Új hozzászólás Aktív témák

  • Parson

    addikt

    válasz Aske #4180 üzenetére

    Mér ne lenne? :) Sok helyen gyártanak fogaskerekeket. Nekem fater is hozott haza a cégtől (inkább nem reklámozom), ahol akkor dolgozott mikor én egyetemista voltam... meg aztán ott van egerben is egy nagy német cég magyar leányvállata. Aztán ne felejtsük el, hogy nem csak fémből, hanem polimer alapu anyagokból is állitanak elő fogaskerekeket. Mindezek pedig nem a polcra (mint amiket pl én kaptam) kerülnek jó esetben, hanem hajtásokba... fogaskerékhajtásokba... amik fogaskerékhajtoműveket alkotnak.

    Amúgy meg ha eléggé indokolt az eset, és a végtermék(be szerelt) hajtómű meghozza az árát, amiből fedezni lehet az összes korábbi költséget és még jo haszon (profit) is van rajta, akkor miért ne lehetne tervezni egyéni igénynek megfelelő gépet, katalogusban nem fellelhető alkatrészekkel és azok legyártásával? Jobb cégeknél viszont a tervezési folyamat már évek óta letisztázott (vagy legalábbis törekednek rá, hehe), igy nem olyan nagyon nagy pepecselés, mint a suliban... viszont összetettebb, ezért több oldalról, jobban bebiztositva méretezik és ellenőrzik virtuális környezetben (CAE), majd a prototipusokkal meg gyártásban szuropróbákkal is a minőségellenőrök.

    Más: a katalógusban szereplő cuccokat is le kell gyártani vkinek, nem? És hát nem minden készül külföldön, ami katalogus... bár tény hogy magyarország nem csak területével, de gyártási kapacitásával (és ezen belül fogaskerékgyártási kapacitásával is) eltörpül a világ össztermeléséhez képest. De én mindezeket fejből irtam csak, pontos cégneveknek, és mutatószámoknak utána kéne nézni... sorry a lustaságomért, hogy ebbe már nem fektettem energiát. :)

    ───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

Új hozzászólás Aktív témák