Új hozzászólás Aktív témák

  • Technoman

    őstag

    válasz tomboy0013 #1466 üzenetére

    Pld ezért:
    (Bocsika, most egy kicsit hosszú leszek)
    Ahogy olvashatod 7-10 nap a javítás, ha közvetlenül TE mint fogyasztó küldöd ki.
    Na már most, Mo-n jelenleg két vonal van lehet:
    1. A "hivatalos" Alzás, aki az általa forgalmazott és meghibásodott Pixelt átveszi és hiba esetén kiküldi (ha jól emlékszem Lengyelországban van Google szerviz, legalább is itt a kolléga ezt írta). Ebben az esetben igyekeznie kell, mert a magyar jogszabály max 30 napot ad a forgalmazónak, a hiba kijavítására. A 31. napon már kártalanítani kell az ügyfelet.
    Ez így elsőre marha sok időnek tűnik, de gondolj bele, hogy te mind cég, saját költségeden kell ezt az egészet menedzselned (tehát guglival a kapcsolatot felvenni, esetlegesen saját ktsg-en kiküldeni, ha a cég nem küld futárt érte és imádkozni, hogy az oda-visszaút + a jav. idő beleférjen a 30 napba) Ha nem, akkor a 31. napon már perkálhatod vissza a zsét az ügyfélnek. A cumi akkor van, ha vissza is adod a zsét + a Gugli mondjuk a 40 napon visszaküldi a már javított/"cserélt" telót. Akkor ugye van egy xxxxx Ft mínuszod (amivel kártalanítottad az ügyfelet) + van egy felbontott, javított vagy egy "új" készüléked, amit áron alul kell értékesítened, hisz nem innentől már egy felbontott cuccot kínálsz (ha korrekt vagy, elmondod az ügyfélnek, de ez az ország nem a korrektségéről híres). Ergo, mindenképpen bukóban vagy
    (Gyaníthatólag, az Alzánál is ezért vannak a Pixelekből sok esetben ezek az "újszerű raktáron" ill. "használt raktáron" nevezetű telók. Nem csak azért mert, mindenki megveszi hozzá a "60 napos elállásos szolgáltatást uszkve a teló árának a 7-10%-ért és visszaküldi az 59. napon)

    A másik oldal a sufnis, amikor a Seft Bt által eladott és üzemeltett Józsikának nem éri meg az amúgy "ÁFA-mentesen" eladott terméket a fenti okok -pld + költségek- miatt kiküldeni (ugye jelenleg csak "okosba" tudod kiküldeni, pld Németországon keresztül, hisz a Pixel hivatalosan (MÉG) nincs jelen kishazánkban), így hátul, a sufniban majd egy gázlámpa + kombifogó párossal és az Aliról/Temuról rendelt "eredeti" alkatrésszel meggyógyítja az ügyfél telcsijét, a "műtét sikerült, de a beteg meghalt" alapon.
    (előre is elnézést kérek, az olyan lelkiismeretes és mester szakiktól, akik a soraimat olvassák és esetleg TÉVESEN magukra veszik, de ugye ők elismerik, hogy ebben az országban nagyon sok a Mekk Elek "ezermester")

    Összegezve: én EZÉRT fogom megvárni a Google hivatalos bejelentését/döntését és nagyon drukkolok neki, hogy a "pletyka" valóságtartama kitartson még, mondjuk a Pixel 42 Pro-ig :)

Új hozzászólás Aktív témák