Új hozzászólás Aktív témák

  • tildy

    nagyúr

    válasz mormota #189 üzenetére

    Ha vegetán itt az ételízesítőt értitek , akkor én szoktam a pörköltbe rakni.
    Leírnám a receptjét sebtiben:
    olajon hagymát üvegesre párolunk, rádobjuk a husit, hogy ''megpörkölődjön'', majd amikro mar kicsit megsült, akkor tűről le egy őpillanatra, pirospaprika bele, tűzre vissza.
    Kicsit átforgatni, vízzel felönteni, és:
    -télen lecsót rakni bele, ha nincs paprika és paradicsom friss
    -amikor van, akkor persze paradicsomot , paprikát.

    Egy ksi delikát még bele és kész is.

    Babfőzelék, a legegyszerűbb:
    fél napot áztatjuka tarkabababot, majd megfőzzük, mikor már majdnem kész, akkor tejes-lisztes habarással besürítjük. (de valaki rántással szereti)

    "Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

Új hozzászólás Aktív témák