hallható különbség.

    Természetesen szívesen veszem, ha jentzennél jobb és nem drágább alkatrészekre adsz nekem tippet belföldi beszerzési forrásból.

  • tubeamp93

    csendes tag

    válasz szazbolha #30437 üzenetére

    "Honnan tudod, hogy helytelenül méregetek majd?"

    Pl. már onnan, hogy a mikrofonod sincs megfelelően kalibrálva, de ezt jeleztem is neked, méghozzá műszaki tartalommal alátámasztva.

    "Honnan tudod, hogy a következtetéseim hibásak lesznek"

    Egyrészt az előbbiből kifolyólag, másrészt, hogy igen szelektíven fogadtad meg eddig a jó tanácsokat. Illetve nagyon sok fontos szempont mellett elmész, teljesen figyelmen kívül hagyod, vagy rosszul értelmezed.

    "összességében/mostanában"

    Kár a szavakon lovagolni, mert a lényegen nem változtat.

    Most már magam is látom egyértelműen, itt tényleg nem a jó hangreprodukáló eszközök megalkotása a cél, hanem egyedi hangzású hifi hangsugárzóké, amivel nekem semmi bajom nincs, csak ehhez akkor felesleges szakmai tanácsokat kérni. Egyedi ízlésnek megfelelő hangot bárhol, bármikor és szinte bármiből össze lehet hozni. Erre jó praktika, ha minél több különféle hibát hagyunk/tervezünk az eszközbe. :)

    [ Szerkesztve ]

  • szazbolha

    addikt

    válasz tubeamp93 #30439 üzenetére

    "már onnan, hogy a mikrofonod sincs megfelelően kalibrálva,"
    Ezt honnan tudod?
    Megmérted a mikrofonomat? Összehasonlítottad referenciával? Tudod milyen kalibrációs fájlt használok?
    Szerintem egyiket sem tudod. Így műszaki tartalom nélkül állítod, hogy nincs megfelelően kalibrálva. Csak találgatás amit leírtál.

    " másrészt, hogy igen szelektíven fogadtad meg eddig a jó tanácsokat."
    Te ebből vezeted le, hogy a jövőben rosszul fogok mérni?
    Ez egy műszaki tartalom nélküli találgatás.

    "Kár a szavakon lovagolni, mert a lényegen nem változtat."
    Ez esetben nem kár, mert valótlant állítottál, elferdítve amit én írtam.
    Épp a lényegen változtat az hogy a mostanában vásárolt hangszóróknál fektettem több pénzt a hangváltó alkatrészekbe vagy ahogy te ferdítetted "összeségében".
    A két összeg között nagyságrendi különbség van .

    Bár... mindkét esetben azt gondolom nincs releváns okod, hogy kifogásold a beszerzéseim, hacsak nem a vita kedvéért teszed ezt.

    [ Szerkesztve ]

  • tubeamp93

    csendes tag

    válasz szazbolha #30440 üzenetére

    Szerintem egyezünk meg annyiban, hogy nem muszáj mantráznod ugyanazokat a mondatokat válaszként mindenre, nekem meg nem muszáj további tanácsokkal szolgálnom a projektjeidet illetően. :)

  • tubeamp93

    csendes tag

    válasz szazbolha #30438 üzenetére

    Még egy dologra reagálva. :)

    "sőt van olyan kondi amiből még a fóliást sem csak az elktrolitot a nagy árkülönbség miatt."

    Egy újabb sor, ami arra ad gyanút, hogy nem tudod mit miért, csak vásárolgatsz és építkezgetsz vaktában. A fólia és az elektrolit dielektrikumú kondenzátorok tulajdonságai közt elég jelentős különbségek vannak. Így amelyik váltót elkóval tervezed és építed fel, az később fóliára cserélve elég másképp fog viselkedni, megváltozik a váltó hangolása. De fordított esetben is igaz ez.

    "Természetesen szívesen veszem, ha jentzennél jobb és nem drágább alkatrészekre adsz nekem tippet belföldi beszerzési forrásból."

    Adhatnék, de miért tenném? :) Ugyanazt folytatod velem, amit már másokkal is elkezdtél.

    [ Szerkesztve ]

  • shalafi66

    veterán

    válasz szazbolha #30435 üzenetére

    "ha figyelmem kívül hagyom az írásaid."
    Kíváncsian várom. xD
    Ezt pl. tőlem olvastad.
    "módosítani egy hangváltót, amely nagyobb változást okoz a hangképben mint bármely kábel"

    Amúgy hangváltót módosítani mindenki tud, ha képes forrasztani. :D De ha nem látod át az összefüggéseket mögötte értelmetlen az egész. Mivel a lehetőségek végtelenek, nagyon sokáig kell próbálgatni, hogy megtaláld a jó megoldást.. :)

    "hogy többet költöttél váltó alkatrészekre összességében, mint hangszórókra..... :("
    :D Már meg sem lepődök. xD

    Semmi baj nincsen szazbolha, tudjuk már, hogy te másképp csinálod, unortodox módszerekkel. :D Jelentsen ez bármit.

    (#30442) cool13
    :) Standupnak gyenge, mozinak egysíkú. :) Bár mindig van egy párhuzamos valóság mellékszál. :D Egy kedves mondat jut eszembe erről egy jobb filmből.
    "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas."

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

  • szazbolha

    addikt

    válasz tubeamp93 #30443 üzenetére

    OK, rendben, köszi a kiegészítést. Ügyelni fogok rá, hogy többet ne legyen így. Egyből a fóliát használom alacsony freki váltáshoz is. Illetve majd kimérem mennyire viselkedik másként egy 300 mikroF kondi ha elektrolit és ha fólia. majd beszámolok a mérési eredményekről, keresztezési frekvencia változásról, a szubjektívben érzékelt hangképről, stb.

    .
    "Adhatnék, de miért tenném? :) Ugyanazt folytatod velem, amit már másokkal is elkezdtél."
    Szerintem fordítva ülsz a lovon. Te csináltad velem ugyanazt mint shalafi.
    Rajtatok kívül senki mással nincs vitám és veletek sem műszaki tartalmú dolgokban. A veled és shalaffi-val kialakult vita és annak tartalma kísértetiesen ugyanazt a mintát mutatja.
    .
    Te ferdítetted el az írásaimat nem én a tiédet.
    Te állítottad minden alap és műszaki tartalom, nélkül hogy a mikrofonom rosszul kalibrált. Te állítottad minden alap és műszaki tartalom nélkül, hogy a jövőben hibásan fogok mérni.

    Ezzel szemben én sosem kérdőjeleztem meg és sosem véleményeztem az általatok leírt szakmai dolgokat. Szinte minden esetben megköszöntem, ha nem a személyemmel és tevékenységemmel foglalkozó hsz-t írtatok.

    Csak rajtatok áll hogy ez a nem ide való dolog befejeződjön, mert nem én vagyok a kezdeményezője, csak elszenvedője.
    Köszi ha megérted.

  • shalafi66

    veterán

    válasz szazbolha #30445 üzenetére

    xD mondta az extraagresszív hozzászólások szerzője, majd kért egy újabb tanácsot. :)

    "majd kimérem"
    Ömm, először meg kell tanulni mérni, és a háttérinfókat is megérteni, aztán lehet értelme. :)

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

  • szazbolha

    addikt

    válasz shalafi66 #30444 üzenetére

    shalafi66 neked is azt javaslom, hogy ne ebbe az irányba szaporítsd a hozzászólásokat. Minden műszaki tartamú véleményt szívesen veszek, de úgy érzem ideje lenne ezt az egyoldalú piszkálódást befejezni és lezárni.
    Köszi, ha megérted.

  • troll81

    addikt

    sziasztok ezekkel kapcsolatban valakinek információja,van e ?köszönöm :R
    Hans G. Hennel SUMMIT Skyline XP 150 Summit Stereokompaktboxen XP 50

  • szazbolha

    addikt

    válasz shalafi66 #30444 üzenetére

    "hogy többet költöttél váltó alkatrészekre összességében, mint hangszórókra..... :("
    :D Már meg sem lepődök. xD

    Csakhogy tisztázzuk. Az idézet nem tőlem származik. Én ilyet nem írtam.
    Egy valótlan állítást idézel ide, mintha rám vonatkozna, vagy én írtam volna.
    Kérlek ismét, hogy ezt a fajta nemtelen piszkálódást fejezzétek be.
    Köszi.

  • shalafi66

    veterán

    válasz szazbolha #30447 üzenetére

    Mint már írtam, én régen megértettem. :)

    "Semmi baj nincsen szazbolha, tudjuk már, hogy te másképp csinálod, unortodox módszerekkel. :D Jelentsen ez bármit."

    :) Az pedig járhatatlan út, hogy tiszteletlenül bánsz a fórumozókkal, de az információkat azért szállítsák neked. :D Szóval... :) szerintem te már befejezted és lezártad. :D Nélkülem is. Igazából nekem semmit sem kellett tennem.

    (#30449) szazbolha
    Ez nem igaz. Aki tud olvasni, látja, hogy nem te írtad. :) Természetesen.
    Piszkálódni, rendet bontani pedig sajnos csak téged lehet látni. A nemtelen és durva és támadó hangnemű hozzászólásaid pedig egyértelműen jelzik, hogy igazából csak valami fura vitát vívsz, minden értelme cél nélkül. :)

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák