- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- PR-Telecom
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- OpenWRT topic
- YouTube
- DIGI kábel TV
-
IT café
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
Van pár nagyobb név hangszedőknél (SD, Dimarzio, Gibson, stb.), ellátogatsz az oldalukra és megnézed, miket árulnak, meghallgatod a demókat, stb.
Punkzenénél azért nincsenek olyan hűde bonyolult megfejtések a zenét meg a hangzást tekintve, szóval nem kell ezen túl sokat pörögni. -
Szten Márs
nagyúr
Így hirtelen a D'Addario-ról ezt találtam egy fórumon:
"szerintem kevés rosszabb húr van mint a daddario...
1 hét után megkeményedik és komfortérzet nélküli lesz játszani rajta. A hangja letompul, elmegy a fénye...
Én csak azt szoktam mondani rá: DERÓT..."És más hasonló negatív véleményeket. Érdemes amúgy beleolvasni ebbe a fórumba, pont az Elixir húr a téma, amikről viszont szinte kizárólag jókat mondanak: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
Jelenleg, ami nálam van: 0.73-as Dunlop Ultexet, illetve hard Jim Dunlopot. (a képen felül középen, csak hardban, nem medium) A 0.73 kb. medium vastagság, és igazából ezt a vastagságot szeretem a legjobban. 0.hatvanvalahányas is volt nálam, de az kissé túl vékonynak bizonyult, az annál véknyabak meg pláne túl vékonyak - nekem. A hard Jim Dunlop - ez talán 1.1-1.2 körül lehet - meg kissé túl vastag már. Egy mediumot majd veszek mellé.
De ez szerintem abszolút szubjektív, hogy kinek mi lesz a megfelelő, az, hogy más milyet használ, nem jelent túl sok mindent. Próbálj ki többfélét, nem nagy beruházás egy pengető. -
Daweee
őstag
Mindig olyat, amelyik épp megtetszik a boltban
Per pill valami Planet Waves van, nemtom pontosan milyen vastag, de jó kemény. És fényes, nem szeretem az ilyen egyszerű matt pengetőket, hamar elkopnak és kényelmetlen a fogásuk. Plusz mióta tanárhoz járok, hegyezem őket, vagyis levágok a két oldalából, ÍGY néznek ki a műtét után.
Meg persze vannak a Pick of Destiny-k, (by Tenacious D) amiket E-bay-ről rendeltem még másfél éve, ILYENEK, nagyon durvák -
Szten Márs
nagyúr
Ezeket a "zúzzunk szét gitárokat" dolgokat sosem értettem. Én valahogy úgy gondolnám, hogy egy zenész tiszteli a hangszerét, sőt a hangszereket általában, és ennek megfelelően viszonyul hozzá - legalábbis nekem ez tűnik természetesnek. Azt hiszem nem kell mondani, hogy ezek nem ennek megfelelő megnyílvánulások.
Én a Blink 182-ben egy valakit értékelek, az pedig Trevis Barker. Azt nem tudom, hogy hogy viszonyul a hangszereihez, de hogy tud játszani rajtuk, az tuti.
-
Daweee
őstag
persze, meg mellé még eredeti, külön 80K-s Floyd Rose cuccot... Csoda egy gitár ez
Más:
Körkérdés a topic felélesztése és önös érdekek miatt:
Nektek van kidolgozott napi gyakorlási rutin? Ilyenre gondolok, hogy egy nap végigmész hogy például 1 óra skálázás, negyed óra ujj-nyújtás, 10 perc arpeggiozás, 10 perc tapping, fél óra régi számok átvevése, 1 óra új szám tanulás, fél óra impró stb? Én most akarok összehozni valami hasonlót, mert nem úgy fejlődök ahogy szeretném, ez az akkor és azt ami épp eszembe jut és kedvem van hozzá-hozzáállás nem túl kifizetődő, különösen a skála meg elméleti ismeretekben vagyok elmaradva, ez pedig ugye alapfeltétele az imprózásnak ha nem születtél Hendrixnek... Ellenben vissza is vetheti a lelkesedést egy ilyen szigorú időbeosztás, ennek is két oldala van.
Szóval Ti mennyire foglaljátok rendszerbe tanulmányaitokat?[ Szerkesztve ]
-
Daweee
őstag
jó hangzásokat lehet kikeverni, effekt az van benne bőven, de ez még mindig az a kategória ami megöli a hangzást érzésem szerint, erőtlen lesz az egész cuccnak a hangja mind 10, mind több 100W-on. Különösen akkor jön ki mikor barátom Fender és ME-50 kombójával próbálom felvenni a versenyt Az a Boss komolyabb cucc jóval, látszik is rajta hogy kemény igénybevételre lett tervezve, tiszta fém, meg a pedál is egy kisebb erődítmény Én most úgy vagyok vele, hogy nem is kel multi, csak egy jó erősítő és minden meg van oldva, amúgy sem bírok órákat pepecselni egy hangzás kikeverésével.
Sing Singre pedig ucta házszámot nem tudok mondani, az avasi templomtól pár utcával beljebb Diósgyőr felé a domb oldalában, a Grizzlyvel szembe körülbelül. Amúgy nem valami említésre méltó hely, kicsi lepukkant, viszont bármikor lehet ott koncertezni
-
Itome
tag
Az lemaradt, h a sapi meg a poti természetesen ingyér lenne, mert kb rohadtul nem kell. Úgyis akarok egy sima króm Telecasteres potit.
#4353 Kanczy: Szerintem írd meg, h mit gondolsz jó árnak, és utána tudunk ajánlgatni, de szerintem használt piac lesz a jó döntés.
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
Lehet variálni, csak ezek a kis A osztályú erősítőkben nincs annyi variálási lehetőség mint a nagyokban, effekt loop, lábkapcsoló stb. Azt olvastam hogy ACDC úgy vesz fel hogy, az alapból AB osztályú marshall plexibe bedugják a gitárt és az erősítő végfokát csutkára tekerik, a gitárt meg minél halkabbra állítják, így kicsit az A osztály fele határolódik az erősítő és jobban szól.
-
Itome
tag
Lemaradt, hogy az ME-50 inkább a torzítókra van ráfeküdve. (22 torzító modell) Ez mondjuk érdekességképp említettem.
A GT-6 egy régebbi modell, lehetőség valamivel több van benne, ám nem a torzítók terén. Mondjuk 22 torzító lehet már kissé túlzás De a legbiztosabb, ha teszteket olvasgatsz. Pl az ME-50et agyon dicsérik, mert nagyon egyszerű kezelni, és elég jól szól. Amin spóroltak az a bank váltó. Lábbal pl nem tudsz a bankok közt ugrálni. Ezt külön Boss lábkapcsolókkal teheted meg, ami nem szériatartozék. (és még plusz ~5k) -
Daweee
őstag
Nem értek a basszgitárokhoz túlzottan, most szétnéztem Hangszerdiszkontban, az alap menzúra 34", viszont találtam egy ilyet 30"-os menzúrával, meg ezt 25.5"-tel, ami valsz elírás, mert ahogy nézem a szólógitároknak van ilyen hosszú nyaka... Amúgy Cortot érdemes venni basszból is ha minden igaz, de ha elmentek az Olaszba, ott is tuti ezt fogják mondani
Psychonaut: nem rossz Melyik volt jobb, ez, vagy a Slash?
-
Szten Márs
nagyúr
Vagy D'Addario EXP, vagy Ernie Ball Coated - csak, hogy bővítsük a listát. (Már nem csak az Elixirnek vannak hiperszuper bevonatos húrjai.)
Psychonaut:
Amúgy is, Les Paul, ha valami bevállalós, zúzós kell, ami kihozza a böhöm test hangját, akkor hajrá: [link] De gondolom inkább 0.10-est akarsz rátenni - ugye jól sejtem?[ Szerkesztve ]
-
-
Itome
tag
Az kimaradt (ami lényegében a lényeg ), hogy guitar rig van hozzá talán. Egy régebbi verzió.
Attól meg ne várj igazi torzítót. Igazából én arra használom, hogy elfogadható minőségben tudjak felvenni. A gitárt a Boss ME-50ről torzítom, és itt csak a kommunikációt szolgálja a link kábel.
Lényegében azért kellett ,hogy ne kelljen a hangkártyával pepecselnem, hanem akár egy laptopra is ráköthessem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest