Új hozzászólás Aktív témák

  • AMDFan

    addikt

    válasz karmaresz #67478 üzenetére

    "Nagyon természetes, nyugodt hangkarakter. Részletes, muzikális, de mérések alapján mutat olyan torzításokat, amik a papíron lehet hogy rosszul, de a fülnek viszont nagyon is remekül festenek.."

    Ezt én sosem fogom megérteni. Cikáznak a fejemben a kérdések.
    Ha egy mérések alapján rossz eszközt hallgatsz, de a torzításai kellemesek a fülnek, akkor az az eszköz mégis csak jó? Vagy ez direkt van "elrontva", hogy kellemesen torzítson? Ez indokolja a 350$-os árát? Nem lehet olcsóbban is elrontani a hangot? Mi különböztet meg egy olcsón hasonlóan torzító eszközt egy drágán torzítótól azon kívül, hogy drágább?

    Persze tudom, mondjuk a modern rock/metal a torz hangokra épül, imádom én is, lehet venni a különböző torzító pedálokat, meg soundokat, de alapvetően nem az lenne egy hangreprodukáló eszköz lényege, hogy azt adja vissza ami a felvételen van?

    Nem kötekedni akarok, de tényleg érdekel, hogy mi az a mögöttes tartalom vagy filozófia ami alapján piacképes tud lenni egy ilyen eszköz? Lehet, hogy én vagyok nagyon lemaradva, de tényleg nem értem. Vagy ezzel akarják visszahozni a digitális korszakba az analóg lejátszás "kellemes" hibáit?

Új hozzászólás Aktív témák