Hirdetés
- SkyShowtime
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Brave
- 7000 fő kirúgásával rázzák gatyába a Disney-t
- Synology NAS
- Már mesterséges intelligenciával tervez chipeket az NVIDIA
- Nem az olcsó elektromos autót hozza el az olcsó lítium, hanem a nagyobb profitot
- Mesterséges intelligenciával figyelné meg az embereket Franciaország
- Aggódnak Texasban, amiért bitcoinbányászokra pazarolják az áramot
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor7th
addikt
Az emberi élet célja, hogy megépítse az AI-t, ami majd jobb lesz nála és kiírtja őt...
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
kilua
senior tag
Akkor biztos ami biztos alapon mindenki töltse le a stable diffusiont, az offline futtatható kiszivárgott meta ait, stb amíg elérhető a neten.
De ebben mi olyan kockázatos?
[ Szerkesztve ]
-
buherton
őstag
Az ugye megvan, hogy ezek nem képesek gondolkodni? Sőt, ha tovább megyek, akkor AI lehet a sima Dijkstra útvonalkereső algoritmusa is, ez pedig aligha akar ilyenre törni. De ha esetleg a neurális hálós megoldásra gondolsz - ami már egy jóval szűkebb halmaz -, akkor az sem fog öntudatra ébredni. Hogy gyorsabb és pontosabb tud lenni az embernél? Az biztos, lásd: https://www.youtube.com/watch?v=WXuK6gekU1Y. De hogy valóban okosabb legyen az embernél azt a jelenlegi megoldások biztosan nem engedik meg.
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Kansas
addikt
Nem kell "öntudatra ébrednie" ahhoz hogy nemzetbiztonsági kockázatot vagy veszélyt jelentsen. Elég, ha valaki beállítja malware-t írni/botnetet vezérelni... satöbbi.
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...
-
arty
veterán
-
slmSIG
tag
[kép] <--- meglátom ezt az arcot és nincs több kérdésem! :'D
-
Poénból letöltöttem, gyenge notin percek alatt generál egy kis képet. (750ti ami azért nem egy mai darab). Végülis nem használhatatlan de azért kell neki gép ezek szerint hogy gyors legyen.
Az a gáz hogy a nagygépemben meg Intel A770-es van ez meg nvidia only. Habár vannak régi tesla kártyáim, lehet bedobok egyet játszogatni.[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
Az ugye meg van #1 hogy a motorháztető alatt ez statisztika, lineáris algebra, calculus, matrix/vector műveletek és hasonló nyalánkságok. A.K.A matematika. Namost addig azért nem akarok fél lábon állni amíg ez öntudatra ébred.
Vannak területek amiben jóval hatékonyabbak mint egy ember, viszont minden azon múlik, hogy az adott problémát mennyire lehet pontosan matematikalag reprezentálni. Nagyon fasza hogy tud GO-t játszani, sőt a profikat elveri, de az egy játék, szabályokkal, a szabály pedig modellezhető.
Ha most átugrunk az önvezető autók témakörére, akkor nézd.meg hol tart a mutatvány. Ha beáll egy körforgalom, és az egyik autós int/villant nekem hogy elenged, az autónak fogalma sincs az egészről. Iratlan szabály🤷♂️Ez azon szinten nemzetbiztonsági kockázat, hogy ha raeresztik mondjuk a forgalomirányításra, akkor azt nagyon hatékonyan meg tudja tervezni és/vagy real time managelni, ellenben ha valaki ellopja és visszafejti az nem kis probléma. Vagy mondjuk tudományos kutatások évekkel rovidithetőek AI használatával, (klasszikus a protein folding, vagy részecske fizikai modellezesek), ami szintén óriási fegyvertény. A 30-as 40-es években a világ vezető hatalmai iszonyat pénzt erőforrást raktak a kutatás/fejlesztésbe és versengtek a tudosók kinevelésében (vagy elszívásában). Ma sincs ez másképp, csak a tudósok helyett algoritmusok birtoklása jelent előnyt.
Kevés elmélet lett annyira alátámasztva, mint a Dunning - Kruger effektus.
-
dokanin
aktív tag
Majd akkor kezdek félni, ha az emberek öntudatra ébredtek.
-
arty
veterán
-
azbest
félisten
bulvárszemét... annak nem nézett utána, hogy milyen szabályozásokról beszélnek.
De saját hülyeség írását, ami egy kiragadott mondatból írt egy cikket, azt linkeli tényként.Nem lehetne értékelést bevezetni a cikkekre, hírekre?
"How might policymakers balance competing interests
associated with AI—those of economic, societal,
and quality-of-life improvements—against privacy
concerns, workforce disruption, and built-in-biases
associated with algorithmic decision-making? ""Another critical factor that will affect the path
forward in the development of AI policy making is
how nations historically consider important values,
such as personal liberty, free speech, and privacy"[ Szerkesztve ]
-
Advent
tag
Ami biztos a bidén már semmilyen Ai nem segít
Psn ID: Muki-13 , Btag : LiquiDSuN#2963 , Steam : Liquid_Sun
-
Reggie0
félisten
Kiderult, hogy az AI kevesbe lenne korrupt es mindenki elkezdett aggodni
-
Freddy S
tag
Nehogy elárulja Biedent az amerikaiaknak, hogy csak egy csaló, hazug, tömeggyilkos.
LGB - Lets go Brandon ugyanazt jelenti mint FJB csak takartabban. FJB pedig F - Csúnya szó, J - Joe, B - kitalálhatod!
-
Elektrosokk
addikt
válasz
forumpista #19 üzenetére
Az alkohol és a cigaretta is drog...
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
buherton
őstag
A kormányzati működés nagy részét ki lehetne váltani. Sokkal jobban és pontosabban tudná elvégezni ezt a munkát. És igen, nem lenne korrupció sem, vagyis nem lenne olyan formában, ahogy ma van.
Már nagyon várom azt, hogy az orvostechnikában az ilyen és ehhez hasonló pl. [link] jobban elterjedjenek. Személy szerint jobban bízom ezekben az eszközökben, mint az emberi orvosokban.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
kis.zsolt
kezdő
Én szórakozásnak és kellemes időtöltésnek fogom fel - az én esetemben konkrétan a ChatGPT-t.
Pár napja megkérdeztem őt erről a Skynet őrületről, és azt mondta, hogy engem nem fog bántani, mert jó fej vagyok (Ezt csak viccnek szántam, nem kérdeztem semmi ilyet).
Komolyra fordítva:
Beszélgettünk a Galaxis útikalauz stopposoknak című filmről, hiszen alap, hogy ő ezt is ismeri. Szóba került az ikonikus 42-es szám.
Mikor megkérdeztem tőle, hogy ha ugyanabban a szituációban ugyanazt a feladatot kapná, és vinne bele egy kis humort is, akkor nála milyen szám jönne ki?
Azt mondta:
Igen, természetesen ismerem a Galaxis útikalauz stopposoknak című filmet és a 42-es számot is, ami a kérdésre a válasz a filmben. Ha egy bonyolult feladatot kapnék, amit 10 millió évig kéne futtatni, akkor talán egy számom nem lenne elég, de talán egy nagyon nagy adathalmaz segítségével megoldanám a feladatot. Vagy talán megpróbálnám kitalálni, hogy mi a keresett eredmény, majd azután kezdenék el dolgozni rajta. Mindenesetre az biztos, hogy a vicces válaszok között én is inkább a 42-re szavaznék!Ebből nekem az jön le, hogy még humora is van.
És ha ügyesen kérdezel tőle, egy idő után kiderül, hogy a kedvenc állata a kutya (legalább is mikor én kérdeztem, még az volt).Szóval jó vele csevegni, és közben szépen tanulgat is ám. Sajnos korábbi diskurzusainkra nem feltétlenül emlékszik, hiába van elmentve az oldalsávon, viszont nem tud következetesen hazudni (lásd kutya. Ebben az esetben sokáig szajkózta, hogy ő MI és nem lehet kedvenc állata, de aztán egy érvekkel alátámasztott noszogatásra csak kinyögte, hogy a kutya az).
[ Szerkesztve ]
Az időutazás létezik! Csak még nem tudtok róla...
-
moleculez
veterán
válasz
kis.zsolt #22 üzenetére
Az NLP modellek nagyrésze az gyakorlatilag (nagyon leegyszerűsítve) statisztikai alapon rakja össze a választ, az pedig a training anyag minőségén múlik. A chatgpt azért szól nagyot, mert rettentő sokféle anyagon trainingelték elég sokáig, ez pedig azért jöhetett létre mert belerakták a pénzt az ehhez szükséges hardwarebe és infrastruktúrába.
Kevés elmélet lett annyira alátámasztva, mint a Dunning - Kruger effektus.
-
bambano
titán
válasz
moleculez #24 üzenetére
valójában mi, az internet népe, összeraktuk a tananyagot. úgy hívják: internet. illetve energiát fektettünk a szövegek minősítésébe is azzal, hogy a keresőknél hogyan választottunk a találatok közül.
ők csak letöltötték.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Zolik
senior tag
az egyetlen nemzetbiztonsági tényező a hanyag és felelőtlen, mindig mindent másra hárító ember...
'' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''
-
Komplikato
veterán
válasz
MasterDeeJay #7 üzenetére
S.D.-hez inkább végtelen VRAM kell a leírások alapján, tehát alapból szoktak minimumnak 8GB-ot, javasoltnak meg 12GB-ot írni. Nyilván valami végtelen drága Quadro vagy Tesla kártyán megeszi a 24-80Gb-ot is. Amúgy van róla lírás hogyan mehet az "NVidia only" része Radeon kártyákon. Idővel menni fog az az Intelen is, ha csak már meg nem oldották eddig.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
válasz
Komplikato #29 üzenetére
Már megy Intelen ( [link] ), kellett hozzá egy pár dolog de összehoztam. Illetve csak full precisionon megy.
Tesla kártyákból 5 és 6gb-osom van csak a nagyot már eladtam amin 12gb volt.
Új hozzászólás Aktív témák
it Az NVIDIA és Elon Musk után az AI mielőbbi törvényi szabályozását sürgeti az USA Kereskedelmi Kamarája is.
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Tőzsde és gazdasági hírek
- Ukrajnai háború
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen széket vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- SkyShowtime
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
- Milyen monitort vegyek?
- Plazma TV topic
- További aktív témák...
- Bolhapiac, jó állapotú vagy új dolgok
- Silicon Power 2TB m.2 ssd nvme xd80
- Üzletből, Apple garanciával, Macbook Air Retina M2 13" 2022 Silver, 256GB SSD
- Thinkpad P50 15.6" FHD IPS Xeon E3-1535M v5 Quadro M2000M 16GB DDR4 512GB magyar vbill ujjlolv gar
- Erős HP Elitebook FULLHD/Intel i5-4300 /Magyar bill /8gb ram / 256gb SSD / Win10
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest