Új hozzászólás Aktív témák

  • Ripper17

    tag

    válasz I02S3F #9874 üzenetére

    Nem érdemes. Jól használható piaci tudást + értéket a gyártói oklevelek adnak. Ezek az adott szinthez szükséges mélységben tárgyalják a protokollokat és ezek gyakorlati használatát.

    A legelismertebbek a Cisco Systems oklevelei. Az aktuális CCNA jól áttekinti az általános ismeretek mellett a security és wifi dolgokat is - ha levizsgázol akkor Linuxos tudás mellé már jó vagy, rendszermérnöki pozikra is mehetsz. kkv szinten jobb a széles látókör, nagyobb cégeknél hasonló skill settel tipikusan a peremterületeken (pl. hálózatot, infrastruktúrát monitorozó vagy statisztikai riportokat készítö szerverek) rendszergazda, rendszermérnök egy jó irány.

    Ha csak szigorúan az IP hálózat érdekel akkor a régi, 200-125 kódú CCNA jobb. "Cisco 200-125 Official Certificate Guide" címszóval keresgéld a neten az ebookokat.

    (A Cisco alapszintu = associate vizsgák nem csak Ciscora jók, jól áttekintik a protokollokat. Van hasonlója a Huaweinek meg a HPE-Arubának is, de ezek piaci értéke csekély - évente 1-1 pozihoz, mint "további vizsga" keresik.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák