Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    válasz G.Guido #2080 üzenetére

    DXO elég régóta nem tesztelte, szimplán anyagi érdekük nem fűződik hozzá... (talán egy X100at próbáltak).

    Na azért tragédia nincs, csak idáig a haladókat célozta meg a Fuji, naturális jpg képekkel is ebbe az irányba mentek, de most az alap profil 'eyecandy' stílusú, ami nem a haladókra jellemző, hanem a tömeg igény kiszolgálására mozdultak ezzel rá. Nem értem annyira hogy miért, mert így az alap jpg-es mérések szar eredményt hoznak, és tökölni kell mire kikisérletez az ember vmi használható kép profil. Persze nem a világ vége, de nekem jobban tetszettek a régiek. Ugye, nem csak az X-E1ről meg X10ről beszélek itt, hanem pl S100fs is hasonló képvilágú volt.
    szerk: Így van, a többségnek így tetszik jobban - még ha ez kicsit szembe is megy a korábbi irányzattal, és azért hátránya is van.
    Ugyanolyanra nem lehet 'kikeverni', max hasonlóra sajna (persze a különbség nem olyan nagy, 2 hsznyi siránkozás helyett be lehet lőni hasonlót). Viszont, valószínű ez nem is csak a jpg moci sara...

    Viszont van is egy elképzelésem... amit természetesen pár próbaképpel megvizsgálok...
    Mi a közös az összes új/keményebb képű fujiban? Igen, PDAF.
    Nincs ingyen ebéd...

    Az alábbi képek erősen sarkított példák, ki akartam maxolni a különbséget azon a téren amire gondoltam. Fókusz az orron, mercsak, könnyű volt oda mindkét géppel pontosan fókuszálni.
    XE2 standard, XE2 C1, XE2 C2. Mérjétek össze, ha vmi nem tetszik, fogalmazzátok meg magatokban miért. Megvan? Addig ne menj a következőre! XE1 std.
    Persze 3× ennyi fény is kevés fotózáshoz, ez most nem életszerű példa akart lenni.
    Úgyhogy én arra tippelnék hogy a sok-sok fázis érzékelő pixel némi kompromisszumra kényszeríti a gyártó(ka)t.

    [ Szerkesztve ]

    <ELADÓ: Újszerű Garmin Vivoactive 5 fehér 65k> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Új hozzászólás Aktív témák