Új hozzászólás Aktív témák

  • BogyóBP

    addikt

    Én annak idején nagyon az S8 fele kacsintgattam, amikor vásároltam készüléket de miután olvasgattam hogy milyen bugjai vannak inkább iphone 7 plust vettem. Igaz a kamera nem olyan jó mint a samsungé de valahol nagyon közel áll a kettő egymáshoz max annyi hogy a samsung túlélesítő algoritmust nyom rá. Volt alkalmam mindkét telefon képét több perspektivából is "végignyalni". S8 nagyon hasonlo képet gyárt mint az S7Edge, bár szvsz szerintem az s7 még mindig jobb nála, illetve az iphone mellett szól a letisztultabb kommersz megjelenés, (nem görbitett kijelző), apple minőség és saját alkatrészek amiket csak az apple gyárt (legjobb tudomásom szerint senkinek az alkatrészeit nem épitik be a készülékeikbe), illetve a teleobjektiv funkció is ami távoli tárgy közelhozatalánál elég jól jön, sokan ezt mókásan 2x optikai zoomnak hivják de nem az mivel ilyenkor csökken a lencse "markolása" (szerintem). Lentebb tettem fel képet JPG és DNG ből is, tele és wide modullal készültet is. Ez az Opció csak az Iphone 7 plusban van, a sima 7 ben nem. Továbbá úgy tudom ehhez lehet kapni egy raklap kiegészitő objektivet ami tovább fokozhatja az élményt. Ami kicsit zavaro az az IOS még mindig "ZÁRT" rendszere. Illetve szerintem vannak olyan okosságok amiket már szinte kuriozumként visz magával tovább amit még más gyártónál nem láttam, pl a némitó gomb.

    Ha valakit érdekel a véleményem szerintem az Iphone 8 nál komoly gondok lesznek hogy mit ujitsanak valami nagy durranást kell előhozni a tarsolyukból mert a 7 be kb mindent belepakoltam "amijük volt"

    Egyszóval mind a kettő jó telefon szerintem. Ha szeretsz fejlesztgetni testreszabni új dolgokat kiprobálni akkor S8 és android, ha nem akkor IOS. Mostmár azt hiszem mindkettő eléggé kiforrot rendszer. Engem anno az S8 nál a fizikai home button hiánya ilyesztett meg, illetve hogy a hátlap még mindig üveg és ragasztva van amit sajnos nagyon nehéz és körülményes szétszedni (S6 tapasztalat) és szerintem szakértőnek való dolog. Írták még az S8 nagyon hamar felmelegszik, és leáll vagy ki is kapcsol, bár tele van vele a youtube de itt sokan vannak akiknek nincs ilyen gondjuk.

    Fényképező részére visszatérve még kicsit. Ha jól tudom mindkettő a szinszűréshez a GRGB rácselrendezést használja, illetve a samsungnál ott van a dualpixel technologia, ami pl az iphonba nincs. Annyira nem releváns a dolog szvsz sok értelmét nem nagyon vettem észre, illetve amit ostobaságnak tartok hogy az S6 után 12mpx re vették vissza a felbontást, holott az S6 al 16 om rohadtul jó képeket lehetett lőni. S7 nek fényerős az objektivje még éjszaka is jól lát, ha az s8 ba is ugyanez a lencse került akkor valószinüleg az is.Azt tudom hogy az Iphone 7 ben 1.8 as apertúra/objektiv fényerő van ami egy fényerősebb objektivnak mondható mig az teleobjektivje az már 2.8 ami meg átlagosnak. Sötétben azért az iphone már nem lát olyan jól. Ha jól tudom pl az iphoneban zafír lencsék vannak az s8 ba viszont nemtudom, szerintem abba nem. De ez látszik is mert ha az ember belenéz az objektivbe kékes lencséket lát. Remélem segitettem dönteni de azért nézd meg őket fizikálisan is :)

    [ Szerkesztve ]

    ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

Új hozzászólás Aktív témák