- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- DIGI kábel TV
- Hálózati / IP kamera
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Vírusirtó topic
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
vepe
őstag
Én mindig 5V-ot adok a ventiknek, mert éjjel sokat ülök gép előtt és extra csendes gépre van szükségem, ettől függetlenül relatív, hogy kinek mi a hangos és csendes. Nekem alapból hangos a Corsair.
Sok esetben attól félnek-melegedés miatt-, hogy az 5V kevés meg mennyi levegőt szállít 1-1 venti, ami badarság. A gépben nekem 6db 140mm-es venti van 5V-on. 2 szívja be a levegőt 3 fent tolja ki, illetve a hátsó is kifelé nyomja.
Alaplap max 40 fokos, proci 25-30, vga 55 fok felé soha nem megy pl.WOT alatt, pedig egy Be Quiet! Silent Base 601 házban vannak az alkatrészek, amire sokan azt mondják nem jól szellőzik. Jól szellőzik minden ház, ha a ventik jól vannak beépítve és kellő mennyiségben.
-
vepe
őstag
válasz Morris #35202 üzenetére
Az akkor úgy jó neked. Én is igényes vagyok a gépeimre, de az LL széria nagyon szép venti, nem fogsz csalódni benne, de mondom az Akasa sem rossz, ha sz.....lenne nem raktam volna a házba.
Ha a Corsair 10-es egy skálán (kinézet-színek), akkor az Akasa Vegas 7-8.
Egyébként a fotón az első-hátsó ventik Corsairek, igaz a fotó nem adja vissza az élőképet.
[ Szerkesztve ]
-
vepe
őstag
Milyen proci, milyen hűtővel, illetve a hűtőborda merre felé tereli a levegőt?
Kevés fentre az 1 venti, mert egyrészt a ház teteje közel van a ventihez, másrészt a ház tetején csak pár keskeny nyílás van (ott szinte semmi nem megy ki), hátul perforált, szóval ott tud kimenni inkább a levegő, ehhez pedig kell ami tolja is kifelé. Ha nem 3 venti nyomja, akkor hagysz helyet a visszaáramlásra -nekimegy a ház tetejének, onnan meg vissza a házba-.
Szóval fent az egy venti amit kinyomna, vissza is jön a ház tetejéről, magyarul pang a meleg levegő a házban és minimális megy ki. 14cm-est tegyél be előre 2db-ot-ez meg is van neked-, hátra egyet-én lecserélném a helyedben 14 cm-esre, és fentre mindenképpen 3-at tegyél, igy fent nincs helye visszajönni a meleg levegőnek. Nem kell rgb-sima venti is tökéletes.
Nálam pl. a 2 gyári venti fentre került a ház 2 szélére (ez vezérelhető a házról 3 fokozatban), fentre középre az Akasa 14cm-es, előre 2, hátra 1 Corsair 14cm-es.
Csatolok egy fotót a hőmérsékletekről úgy, hogy megy:
-Youtube
-Horizon Go
-Twitch
-és játszom a WOT-al qhd-benJa és 28-30 fok van a szobában, vezérelhető ventik 1-es (csendes) fokozaton
enemi: igen tudom rgb-argb
[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
Na igen a proci PhenomII X4 925 gyári pici hűtővel,pont kérdezni akartam számítana még 1 venti felülre de jól sejtettem,hogy igen.
Hát igen sajna a venti fele van kivágva a tetőn a másik fele a ház tetejének ütközik,ezt nem tudom,hogy képzelték a német preciz szakik.
De akkor 2-nél a háta felé tudja lökni aztán ki.
Gondolom valami egyszerűbb 800-900-as venti elég felülre nem kell pure wings 2 és csak 14-es mert a másik 14-es mellett nem fér el 12-es a furatok miatt.
Arctic biztos nem lesz mert az cicereg pár hónaposan.
A vinyód neked is jó meleg,nekem 38 de neked egy térbe van a táppal és lehet le van zárva előlről és nem éri az 1.venti.[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
Hát igen de az nem is zavar annyira mert 55 fok fölé nem megy játék alatt,1 hónap kb.aztán cserélve lesz,csak a mostani 10 éves alaplapon csak 3 pines csatik vannak,az új meg pwm-es lesz,ezért azt meg kell várnom a venti vásárlással.
Én a hdd hőmérsékletével nem vagyok megelégedve mert a cm elite 330-as házba egy 800Ft-os cooler master ventivel hűvösebb volt. -
vepe
őstag
Igen, elég zárt terűek a Be Quiet! házak, de ha nem gyári hűtőt fogsz majd használni a proci is hűvösebb lesz, főleg, ha bekerül egy plusz 14cm-es venti fentre.
A HDD-k nagyon zárt helyen vannak (+túl közel egymáshoz) ott csak egy plusz venti segíthetne, a 601-ben azt hiszem lentre is lehet ventit szerelni, a tiédbe nem tudom, hogy van-e hely, viszont akkor a kábeleket kellene átrendeznem, szóval inkább hagyom így, ahogy van.
Most, hogy nem játszom, csak a youtube megy ennyi a hőmérséklet. Ezekből a házakból szerintem max ezt lehet kihozni, azaz fullra be kell ventizni, ahol van hely.
[ Szerkesztve ]
-
MacEdm
tag
Üdv!
Egy Phanteks p400 házba szeretnék előre 2 db 140mm pwm-es ventit venni, hátulra egy Lepa Bol.Quiet lesz. (Az alaplapon az aljzatok tudják a pwmet)
Mivel a gép elején porszűrők vannak nem tudom, hogy airflow vagy static pressure ventik lennének-e jobbak.
A keret a két ventire 10k lenne, nagyon max 12k. (Nem ártana ha vmi csendesebb típus lenne )Illetve olyan kérdésem lenne még, hogyha a Pure rock hűtőmön lecserélném a ventit pl egy lepára akkor az érnevalamit hőmérsékletbe?
-
TIT
veterán
Nekem is van alul egy venti hely,csak ott a tápkábelek vannak sajna,mert hátra nem fér el,vagyis nem megy rá a ház oldala a kábelektől.
Nekem nincs a táp elszeparálva,úgyhogy a vinyó nincs elzárva,viszont előtte van egy rács ami akadályozhatja a levegőt sajna,max.veszek oda a gyári helyett egy 1600-as ventit.
Igen a +1 felső biztos segít mert a mostani is levitt 1-2 fokot mindenből. -
energy4ever
addikt
Blower ventikbol melyik az ami a legnagyobb legnyomast tudja eloallitani, viszonylag kis lyukba tolva?
Amit en neztem az Delta BUB0512HHD, -AB54 Server Blower Cooling fan. Mi az ami ennel nagyobb nyomast tud generalni? Kizartnak tartom, hogy ez olyan jo lenne, mivel csak 2.500RPM-es.
A hang nem szamit, meretben azert ne legyen valami brutalis dog(jo lenne 10x10cm alatt maradni).
Valamint 12V-os kellene.
Ja, es nem szamitogephez kellene, csak nem talaltam jobb topikot kerdezni.[ Szerkesztve ]
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
ID cooling IS 60 ((600-1600RPM(PWM) ))
hűtő ventilátor le szeretném cserélni a lehető leghakab ventilátorra.
Egy modern halk PC-t akarok, két mozgó alkatrész van a hűtő és a táp,
ezeket kell a leg halkabbá tennem. -
Lordi88
csendes tag
Sziasztok, valaki vasarolt mar ilyen ventilatort esetleg? Ha igen, milyen lehet?
Ez[ Szerkesztve ]
-
-
TIT
veterán
Ez jó lenne felülre vagy kevés?
[link] -
cooi11
senior tag
Sziasztok erre szeretnék egy igazán halk szabályozható ventilátort!
persze az sem baj ha nem tud 1000RPM fölé menni. -
veterán
Silent Base 600 ba teljesen felesleges fentre rakni ventit, azon a par csikon ami ki van vagva ,jo ha a venti altal fujt levego 10% -a jut at, a tobbi meg "visszapattan" a felso lemeztol a hazba. Egyszeru megoldas ,vedd le a teljes felso boritast nyarra ,telen meg ugyis mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
Pécsi gyerek
addikt
Üdv.Szeretnék venni a házamba 4 db ilyen ventit.[link]
A gondom az hogy az alaplapomon ha jól néztem 2 db 4 pines csatlakozó van.A hátsó 1 db venti az ok,azt rádugom a hátsó alaplapi csatlakozásra.De az első hármat hogy tudom rákötni arra az egy alaplapi csatlakozásra?Van ilyen 3 as elosztó? Működik úgy rendesen?Ha a biosban lehet állítani a fordulatszámot,akkor állítja majd rendessen mind a hármat?Ha balf sz voltam és van a pcx nél ilyen 3 as elosztó akkor valaki létszi linkelje,mert ma,holnap rendelnék.Köszönöm.
Az alaplapom amúgy ez
Asus alaplap Asus P8 h61 m pro[ Szerkesztve ]
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
vepe
őstag
válasz Pécsi gyerek #35234 üzenetére
Vegyél ilyet 2db-ot. elosztó
2-2 egy aljzatra teljesen jó és működnie kell biosból is(ha PWM-es).
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz Pécsi gyerek #35234 üzenetére
Szia!
Négyes elosztó a jelzett boltban.
A választott ventilátorból nyugodtan ráköthetsz négyet is, mert a 0,2A alatti áramfelvételével, akkor sem terheli túl az aljzatot.
[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
duo
addikt
Nem indult el a hazamban a 4pines silent wings 3 120 mm_es venti. Visszakuldtem. Tul alacsomy a furdulat amivel nem tud mit kezdeni az alaplap? Sosem fog kiderulni. Meg megprobalok egy ajanloban olvashato lepât. Kb olyan specifikációi vannak mint az id-cooling is60 ventijenek, csak ugye nagyobb levegot mozgat.
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
Pécsi gyerek
addikt
Uuu köszi mindenkinek Még egy kérdésem lenne.Azt írják hogy 3 pines plusz egy 2 pines van a ventin.A 3 asra írják hogy áramot ad,a kettesre hogy avval lehet szabályozni.Akkor lehet hogy mivel ez a venti 3 pines,a biosból nem tudom majd a fordulatszámot szabályozni?
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
abdulka1
őstag
válasz Pécsi gyerek #35238 üzenetére
A 3 pines csatlakozón keresztül tudod a fordulatszámot vezérelni, ha a lapod képes a feszültség alapú szabályozásra. A 2 pines kábel a ledekhez kell.
Nem igazán értem a dolgot, mert a netes képeken át van hidalva ez a 2 pines csati, de azt írja a gyártói oldal, hogy kell hozzá egy "BitFenix Hydra Pro Fan Controller".Egyébként már nem jó a linked. Már nem rendelhető a boltból ez a típus.
[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz abdulka1 #35239 üzenetére
Köszi,közben utána néztem.Youtubeon találtam videót.A kétpinesről lelehet húzni valamit,és akkor nem vilagít a led,de a venti továbbra is forog.A rendelésem meg leadtam amikor még volt, legalább is kaptam visszaigazoló emailt.Remélem nem modják vissza valami hiba miatt.
-
TIT
veterán
válasz Pécsi gyerek #35242 üzenetére
Ja 4-et rendeltél? Akkor malacod van.
-
TIT
veterán
Hát csak tudni szerettem volna milyet lehet rákötni?
Venti még nincs meg de ahogy látom ez 4 pines nem pwm-es feszültségszabályzós venti megy rá,de ilyet nem találok,csak 4 pines pwm-eset.
A baj az,hogy a mostani 10 éves lapon ezen kívül van még 3 pines és egy powerfan vagyis 3 pines mehet rá,viszont 1-2 hónap múlva alaplapcsere amin biztos csak 4 pines pwm-es aljzat lesz és ha jól tudom arra is rámegy a 3 pines venti,csak a pwm lábra nem lesz kötve semmi és akkor 12V-on megy nonstop. -
abdulka1
őstag
A modern lapokon szinte kivétel nélkül olyan aljzatok vannak amikre 3 és 4 pines ventilátorokat is köthetsz. De érdemes vásárlás előtt tájékozódni.
Jobb esetben a lap automatikusan érzékeli, hogy milyen van csatlakoztatva, vagy az UEFI-ben kell kézileg kiválasztani a vezérlés módját.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
eventus
veterán
Ma átvehetem a Phanteks 140sp led nélküli ventit. Írok véleményt, beszerelés és teszt után.
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
Pécsi gyerek
addikt
Hát nem volt malacom Küldtek emailt a pcx-től hogy sajna csak 2 db van.Felhívtam őket, megkérdezték a beszállítót nem is hoznak most ilyent.Egész nap a pcx-el ba..akodtam Miután parkoló pályára kerűlt a megrendelésem ismét elérhető lett a venti a Shop-on kiérti ezt.Na mindegy nagy katyvasz az egész. (egy országos nagy pc bolt nem tudja megoldani hogy csak arra lehessen rendelést leadni ami van is xd jó ez a 21. század )
Most igaz plusz kb 2500 ft-omba fog kerülni,de a másik kettőt megrendeltem máshonnan.A pcx-et meg hanyagolom egyenlőre.Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
abdulka1
őstag
válasz Pécsi gyerek #35249 üzenetére
Miért ragaszkodsz ahhoz a típushoz, ha úgyse tudod használni minden funkcióját?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Suzuki topik
- Motoros topic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- PlayStation 5
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest