Új hozzászólás Aktív témák

  • Inhouse

    őstag

    A hétvégén nem várt eseményekkel kellett szembesüljek...
    A ház felújítás vége felé tartunk, kint lenne még lambériázás, de tavaszra is maradjon valami, addig is szárad.
    A asszony azt találta ki a hétvégén, hogy kiporszívózza az autót a jó idő miatt. Aztán észrevette jobb első szőnyeg alatt, hogy nedves. Volt régóta egy minimális hűtővíz fogyás, féltem, hogy kezdődő hengerfejes lesz, de most kiderült, hogy nem...a másik gyanúsított a fűtőradiátor volt. Jelentem meg van az évek alatt pótolt 1-2l fagyállós víz. Mind az anyósülés előtti teknőben volt, a kárpit alatti szivacsban. Ripityára kell szedni egy Thalia-t, hogy ki lehessen szedni, de tényleg...a komplett műszerfal, box, kormányrúd, gázpedál, még az ablaktörlő karokat is le kellett húzni, onnan is fogta 2 csavar. Most ez is összeszerelésre vár. Pedig, hogy örültem, hogy most már csak olyan munkáim lesznek, amik nem sürgősek, elkezdem, csinálom, ha akarom abbahagyom... :(
    Na, de a ház témában most áttérhettem a gyerekszobára. Nagyon régen fürdőszoba volt, ezért U alakban csempés. Ezt kell leverni, kijavítani, festeni. Voltak lukak, azok befoltozva, a csöveket még ki kell vágni. Ez egy öreg ház, körben kisméretű téglára cserélték a falazatot anno, alá is van szigetelve. A belső T alakú falak maradtak meg vertfalnak. Ezek is alá vannak szigetelve, vagyis azt hittem. Sehol nem volt eddig gond, sok helyen kellett már módosítani, ahol előkerült a fal. Itt sem látszott semmi, a csempe eltakarta. Nagyon vizes az alja, az ujjammal tudom morzsolni. Feljebb egyre szárazabb. Érdekes módon a túloldali nappaliban nyoma nincs ennek. A fal olyan 60-65cm vastag. A hosszanti fal (az U alak egyik hosszabb szára) nem is végig csempés, és a csempe nélküli részen sincs vele gond. Persze közben kiderült miért, a csempe előtt megálltak a szigetelővel és felhajtották, mintha folytatni akarták volna. Lehet, hogy a csempe már meg volt akkor és talán ezért nem mentek tovább.
    Szóval alá kéne szigeteljek a víz miatt. Nem hívnék mester, megint rossz tapasztalatom van, frissen az idénről is. Meg hát egy 230cm-es szakaszról van szó mindössze, az ilyet nem szeretik, mindenhol 20fm minimumhoz van ára adva.
    Csinált már valamelyikőtök ilyet? Ezt az enyhén hullámos fémlemezt néztem ki. Elvileg "csak" be kell tolni, és kész, stabil egyből. Persze a fal még hónapokig száradhat...
    Csinált már ilyet valamelyikőtök házilag? Van erre esélyem? A profik egy komoly bontókalapács szerű géppel verik be, de eddig csak tégla közé láttam. Ahova nálam menne, az egy puha anyag most. Van esélyem ezt egy kézi pneumatikus ütvefúróval benyomni? Közben agyaltam egy húzásos megoldáson is, bár lehet, hogy nem működne. Elsőre le kell vernem körben a többi csempét is, hogy szabaduljunk a törmeléktől. Utána kipucolni a helységet teljesen, de aztán minél hamarabb neki kéne álljak, hogy száradhasson.

    [ Szerkesztve ]

    Üdv Inhouse

Új hozzászólás Aktív témák