Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Hegyirabló #41442 üzenetére

    Nem sok egy hónap alatt a 797 giga. Az napi kb. 26 giga, ami teljesen átlagos használat, ilyen ütemmel az a 60 TBW-s SSD 6 évig bírja, de nem fogsz rá minden nap 26 gigát írni.

    Az elején Windowst telepítesz rá vagy visszaklónozod, így az első hónapban több írás megy rá, mint egyébként. Majd ha már fél éve használod, le fog menni ez a napi statisztikai átlag, anélkül, hogy kevesebbet írnál rá, vagy kímélni kellene. Ha átlagos a felhasználás, még 10 év alatt sem éred el a limitet egy 60-75 TBW-s SSD-n.

    Átlag felhasználásnál a böngésző írja a legtöbbet az SSD-re, meg a Windows saját hülyeségei, Windows Update, Registry, stb.. Win7 kevesebbet ír, mint a Win8, ami kevesebbet ír, mint a Win10. A Linux mindháromnál lényegesen kevesebbet ír rá alapjáratban, azonos felhasználás mellett. A MacOS-t nem tudom, feltehetőleg a Linuxnál többet ír, de a Windowsnál kevesebbet.

    (#41466) gerimoor: meghalt a drive. Te vagy az első, aki Apacer-ről visszajelez, nincs vele tapasztalat. Nem tudni, hogy ezek ilyen gyopárak, vagy csak te fogtál ki selejtet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák