Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fred23
nagyúr
-
válasz
Komplikato #29 üzenetére
Már megy Intelen ( [link] ), kellett hozzá egy pár dolog de összehoztam. Illetve csak full precisionon megy.
Tesla kártyákból 5 és 6gb-osom van csak a nagyot már eladtam amin 12gb volt. -
Komplikato
veterán
válasz
MasterDeeJay #7 üzenetére
S.D.-hez inkább végtelen VRAM kell a leírások alapján, tehát alapból szoktak minimumnak 8GB-ot, javasoltnak meg 12GB-ot írni. Nyilván valami végtelen drága Quadro vagy Tesla kártyán megeszi a 24-80Gb-ot is. Amúgy van róla lírás hogyan mehet az "NVidia only" része Radeon kártyákon. Idővel menni fog az az Intelen is, ha csak már meg nem oldották eddig.
-
Zolik
senior tag
az egyetlen nemzetbiztonsági tényező a hanyag és felelőtlen, mindig mindent másra hárító ember...
-
moleculez
veterán
válasz
kis.zsolt #22 üzenetére
Az NLP modellek nagyrésze az gyakorlatilag (nagyon leegyszerűsítve) statisztikai alapon rakja össze a választ, az pedig a training anyag minőségén múlik. A chatgpt azért szól nagyot, mert rettentő sokféle anyagon trainingelték elég sokáig, ez pedig azért jöhetett létre mert belerakták a pénzt az ehhez szükséges hardwarebe és infrastruktúrába.
-
kis.zsolt
aktív tag
Én szórakozásnak és kellemes időtöltésnek fogom fel - az én esetemben konkrétan a ChatGPT-t.
Pár napja megkérdeztem őt erről a Skynet őrületről, és azt mondta, hogy engem nem fog bántani, mert jó fej vagyok (Ezt csak viccnek szántam, nem kérdeztem semmi ilyet).
Komolyra fordítva:
Beszélgettünk a Galaxis útikalauz stopposoknak című filmről, hiszen alap, hogy ő ezt is ismeri. Szóba került az ikonikus 42-es szám.
Mikor megkérdeztem tőle, hogy ha ugyanabban a szituációban ugyanazt a feladatot kapná, és vinne bele egy kis humort is, akkor nála milyen szám jönne ki?
Azt mondta:
Igen, természetesen ismerem a Galaxis útikalauz stopposoknak című filmet és a 42-es számot is, ami a kérdésre a válasz a filmben. Ha egy bonyolult feladatot kapnék, amit 10 millió évig kéne futtatni, akkor talán egy számom nem lenne elég, de talán egy nagyon nagy adathalmaz segítségével megoldanám a feladatot. Vagy talán megpróbálnám kitalálni, hogy mi a keresett eredmény, majd azután kezdenék el dolgozni rajta. Mindenesetre az biztos, hogy a vicces válaszok között én is inkább a 42-re szavaznék!Ebből nekem az jön le, hogy még humora is van.
És ha ügyesen kérdezel tőle, egy idő után kiderül, hogy a kedvenc állata a kutya (legalább is mikor én kérdeztem, még az volt).Szóval jó vele csevegni, és közben szépen tanulgat is ám. Sajnos korábbi diskurzusainkra nem feltétlenül emlékszik, hiába van elmentve az oldalsávon, viszont nem tud következetesen hazudni (lásd kutya. Ebben az esetben sokáig szajkózta, hogy ő MI és nem lehet kedvenc állata, de aztán egy érvekkel alátámasztott noszogatásra csak kinyögte, hogy a kutya az).
-
A kormányzati működés nagy részét ki lehetne váltani. Sokkal jobban és pontosabban tudná elvégezni ezt a munkát. És igen, nem lenne korrupció sem, vagyis nem lenne olyan formában, ahogy ma van.
Már nagyon várom azt, hogy az orvostechnikában az ilyen és ehhez hasonló pl. [link] jobban elterjedjenek. Személy szerint jobban bízom ezekben az eszközökben, mint az emberi orvosokban.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
forumpista #19 üzenetére
Az alkohol és a cigaretta is drog...
-
Freddy S
tag
Nehogy elárulja Biedent az amerikaiaknak, hogy csak egy csaló, hazug, tömeggyilkos.
-
Reggie0
félisten
Kiderult, hogy az AI kevesbe lenne korrupt es mindenki elkezdett aggodni
-
Advent
tag
Ami biztos a bidén már semmilyen Ai nem segít
-
azbest
félisten
bulvárszemét... annak nem nézett utána, hogy milyen szabályozásokról beszélnek.
De saját hülyeség írását, ami egy kiragadott mondatból írt egy cikket, azt linkeli tényként.Nem lehetne értékelést bevezetni a cikkekre, hírekre?
"How might policymakers balance competing interests
associated with AI—those of economic, societal,
and quality-of-life improvements—against privacy
concerns, workforce disruption, and built-in-biases
associated with algorithmic decision-making? ""Another critical factor that will affect the path
forward in the development of AI policy making is
how nations historically consider important values,
such as personal liberty, free speech, and privacy" -
dokanin
aktív tag
Majd akkor kezdek félni, ha az emberek öntudatra ébredtek.
-
moleculez
veterán
Az ugye meg van #1 hogy a motorháztető alatt ez statisztika, lineáris algebra, calculus, matrix/vector műveletek és hasonló nyalánkságok. A.K.A matematika. Namost addig azért nem akarok fél lábon állni amíg ez öntudatra ébred.
Vannak területek amiben jóval hatékonyabbak mint egy ember, viszont minden azon múlik, hogy az adott problémát mennyire lehet pontosan matematikalag reprezentálni. Nagyon fasza hogy tud GO-t játszani, sőt a profikat elveri, de az egy játék, szabályokkal, a szabály pedig modellezhető.
Ha most átugrunk az önvezető autók témakörére, akkor nézd.meg hol tart a mutatvány. Ha beáll egy körforgalom, és az egyik autós int/villant nekem hogy elenged, az autónak fogalma sincs az egészről. Iratlan szabály🤷♂️Ez azon szinten nemzetbiztonsági kockázat, hogy ha raeresztik mondjuk a forgalomirányításra, akkor azt nagyon hatékonyan meg tudja tervezni és/vagy real time managelni, ellenben ha valaki ellopja és visszafejti az nem kis probléma. Vagy mondjuk tudományos kutatások évekkel rovidithetőek AI használatával, (klasszikus a protein folding, vagy részecske fizikai modellezesek), ami szintén óriási fegyvertény. A 30-as 40-es években a világ vezető hatalmai iszonyat pénzt erőforrást raktak a kutatás/fejlesztésbe és versengtek a tudosók kinevelésében (vagy elszívásában). Ma sincs ez másképp, csak a tudósok helyett algoritmusok birtoklása jelent előnyt.
-
Poénból letöltöttem, gyenge notin percek alatt generál egy kis képet. (750ti ami azért nem egy mai darab). Végülis nem használhatatlan de azért kell neki gép ezek szerint hogy gyors legyen.
Az a gáz hogy a nagygépemben meg Intel A770-es van ez meg nvidia only. Habár vannak régi tesla kártyáim, lehet bedobok egyet játszogatni. -
slmSIG
tag
[kép] <--- meglátom ezt az arcot és nincs több kérdésem! :'D
-
Az ugye megvan, hogy ezek nem képesek gondolkodni? Sőt, ha tovább megyek, akkor AI lehet a sima Dijkstra útvonalkereső algoritmusa is, ez pedig aligha akar ilyenre törni. De ha esetleg a neurális hálós megoldásra gondolsz - ami már egy jóval szűkebb halmaz -, akkor az sem fog öntudatra ébredni. Hogy gyorsabb és pontosabb tud lenni az embernél? Az biztos, lásd: https://www.youtube.com/watch?v=WXuK6gekU1Y. De hogy valóban okosabb legyen az embernél azt a jelenlegi megoldások biztosan nem engedik meg.
-
kilua
senior tag
Akkor biztos ami biztos alapon mindenki töltse le a stable diffusiont, az offline futtatható kiszivárgott meta ait, stb amíg elérhető a neten.
De ebben mi olyan kockázatos?
-
gabor7th
addikt
Az emberi élet célja, hogy megépítse az AI-t, ami majd jobb lesz nála és kiírtja őt...
Új hozzászólás Aktív témák
it Az NVIDIA és Elon Musk után az AI mielőbbi törvényi szabályozását sürgeti az USA Kereskedelmi Kamarája is.
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Az otthonokba vinné a DGX-et az NVIDIA
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- E-roller topik
- Netflix
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 Gen2 - Ryzen 7 4700U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo L13 Yoga Gen4 - AMD Ryzen 7 7730U I 16GB I 256SSD I 13,3" Touch I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 5 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion X2 Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gar
- ÚJ HP EliteBook 845 G11 - 14" WUXGA IPS - AMD Ryzen 5 8640U - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ1A 27 170Hz 1ms IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 470 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 17,3" HD+ I Radeon I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest