- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- PR-Telecom
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- OpenWRT topic
- YouTube
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon27
senior tag
válasz abdulka1 #34648 üzenetére
NightGT, Grózi
A tetejére nem szeretnék befúvót tenni a por miatt,,, de kipróbáltam 2 be és 3 ki-fúvásra A CPU rpm 150fordulattal csökkent 1 ventilátorral és a ház ventilátorok pedig 100-120 rpm csökkent
Most szinte hangtalan a gép. CPU hűtő egyenlőre marad 6600k lenem cserélem...Előre nem tudok 140 ventit tenni mert akkor a HDD-t nem tudom hűteni.Most így néz ki.
-
Grózi
Topikgazda
válasz Dragon27 #34651 üzenetére
Mint írtam,load alatt (IBT,Aida stb) nézd meg a hőfokokat-az mond is valamit,idle-ben nem lesz nagy eltérés.És inkább HwInfo-t használj hőfok ellenőrzésre.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
abdulka1
őstag
válasz Dragon27 #34651 üzenetére
A tapasztalat azt mutatja, hogy ebben a felállásban (több kifúvó, mint befúvó= negatív nyomás) jobban porosodik a gép.
Ajánlatosabb egy olyan setup amivel pozitív nyomást lehet kialakítani. Általában az így bejuttatott friss levegő többlet segít a hűtésben, illetve kisebb mértékű a porosodás is.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Joshi
titán
Üdv. Keresek valami jó 12cm-es ventit olyan 3-4000Ft/db áron. Mindegyik vízhűtő radira menne. Egy 240x45 és egy 360x45 radikra lenne.
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Létezik, hogy az Alpenföhn Wing Boost Black & White 120-ból "kifolyik a csapágy"?
Szétszedtem a gépet, és az egyik ilyen venti belső fehér gyűrűjén, és a hátsó kereszt merevítőjén, sárgás színű olajos folyadékot találtam. (biztos, hogy nem öntöttem a gépre semmit)
Letöröltem, most figyelem lesz e utánpótlás.
Egyébként szépen csendben teszi a dolgát.(#34657) Joshi: Az összefoglalóban ajánlottak között nézelődtél?
[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Joshi
titán
PWM-es kellene, EK radikra lesz 45mm vastag radik. Pontosan nem tudom a típusukat, de a klasszikus radi.
-
kistusik
tag
Hali. Van egy Zalman Z3 plus házam, benne 4 gyári ventivel (Zalman ZA 1225ASL) 0.16A. Most vettem bele egy Asus rx580-at. Ami elég jol tolja a meleget. 63-64 fokon szokott menni. A házon van még +1 venti hely. Jelenleg 3 szív. 2 fent, 1 hátul és 1 fúj elöl. A +1 az elöl van üresen. Vettem egy Arctic 120 as ventit. 3pin 0.25A 1350 RPM. Hogy érdemes beépíteni? Erősebb fújjon vagy szívjon? Arctic mehet előre, vagy cseréljem fel a proci melletivel?
[ Szerkesztve ]
-
sodokan
tag
Sziasztok!
A házszellőztetés jóságához a ventilátor paramétereknél a nyomáskülönbség vagy a légáram a meghatározóbb?
Illetve ha a ház kevésbé porosodását is szeretném biztosítani, akkor milyen arányú az optimális bemenő/kimenő légáram? És hűtés szempontjából milyen az optimális?
-
Grózi
Topikgazda
-
sodokan
tag
Rendben, és a nyomás a heatsinken való levegő átnyomásához hasznos? Tehát amit a hűtőbordára teszek ventit, annak legyen nagyobb a statikus nyomás jellemzője?
Mekkora légszállítás összeg ami jó szellőzésnek mondható? Azon túlmenően, hogy elvezetendő hő függvénye, hogy mi a jó.
-
Grózi
Topikgazda
válasz sodokan #34670 üzenetére
Igen a statikus nyomás elsősorban bordán/radin fontos.Házhűtésnél csak akkor ha zsúfolt a ház eleje és/vagy sűrű porszűrő van.
"Mekkora légszállítás összeg ami jó szellőzésnek mondható?"
Attól függ hogy a gyártói adat mennyire van paliban a valósággal,mert általában durván tudnak hazudni.A legjobb ha adsz egy ház típust+a benne lévő konfig pontos adatait+egy árkeretet és segítek választani.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
sodokan
tag
Zalmn Z3 Plus házam van 4 stock ventivel. Ryzen 1500x proci stock hűtővel és Vega56 blower hűtővel.
Namármost a vega picit hangos, ezért szeretnék rá venni morpheus hűtőt, ha már beruházok, akkor lecserélném a házventiket, így gondolom minden halk lenne, és majd a procihűtő berregne, ezért azt is le szeretném cserélni. A fő cél a minél kisebb zajszint.
https://imgur.com/a/5wQaKHx Silent Wing 3-akkal számoltam amiknek 16,4dB a hanszintje, 2 kell a morpheusra és 5 menne a házba, EKL Alpenföhn Brocken 3 meg menne a CPU-ra (összehasonlítva többivel ez a leghalkabb: https://imgur.com/a/bZXVcns). Ez így 236EUR-nak tűnik.[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz sodokan #34674 üzenetére
De. Pont hogy csendesebb lesz. Egy sima gtx 1080 kevesebbet fogyaszt. Ezáltal csendesebb lesz a gép is.
A halk-ság a háznál amúgy kezdődik. Az az első. Ha van egy jól szellőző házad és még mindig hangos, akkor jöhetnek a halk ventik.
De ez ugye már többe kerül, mintha kevesebb fogyasztású vga-t veszel.
A blower annyiból jó hogy kifújja a meleget a házból, de mivel jellemzően egy ventis és kicsi borda van a kártyán, ezért zúg mint egy porszívó.A zalman z3 elviekben jó ház, ajánlott. Szóval az szvsz nem gond.
[ Szerkesztve ]
-
Tika6
tag
Hello,
Lecseréltem a házamat Be Quiet Silent Base 600-ra, amihez rögtön adnak 2 db ventit. Nekem meg van a 3 db Alpenfoehn Wing-Boost (2 Plus nélkül ). Ebbe a házba kelleni fog mind az öt, hogyan rendezzem el őket; vagy 3 ide is elég, 2t tegyek félre / 2 Alpenfoehnt adjak el? Minőségben, hangban a gyári BQ-k hogyan viszonyulnak az Alp-okhoz?
Házzal együtt az alaplap ASRock B365 Pro4-re cserélve, 3 db fan dugasza van, kiosztásuk 1 Gnd, 2 Fan_voltage, 3 Cha_fan_speed, 4 Fan_speed_control -
Magga
aktív tag
Sziasztok! 3 db 140 mm-es PWM vezérlésű házhűtő ventilátort szeretnék venni. Kettő előre kerülne, ezek közvetlenül a HDD-ket fújják és egy hátra kerülne. Megakadt a szemem a Noctua Redux-on (1600 max. 450 min. fordulattal). Egy házi szerverbe kerülne, ami egy Fractal Design Define XL házban van. Ha jól láttam ez képes megállni megfelelő vezérlés esetén. Ez talán télen praktikus lehet, mert egy nem fűtött helyiségben van a gép, viszont nyáron a kevés légmozgás miatt felmelegszik a helyiség. Szóval mi lehetne a legjobb,hosszútávú megoldás?
Jelenleg 3 db WD Red HDD-m van, ez még bővülhet... GPU alaplapi, egy régi CM Hyper 212 hűti a CPU-t. -
NightGT
senior tag
válasz sodokan #34672 üzenetére
Ventikből a házba 120as méretben jó lesz a Pure Wings 2 is, házhűtőnek szívó oldalon azok talán jobban is teljesítenek, mint a Silent Wings. Legalábbis én így tapasztaltam. Szívó oldalon az SW nálam nem vált be, a PW annál inkább - kifújni, rácson, szűrőn, vagy bordára viszont az SW tökéletes.
Ami a VGA-t illeti...egyáltalán nem ördögtől való ötlet egy aftermarket cooler. Szép projekt, de Vegára feltenni nem lesz egyszerű buli
Külön VRAM a PCB-n (bontós videó itt) a HBM2 miatt nincs, hanem egy kupak alatt van a memória gpu-val, így ezeket hűtené a cooler. Viszont L alakban van egy komoly VRM, ahol hővezető pad van a mosfeteken és az induktorokon is - így ezek hűtéséről gondoskodni kell. Elképzelhető, hogy szükség lesz külön sünikre, hővezető ragasztóra, vagy méretre vágott bordákra. A Vega áramigényét ismerve én ezt nem apróznám el, sőt. Mivel ezekhez gyárilag baseplate csatlakozik hővezető padokkal, én az eredeti hűtőt bontanám - és menne vissza a baseplate, méretre vágva, nagyteljesítményű hővezető padekkel, aztán kapásból arra ragasztanék süniket, de rengeteget. Amennyi csak odafér Viszont egy efféle, masszív megoldással húzhatod is, meg járathatod majd jó halkan.
Nem kivitelezhetetlen történet, nem lebeszélni akarlak róla. Sőőt...igazából nem is tűnik nehéznek, de itt már jó tudni, mit csinál az ember.
Ahogy látom, csináltak is már ilyet, de van hűtőbordás megoldás is...bár ott írja is az építő, hogy szeretne komolyabb bordákat egy-két helyre.
[ Szerkesztve ]
Speed is the only truly modern sensation
-
NightGT
senior tag
Hogy hány ventikre lesz a házba szükség, az azon múlik, hogy mit raksz bele De mivel a Silent Base-nek a hangcsillapítás miatt nem a legszabadabb a légárama, én komolyann cpu/vga esetén beleraknám mind az 5öt, esetleg elosztókábellel.
A BQ ventik amúgy kifejezetten jók, a mostaniaktól szvsz nem marad el, talán jobbak is - de az adott típust nem ismerem.
@Magga:
Noctua Redux házhűtőnek elvileg jó venti. Amivel a topicban sok jó tapasztalat van, az a TY-147A SQ (SQ a standard keretes modell, a kör alakú helyett), tudom ajánlani én is.
[ Szerkesztve ]
-
Zwiebi
tag
Az NF-P14 Redux PWM meg tud allni 0%-os PWM jel eseten. A 120 mm-esek nem. Azt irtak, hogy meg tudnak, de eliras volt. En ezert kaptam 2 non-redux P12-t ingyen toluk.
Az en tapasztalataim:
A Noctuanak van a legkevesebb motorhangja, szoval ha alacsony fordulaton akarod jaratni, akkor nagyon jo. Megbizhatosagra en sehol nem lattam panaszt es a 6 ev garancia sem rossz.
Az NF-P14 Redux 700 RPM-ig halk, 800-ig OK, felette azert mar jelentos szelzaj van.
Ha keves szelzaj mellett kell sok levego, akkor eddig a legjobb nalam az Alpenfohn Wing Boost 3 volt. (2db Brocken 3-ra valo max 1050 RPM-es valtozat.) Sajnos csak 450 RPM-ig ment le es a 0 szelzaj mellett lehet hallani a motort. Nagyon halk, csak engem zavar, hogy hallom. Az NF-P14 a valosagban le tud menni 200 RPM-ig is.
Legszallitas / zaj-ban a Nanoxia Deep Silence sem rossz, de a WB3 szerintem jobb. A Nanoxiaknal egy ido utan jott minimalis hang a csapagyakbol. Megint, nagyon-nagyon halk, de hallottam.Ha 140-es Noctua Reduxot veszel, szerintem keruld el az 1500-as valtozatot, az 1200-as is nagyon sok levegot tud megmozgatni, es max fordulaton mar igencsak hangos.
Szerk: Csak most esett le a futetlen resz. Ha nincs senki a szobaban, akkor mehet az 1500-as is ha olcsobb.
[ Szerkesztve ]
-
NightGT
senior tag
válasz Zwiebi #34682 üzenetére
TY-147A is hangtalan idlén 350 minimum fordulattal. Még a PW2 (Pure Wings 2) is...szerintem ami ma ezt nem tudja, azt nem is nevezhetjük halk ventinek. 8 venti megy a gépemben 24/7 (1x SW3 140, 3x TY-147A SQ 140, 2x PW2 120, 2x NF-A9 92, 350-450 között), és semmi hangjuk nincs.
TY-147A az első pár napban néha köszörült kicsit, de elmúlt. Lehet hogy csak be kellett járatni (lol, de tapasztaltam ilyet más ventinél is). Egy baja van, hogy fejjel lefelé nem szeret lenni, morog, rezeg, állítva viszont perfekt. Noiseblocker eloop sajnos ezért került ki a gépből, az sem tudja az idlén némát...
Lényeg, hogy ajánlottjaink közül egyikkel sem jár rosszul.
[ Szerkesztve ]
-
Magga
aktív tag
válasz Zwiebi #34682 üzenetére
Köszönöm a részletes magyarázatot! Az 1500-as kb. ezer forinttal olcsóbb,a légszállitása 130 m3 vs. 110 m3, a zaj pedig 25 dB vs 19 dB. Szóval valószínűleg igazad van, elég lehet az 1200-as,de gondoltam a nyárra, nem baj hogy kerreg nem fogja senki hallani. Azért megnézem az ajánlottakat is, hátha.
92 mm-es milyen ajánlott van, a CM hyperen is lehet lecserélném. Mekkora statikus nyomás ajánlott? 1,5 felett már jó vagy inkább 2 körül?
[ Szerkesztve ]
-
Zwiebi
tag
válasz NightGT #34683 üzenetére
A hangtalan is egy relativ fogalom, nekem sajnos nagyon jo a hallasom. Valamint faluvegi zsakutcaban lakok a termeszetvedelmi terulet hataran. Este zavar, amikor nyitott ablaknal par kilometerre elmegy egy auto.
A TY-147-en en is gondolkodtam, de az elso adag Noctua bevalt es nem akartam kockaztatni.
Fektetve a Nanoxia is szenvedett, WB2 birta, Noctua ugyanolyan mint allitva.Magga:
Pure Wings 2 92MM eleg olcso es egy sima bordan tokeletesen fog mukodni. A statikus nyomas egy nagyon nehezen definialhato adat, mert ahogy csokkented a fordulatszamot, a nyomas rettenetesen eltunik. Ha kiveszed az extrem megoldasokat (pl. Noctua S12B) akkor szinte barmi megfelel. Radiatornal mar szamithat, de egy sima bordanal szinte mindegy mit veszel.
-
NightGT
senior tag
válasz Zwiebi #34685 üzenetére
"A hangtalan is egy relativ fogalom, nekem sajnos nagyon jo a hallasom. Valamint faluvegi zsakutcaban lakok a termeszetvedelmi terulet hataran."
Ehhez tudok viszonyítani Egy szint felett már az alaplapi tekercsek és kondik a leghangosabbak, legalábbis én ilyenkor éjjel már kihallom...zavar is, hogy azt nem tudom teljesen megszüntetni
-
enemi
senior tag
Azt ismeritek,hogy 2 denevér beszélget?
Én az elektronokat hallom,ahogy össze,össze koccannak néha...[ Szerkesztve ]
[̲̅̅P̲̅][̲̅̅s][̲̅̅y][̲̅̅T̲̅][̲̅̅r][̲̅̅a][̲̅̅n][̲̅̅C̲̲̅̅][̲̅̅e]
-
mpierre
veterán
válasz NightGT #34690 üzenetére
Esküszöm nem értelek titeket... 20 év építőipar minden ilyen gondot megold.
Szerk.: Helyesbítek. 23 év. Ehh..
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
enemi
senior tag
válasz NightGT #34690 üzenetére
Tudom..csak heccelődtem. Magas hangokat én is meghallom (kondenzátor,tekercs,rágcsáló riasztó és volt mikor egy gyárba hívtak szervizelni és egyből kiszúrtam,hogy hol ereszt a kapilláris cső,előttem senki más nem is hallotta)
[̲̅̅P̲̅][̲̅̅s][̲̅̅y][̲̅̅T̲̅][̲̅̅r][̲̅̅a][̲̅̅n][̲̅̅C̲̲̅̅][̲̅̅e]
-
veterán
Sziasztok!
Egy gyors alaplapteszt miatt más hűtő hiányában elő kellett vennem egy régi kis alulmagos Intel gyári hűtőt, amit még a 2011 decemberében vásárolt Celeron G530 procimhoz adtak, tehát több mint 7 éves. Soha nem volt használva, gyári paszta is érintetlen volt rajta. És valamiért k*rva hangos a ventilátor rajta. Az évek így tönkretették volna? Különösen bekapcsoláskor elviseletetlen az első pár másodpercben, amíg maxon pörgeti az alaplap.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
sodokan
tag
Ventilátor választásban kérem a segítségeteket!
Zalman Z3 plus házam van 4db stock ventilátorral, amik 4 pinesek. Hogyan tudom őket max fordulatra szabályozni? Letöltöttem a speedfan-t ami csak kiírja a fordulatot, de én nem találom benne a szabályzás lehetőségét. Bementem a biosba, kiválasztottam a legnagyobb fokozatot de a speedfan szerint még mindig csak 1150rpm-et pörög, a leírás szerint 1600 a max. Alaplapom Asrock AB350M Pro4.
Valamint a stock ventikenk elvileg egész jó légszállítása van, fentebb Grózi azt mondta a házszellőzés szempontjából a légszállítás a lényeg. Érdemes-e egyáltalán lecserélnem őket?Most a 120-as bQ pure wings 2-re álltam rá a silent wings 3 helyett mert darabonként 3eHUF differencia van, 5db-ra azért az már jelentős...
A kérdés pedig, hogy PWM-eset vegyek-e vagy sem? Hogyan fogom tudni szabályozni a pwm-est hogyha a biosban nincs ventiprofil állítás, a speedfan meg nem képes rá?
Edit:
A static pressurenek van egyáltalán jelentősége nem zárt házban? Értem ez alatt, hogy a ház hátulján van elég sok lyuk, illetve sehol nem air tight zárása van, amiből az kell következzen, hogy pont ugyannnyi a nyomás a házban, mint a házon kívül, ezért a pozitív/negatív nyomás értelmét veszti. Rosszul gondolom?[ Szerkesztve ]
-
NightGT
senior tag
válasz sodokan #34696 üzenetére
Szia, tegnap este írtam az első kérdésedre, és a Vega hűtésére választ, talán nem olvastad.
Ház szellőztetésre a PW2 jó választás, de max fordulaton azért lesz hangja (1500)
Alaplapod a gyári spec szerint 1x 3-pin, és 1x 4-pin CHA_Fan aljzattal rendelkezik - és a 4-pinesen tud pwm, és fesz alapon is szabályozni. Persze írtak itt már hiányos Asrock dokumentációról, de "Smart Fan Speed Control", vagy hasonló néven csak van vmi a biosban...
Ház szellőztetésre sztatikus nyomás nem kell, sőt. Kifújó, pláne szívó ventiként házban a légáram optimalizáltak jobban teljesítenek. Sztatikus nyomás sűrű és vastag bordára, de leginkább radiátorra kell. Alapvetően arról van szó, hogy fókuszált és egyenletesen előre toló légáramot adnak, kb mint egy refltektorlámpa a szórt fényhez képest
Itt van videó a BIOS-odról, elvileg ott a Chassis fan settingek alatt kéne tudni állítani...lehet amúgy a 4-pinest is vezérelni 3-pinről, csak nem ideális, tehát működnie kéne mind2 csatin
-
sodokan
tag
válasz NightGT #34697 üzenetére
Igen, olvastam a választ köszönöm!
Csak most a kérdés lényege, hogy nem, bios-ból lehet-e szabályozni a ventit, ha igen, akkor hogyan? És ha pwm-eset veszek, ami elvileg fokozatmentesen állítható, akkor azt, hogy fogom tudni megtenni? Mert a bios-ban 3 szint van és kész. Amúgy amit linkeltél videót, ahhoz képest nekem csak 1db case fan settings van, peddig ugye 4db van a házban, gondolom egy vezeték ágazik az összeshez.Amúgy a tegnapihoz visszatérve, most az a gondolatom, hogy akkor veszek egy másik kártyát, ezt meg eladom kis bukóval, és akkor legalább gyári megoldás lesz. Mert írtátok is, hogy a morpheus feltételénél vannak buktatók is azért :/
Szóval egy asus arez vega56-ra cserélném az msi air boost-ot, vennék a ryzen 1500x stock hűtőre egy alpenföhn brocken 3-at, és a házventiket pw2-re cserélném, ez az elképzelés. De előtte kikérem a véleményeteket, hogy egyáltalán megéri-e lecserélni a stock ventiket, mert a légszállítás kisebb lesz a gyári adatok szerint.
Edit:
Ja és ugye kérdés, hogy vajon miért nem pörög 1600-on a stock venti, miért csak 1150 ha a biosból kiválasztottam a legnagyobb fokozatot? Illetve, bioson kívül vezérelhetők-e a ventik, és hogyan? Mert nekem furcsa, hogy manapság mindent lehet távolról vezérelni, és pont egy pc ház ventit meg ne lehessen programból irányítani...Edit2:
Mennyire valós szükséglet házat cserélni azért, hogy 120-as venti helyett 140-es bemenjen a nagyobb légszállítás eléréséhez?[ Szerkesztve ]
-
NightGT
senior tag
válasz sodokan #34698 üzenetére
Le kell venni a ház oldalát, aztán bele kell nyúlni hogy mivan, illetve próbálgatni.
Vga hűtés építése: ha tapasztalatod ilyenben nincs, akkor valóban, inkább ne állj neki.
Ha az Asus arez alatt a Strix-et érjük (e néven ismerik), akkor az jó választás. Ráadásul a Strix-en lehet magáról a VGA-ról még 2 ventit irányítani pluszban, 2x 4-pines csatival
Én arra tippelek, hogy a 3-pinre vannak kötve a ventijeid, szét kell kapni, meg kell nézni, át kell kötögetni SpeedFan jó ideje nem frissült már, vsz. nem támogatja a lapodat.
Mennyire valós szükséglet házat cserélni? Hát...Zalman Stock ventikhez képest a PW2 szerintem sokkal jobb lenne, vagy legalábbis halkabb. Légszállításban nem hinném, hogy nagy különbség lenne...másik Vegával viszont, ahol a blower nem fújja ki a házból a hőt...először a vga cserét kéne megejtened, és utána melegedés tükrében lehet dönteni ház, vagy venticseréről...de az biztos, hogy a 140es sokkal jobb
-
Zwiebi
tag
válasz sodokan #34698 üzenetére
Az internet szerint van egy ventivezerlo a hazadban, valoszinuleg az zavar bele a dolgokba. Az alaplapodon 3 csatlakozo van (abbol 1 darab 3 pines, nem PWM csatlakozo), azokon valoszinuleg el tudod majd osztani a dolgokat.
A hazad nem a legjobb szellozes szempontjabol (realisan csak 1 elolapi venti dolgozik, a masik elott ott a zart HDD keret), de csak a 140-es ventire valtas miatt nem cserelnem le.
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- EAFC 25
- Csúcskamerával jöhet a szupervékony S25 Slim
- Vezetékes FEJhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Hardcore café
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest