Új hozzászólás Aktív témák

  • Tibi1218

    csendes tag

    Sziasztok!
    Most olvastam bele a topikba, és megosztanék én is pár tapasztalatom az elmúlt pár napból. Én kínából rendeltem be kamerát és NVR-t. Nem sokat olvasgattam előtte inkább az ottani vásárlók véleményére támaszkodtam. 1280*720P 1.0MP Ip kamera ONVIF szabvány, kültéri, IP66 kemény 6200 forintomba fájt :) (nem egyszerre rendeltem a vám miatt) mivel melóztam csak kicsit volt időm teszteli magában rádugva egy routerre, de elnyerte a tetszésem így ma nekiálltam az alapok kiépítésének és elmondhatom hogy az első kamerám a helyén van :D NVR-t még várom lehet jövő héten megjön.

    A tetőre kb 6 méter magasságba fel lett rakva, pont azt látja amit kell a gyári 3.6 os lencsével. Most jelenlegi helyén ilyen képet ad:

    KÉP
    KÉP2
    csak printscreenelt képek, 32 colos monitorrol.

    Tervek szerint biztosan lesz még mellé 2 db. éjszaka is meglepően jó képet adott elég nagy távolságon is. majd rakok fel olyan képet is ha nem felejtem el. Szerintem ár érték arányban nem rossz kis kamera.

    Padláson van egy 4 portos switch, én vezetékeztem, én dugóztam. 2 érpáron megy az adat, másik kettőn megy az áram. (POE) szabvány szerint, annyi változás hogy nem veszek csili vili cuccokat hozzá hanem az a két érpár fixen rá van kötve a központi 12v trafóra. Ahogy méregettem kb 30 méterig megy át rajta a 12v úgy hogy még a shuttert bírja mozgatni, és az infra ledek működnek. 50 méteres vezetéken már ujraindult ha be akart kapcsolni az infra, nem volt elég kraft. szóval elég egy utp kábelt elvinni a kameráig amin megy az áram is. (max 30 méterig).

    Eddigi költségek:
    Kamera: ~6500
    NVR: ~12000 (8 portos analóg / digitális) winyó nélkül
    100m UTP + 30db RJ45 dugó plusz GLS = 6500 (fele vezeték tuti megvan még)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák