Új hozzászólás Aktív témák

  • Golota

    aktív tag

    válasz .DLL #40171 üzenetére

    Sziasztok. Lehet, hogy a probléma mégsem az erősítővel van. :W

    Az egyik este zenét hallgattam és mikor kicsit fel akartam tekerni a hangerőt, akkor kattant egyet a füles, majd lekapcsolt. Nulláról finoman tekerve megint kattant és visszakapcsolt, de csak nagyon kis hangerőn volt hajlandó működni. Ellenőriztem a kábeleket, kikapcs-bekapcs, kipróbáltam másik fejhallgatóval, de ugyanazt csinálta. Másnap reggel megint bekapcsoltam és akkor már érezhetően torzított, recsegett.

    A DAC pillanatnyilag egy Xonar DG. Kb 1 éve van meg. Rádugtam mindkét fejest az előlapi panel kivezetésre (Xonarra kötve) és azon jól működtek.

    Kipróbáltam a telefonomról meghajtani az erősítőt, de ott nagyon halk és lapos volt. Kicseréltem az összes kábelt (táp, RCA). De ugyanaz volt a helyzet: a Xonarra kötve torz, recsegős hang. Elkönyveltem, hogy az erősítőben ment ki valami, ekkor írtam meg DLL-nek, meg kérdeztem a műszerészt a fórumon.

    A Xonarra közvetlenül rádugva az aktív hangfalaimat, éppen mesét néztünk a gyerekekkel és feltűnt, hogy a karakterek hangja mosott, tompa. Alig észrevehetően, de azért feltűnt. Feltekerve a hangerőt, ez is torzan szólt, persze közel sem annyira, mint a fejesen, de nyilván ezek a hangszórók nem is olyan érzékenyek.

    A történet jelenlegi állása: az alaplapi hangkártyára kötve nem kattog és nem torzít az erősítő. Nem is szól olyan jól, mint a Xonar, de így legalább működik. Ezek alapján azt gondolom, hogy a Xonar line kimenete adta meg magát. A telefonomon meg észrevettem, hogy a tok miatt nem megy be rendesen a jack, de az is lehet, hogy eleve torzít a teló.

    Semmi különöset nem csináltam egyébként a Xonarral és napokig hibátlanul ment. Összesen annyi történt, hogy WASAPI-ról ASIO-ra állítottam át, ami egyébként meglepő és észrevehető javulást okozott a hangminőségben, míg el nem kezdte megadni magát.

    Most tesztelem egy ideig az alaplapiról, nem merem a Xonarra kötni, nehogy tönkretegyen valamit. :U

Új hozzászólás Aktív témák