-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz FerNandor #3590 üzenetére
Ha nem veszel ki belőle, akkor öregebb sejtek lesznek benne, és elképzelhető, hogy más anyagokat termelnek. Hogy ez jó vagy rossz, az eléggé faj függő. Pl gyógyszereknél inkább az öregebbeket szeretjük, mert azok szokták a hatóanyagot termelni. Kenyérnél lehet a fiatalabbak jobbak.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz FerNandor #3590 üzenetére
Az elvétel még azért is fontos lehet, mert termelhetnek olyan mellékterméket a mikrobák, ami mérgező rájuk nézve. Pl a pékélesztőt használják a borkészítésben, ahol kellően alacsony oxigén szint mellett alkoholt termel széndioxid helyett, és olyan 15% (V/V) alkohol koncentráció mellett saját magát nyírja ki. Nem véletlen, hogy nincs olyan bor, ami pl 20%-os, max desztillációval tudják töményíteni az alkoholos italokat, lásd pálinka. Ecetnél ugyanez van, csak ott egy kicsit több oxigént adnak neki, mint ami az alkoholhoz szükséges. Nem tudom, hogy milyen egyéb melléktermékek lehetnek, amit pl a lisztben lévő fehérjéből csinál, de nem hiszem, hogy hosszú távon jót tesz neki, ha feldúsulnak, mert nem veszel ki belőle. Ez pláne igaz a kovászra, ahol a mikrobák nagy részéről fogalmad sincs, hogy micsoda, csak azt tudod róluk, hogy erjeszteni tudnak ilyen vagy olyan módon.
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 24
- Milyen videókártyát?
- Milyen autót vegyek?
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- Politika
- Diablo IV
- Milyen routert?
- UbiForward24 - Hosszabb bemutatón a Star Wars: Outlaws
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen