Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    válasz #81556480 #43254 üzenetére

    Nem konkrétan neked/ellened szólt, csak elég sokan itt is, élőben is elég...furák. Én meg nem vagyok olyan ügyes mint pl tboy93 hogy sokadjára is szmájlival írjam ugyanazt; bár igazad van, a kelleténél nyersebb voltam, megint - attól függetlenül, hogy pl számunkra kevésbé érdekes, hogy milyen korú autóra rakják.
    Bocs.

    Rengetegen megkérdezik mit vegyenek. Autó/használat/méret alapján mondunk valamit, majd jön az, főleg négyévszakosnál, hogy de az annyiért sok, a kétharmadáért feléért mit vegyenk. Kollégák is sűrűn jönnek ilyenekkel, meg még ilyenebbekkel ('120-150ért milyen autót vegyen, amire nem kell költeni' :W ).

    Az átlag makacsabb/kevésbé belátó, ő akkor is x forintvól akarja megoldani, nem azt nézik meg, hogy mennyitől lenne az amit érdemes választani. Így van teli a környék Taurus, Linglong, Lauffen és egy csomó vacakkal, akár külön téli és nyári, akár csak téli egész évre. (Egy szett értelmes gumi helyett két sz.r, vagy egy mégsz.rabb.)

    Mindig a keverék ami a drága a gumiban (és az a fontosabb, ami inkább meghatározza a gumi milyenségét), és ezen spórolnak az olcsóbb típusoknál.
    A baj az, hogy innentől a gyakorlatban nem lesz igazi négyévszakos se, plusz gyenge kezdés után erős visszaesés jön, 2-3 év után pedig csereérettek, mert 10-el kanyarodva jó aszfalton is csikorognak (nyilván fékezés vagy csúszós kanyar esetén ez már balesetesélyes kategóriába esik). Így egyszerre pénzpazarlás és veszélyes is.
    Hogy tenyleg vállalható legyen egész évben, sajna egy bizonyos szint alá nem lehet/kéne menni (pl Nexen még ok).

    nandow: Azonos méret a téli meg a nyári? Amúgy a PC6 nem túl halk illetve nem túl kényelmes (bár összességében ezekben sem rossz, de pl Dunlop után picit jobbat vártam).
    Azt lenne jó valahol megnézni, hogy a mainstream nyárik három kategóriája egymshoz képest milyen... EC6/PC6/SP6, vagy ESaver+/Premacy4/PS4, K Eco/Ventus Prime/S1 Evo, stb, stb. Ilyen tesztet sose láttam, egyszer volt 4-5 eco vs közepes összehasonlító, és ennyi (ott az jött ki az ecok vizesen gyengébbek, kb a BSResponse volt az egyetlen tűrhető, pl komfortot nem néztek meg zajt).

    [ Szerkesztve ]

    <ELADÓ:új Bryton Gardia radar 32k> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Új hozzászólás Aktív témák