Új hozzászólás Aktív témák

 • moleculez

  veterán

  Az ugye meg van #1 hogy a motorháztető alatt ez statisztika, lineáris algebra, calculus, matrix/vector műveletek és hasonló nyalánkságok. A.K.A matematika. Namost addig azért nem akarok fél lábon állni amíg ez öntudatra ébred. :DDD Vannak területek amiben jóval hatékonyabbak mint egy ember, viszont minden azon múlik, hogy az adott problémát mennyire lehet pontosan matematikalag reprezentálni. Nagyon fasza hogy tud GO-t játszani, sőt a profikat elveri, de az egy játék, szabályokkal, a szabály pedig modellezhető.
  Ha most átugrunk az önvezető autók témakörére, akkor nézd.meg hol tart a mutatvány. Ha beáll egy körforgalom, és az egyik autós int/villant nekem hogy elenged, az autónak fogalma sincs az egészről. Iratlan szabály🤷‍♂️

  Ez azon szinten nemzetbiztonsági kockázat, hogy ha raeresztik mondjuk a forgalomirányításra, akkor azt nagyon hatékonyan meg tudja tervezni és/vagy real time managelni, ellenben ha valaki ellopja és visszafejti az nem kis probléma. Vagy mondjuk tudományos kutatások évekkel rovidithetőek AI használatával, (klasszikus a protein folding, vagy részecske fizikai modellezesek), ami szintén óriási fegyvertény. A 30-as 40-es években a világ vezető hatalmai iszonyat pénzt erőforrást raktak a kutatás/fejlesztésbe és versengtek a tudosók kinevelésében (vagy elszívásában). Ma sincs ez másképp, csak a tudósok helyett algoritmusok birtoklása jelent előnyt.

  Kevés elmélet lett annyira alátámasztva, mint a Dunning - Kruger effektus.

Új hozzászólás Aktív témák