Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Stitch #41595 üzenetére

    Ez teljesen jó randomnak. A legerősebb NVMe SSD-k sem nyomnak 4K Q1 T1 readben többet, mint ~80 MB/sec. A 970 EVO Plus meg végképp nem egy lassú SSD, annál már csak Intel Optane-t tudsz venni, ami annál érdemben gyorsabb, vagy valami spéci szerveresen SLC-s csodát, de ez utóbbi kettő horroráron megy.

    Ez a teszt egyébként is szór, attól függően, hogy az OS hogy kezeli a cache-t, hogy áll a takarítással a vezérlő a NAND-on, mennyi szabad hely van.

    Szóval ez a 40-57 MB/sec nem tűnhet egy nagy számnak, de azt vedd figyelembe, hogy ebben a műfajban egy gyors HDD kb. 0,5 MB/sec-et tud legjobb esetben. Ezért van az, hogy egyikkel a Windows bootidő 60-90 mp, a másikkal meg 10 környéke, kicsivel az alatt.

    Esetleg még azt tudod csinálni, hogy ha ennél a Q1 T1 4K readnál jobb kell, de nem akarsz csillagászati áron Optane-t venni, akkor vegyél több RAM-ot, és használj RAM drive-ot, az egy nagyságrenddel is gyorsabb. Persze nem OS alá, hanem egy szoftveres megoldásnak, főleg cache drive-nak. Sőt, ha már Samsung, akkor lehet próbálkozni a Magician-ben a rapid móddal, ami RAM cache-t rendel az SSD-hez, az kicsit olajozhat rajta.

    Továbbá igen, számít a gép, egy C2D-szintű procin messze nem fog annyit menni ebben a tesztben, mint egy combosabb, kései genes i5-i7, Ryzen, stb. procival. Annak ellenére, hogy a 60MB/sec-es mérték, mint szám, önmagában nézve nem tűnik nagy adattömegnek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák