Új hozzászólás Aktív témák

  • PAtr0n

    addikt

    válasz lcee79 #7671 üzenetére

    Szinte biztosra vehető volt, hogy az, csak gondoltam megkérdezem. :) "Szerencsére" már csődbe mentek, minden esetre a következő SSD-d legyen egy Samu, vagy egy Kingston ;)
    Bolt nemigen van ilyenkor nyitva, a webáruházak se tudom, hogy szállítanak, de azért lehet érdeklődni.

    youngboy:
    Kicsit túllihegett téma, de 1-2 dolgot tényleg érdemes kikapcsolni, mert teljesen felesleges, és hosszú távon árt az SSD-nek: 1. Defrag teljesen fölösleges, nincs fizikai távolság az adatok között, hiába pakolgatná az algoritmus a fájlokat a "szektorokban". 2 Pre és Superfetch már más kérdés, elvileg nem jár túlzott írással, a programok gyorsabb betöltődését hívatott javítani azzal, hogy megpróbálja kikalkulálni, hogy az adott programnak még mire lesz szüksége (a memóriából). Akár bekapcsolva is maradhat. 3. Indexelés. Ez már írással jár, a windowson belüli keresést gyorsítja azzal, hogy a fájlokat jelölgeti. A kikapcsolása javallott.
    4. - windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítés tiltása. Nyilván ezzel is fölösleges írástól kíméled meg az SSD-t. Érdemes az ürítést kikapcsolni. 5 spare area terület kibővítése: Nemrégiben én is kérdeztem ugyanezt. Igazából ha elég helyet hagysz üresen az SSD-n, akkor nincs sok értelme. Ezzel tulajdonképpen, létrehozhatsz egy olyan "partíciót" az SSD-n amire nincs írási jogod, és az SSD fogja használni adatok pakolászására, az optimálisabb és hosszabb élettartamú működés érdekében.

    [ Szerkesztve ]

    "Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

Új hozzászólás Aktív témák