-
IT café
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
X-Men kérdés: melyik résznek a végén(?) volt az, amikor
? Már nem emlékszem, lehet nem is volt ilyen.az öreg Xavier felébredt valami másik testben / tudott járni [ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz #54715584 #92246 üzenetére
Mintha a fiatalabb magamat látnám... (először néztem is, hogy a friss hsz-ek közé hogy írtam, azt látnom kellett volna és nem lenne friss...)
Az arcplasztika óta sokszor meglepődöm mikor tükörbe nézek...
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
törölt tag
válasz ígyvanferi #92257 üzenetére
Köszi. Akkor már csak azt kell megfejteni, hogy miért jutottam eszébe egy animációs filmről?
-
emiki6
veterán
válasz #54715584 #92258 üzenetére
A macska avatarról automatikusan azt hittem, hogy te írtad a hsz-t, erre én válaszul egy félig élcelődő hsz-t írtam, hogy hogy van az, hogy te nem tudtál a filmről, mikor volt róla szó, te pedig elvileg rendszeresen olvasod a topikot.
De mivel nem te írtad, ezért nem releváns, mert aki írta, azt nem ismerem ennyire, így nem írhatom neki ezt úgy.
Igen, magadra műtötted a régi arcomat.[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
devil-k
nagyúr
Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
Miss Peregrine's Home for Peculiar Children4/10
Hol is kezdjem, mit is írjak? Annyit még hozzáfűznék, hogy nyáron olvastam a Vándorsólyom kisasszony trilógiának minden kötetét, így ennek a fényében írom le a véleményemet.
A film nagyon erősen és hangulatot megragadva indul. A főcím, a szereplők felsorolása egy nagyon tiszteletet parancsoló főcímzenével indul. Elégedetten konstatáltam, hogy ez egy jó kis mozi lesz. Mondhatni, előre ittam a medve bőrére....
Ami tetszett:
- Jól el lett találva a különleges gyerekek világa, háza
- A bombás jelenet lélegzetelállítóra sikeredett
- Az üresrémek kinézete
- A legkellemesebb csalódás volt számomra Eva Green, mint Vándorsólyom kisasszony. Nagyon jól állt neki a karakter. Meseszép nő, gyönyörű ruhával, szép hajjal és igényes körömmel, öröm volt ránézni...Ami nem tetszett:
- A filmnek kb. a 85 %-a
- A filmnek a 2/3-nak semmi köze nem volt a könyvhöz. Álláspontom szerint ha egy könyvből készítünk filmet, ilyennek nem szabadna megtörténnie.
- Sietős történetvezetés
- Zagyva magyarázat arra, hogy "mi miért történt". (Aki nem olvasta a könyvet annak főhet a feje leginkább)
- Elnagyolt, felcserélt karakterek
- Sejthető "csattanó" még annak is, aki nem olvasta a művet
- Botrányosan összecsapott, kicserélt, elbarmolt, elnagyolt vég...- mozi bolondéria -
-
.LnB
titán
Látom nem sokan írtak róla, ezért szeretném felhívni a figyelmeteket az Eddie a sas c. filmre. Nézzétek meg, kellemes szórakozás.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
pohár
félisten
válasz callmeakos #92241 üzenetére
ésezmostmiez? céges tűzfal nem engedi megnyitni, mert Games kategóriában van az IGN
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
.LnB
titán
Portal film lesz. A Portal meg egy játék. A Valve készítette. Bár kocka vagy te is gondolom vágod.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Kubo és a varázshúrok érdekelne valakit holnap délelőtt?
Live-Die-Respawn
-
Laraxior
titán
Gyönyörű és agyafúrt tegnap volt a HBO2-n. Elég jó volt, bár a Ben Affleck- féle Holtodiglan jobb volt. Legalább találtam hasonló filmet, az is valami
Most a Bengázi titkos katonáit nézem... mondtak róla jót, hátha igaz"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz #54715584 #92275 üzenetére
Jó volt bizony
Végre valami normális háborús film. Gyorsan elő is vettem az Act of Valort, megnézem azt is
Ahogy nézem, még nem elérhető a Bengázi 5.1-es magyar hanggal. Jól szól így is, nem volt vele gond."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
emiki6
veterán
válasz #54715584 #92272 üzenetére
Míg szemüveges voltam addig az passzolt. Aztán kontaktlencsére váltottam és mikor nézek a bal szemem nincs annyira nyitva, mint a jobb, így a jelenlegi illik hozzám jobban. (A hajviseletet leszámítva )
-
Laraxior
titán
válasz madgie #92277 üzenetére
Nem játszottál a Battlefield 4 betaval anno?
Ott még a lézeres bemérésre is rárepült
Hát mindenesetre lekötött.
Azért az F16-osokat azért megnéztem volna, amíg átrepülnek, dobott volna a feelingen"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
fant0mi
őstag
Nice Guys
Hat en jobbra szamitottam imdb es mafab ertekeles alapjan. Jo volt amugy, de csak egyszernezos. Mozijegy arat nem eri meg. -
Laraxior
titán
válasz fant0mi #92281 üzenetére
+1
Bennem az a filmje marad meg a csávónak, amikor Anthony Hopkins-szal játszik. Na az nagyon rendben volt
(#92283) gyuromoj: Igen, nem ugrott be hirtelen, googlezni meg nem akartam, nem fair
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
spiky03
veterán
válasz Laraxior #92276 üzenetére
Nem is biztos, hogy lesz, mert nálunk pl BD-n nem is adják ki, és DVD-n sem látom, hogy megjelenne.
De ilyen akció dús filmeket amúgy is jobb eredeti nyelven 5.1-ben nézni.
Szerencsére kint rákerültünk felirattal a BD-re, így beszerezhető magyar vonatkozással.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Laraxior
titán
válasz spiky03 #92284 üzenetére
Általában az angol hang úgyis mindig masszívabban szól.
Van amikor kajálok közben, úgy nem szeretek feliratozni, mert nem találok bele a számba a kajával, vagy pedig mindig elhűl, mire a végére érek (mármint a kajának)(Most belenéztem az Act of Valor filmnek a Boat-os jelenetébe - eddig csak simán néztem, most komolyabb minőség, normális hangcucc - még rendesen hallom hátulról is ahogy süvítenek a golyók.
A Bengázi-s filmben is
Óriási élmény
(Nem mindig tudom hangosan nézni, mert mindkét szobában Z906 van, és ha az asszony Tv-t néz, akkor nem szereti, ha közben golyók süvítenek körülötte, meg mozog az asztalon a pohár is, meg az ablak is rezonál)
Ezért volt ez most nagy(obb) élmény, mert üres volt a kégli"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
törölt tag
válasz madgie #92277 üzenetére
+1 az eredeti hangra. Magyarul ilyesmit, hujuj. Meg mást sem.
(#92278) emiki6 Remélem nem verekedtél sokat, hogy folyton monoklival jársz.
Kellene valami jó ajánlat olyan filmekre, ahol jól sikerült a hangkeverés. Nem akciófilmes robbanásokra vágyom, hanem inkább a jól kevert környezeti-háttér zajokra. Mint mondjuk egy IMAX ismeretterjesztő filmben, ahol még a tücsökciripelést is lehet hallani.
Ami nehezítené kicsit a találatokat, hogy ne legyen dráma, vígjáték, vagy romantikus és ezek keveréke.Olyasmit keresek, amit anélkül tudnék hangosan nézni, hogy felrobbanna a szomszéd is a mélynyomóval együtt, de nem is némafilm, mint a mostaniak többsége, ahol a párbeszédek alatt nincsen semmi aláfestő zene vagy zaj, mert steril és elég lenne hozzá a felirat is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ígyvanferi #92287 üzenetére
Nem emlékszem már pontosan, de régebben talán a Holiday-ben volt egy parkos jelenet, ahol nagyon jó volt a keverés. De a The Happeningben is jók voltak a szeles részek. Vagy a Circle is baromi jó volt, pedig nagyon minimalista volt.
Hasonlók kellenének, ha vannak. -
spiky03
veterán
válasz #54715584 #92286 üzenetére
Ami nekem tetszett ilyen hangkeverés szempontjából, mondjuk igaz azért vannak benne akciós jeleneteke is az az Útvesztő első része volt, ott szinte végig aktívak a hátsó hangfalak is. A második részt még itthon nem láttam
Valamint a Visszatérő volt még ilyen, igaz azt csak moziban láttam még, de ott is erős volt a környezeti hangok keverése.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Bad Pritt
félisten
Train to Busan
Nagy reményekkel ültem neki a Puszan Expressznek, hisz az új évezredben igazi nagyágyúja filmgyártás terén nem Kína, Japán, vagy India volt, hanem Dél-Korea, így érdekelt, mit hoznak össze zomboid témában a derék csíkszemű kollégák. Nos, gyakorlatilag semmit.
A film körülbelül nem szól semmiről, de ez várható is volt, hisz az egész csak arról szól, ahogy egy mikrotársadalom reagál a zomboid apokalipszisre, viszont az a baj, hogy egy-egy pillanatra olyat villantott a rendező, ami alapján joggal várhatnánk el valamiféle komolyabb drámát, jobban kidolgozott karaktereket, urambocsá' egy kis társadalomkritikát. A Puszan Expressz legnagyobb baja, hogy nem igazán tűnik koreai filmnek, sőt, ennél még a Snowpiercer is sokkal többet megőrzött a távbol-keleti filmgyártásra jellemző kicsit beteges látásmódból. Puszanék inkább tutira mentek és egy full gagyi Hollywood ripoffot hoztak össze, a szokásos karakterekkel, megszokott elhalálozási sorrenddel, nyilvánvaló túlélőkkel. Nem mondom, hogy unalmas volt, mert az hazugság lenne, pörgős, jól felépített film, csak nincs benne semmi, ami reformot jelentene a kissé begyöpösödött zomboid filmek világába.
Volt egy pillanata ugyanakkor, amikor már majdnem sikerült kiszakadnia az ezerszer látott közegből és megvolt a lehetőség, hogy belevigyen a rendező egy kis idegengyűlöletet, társadalomkritikát a sztoriba, de sajnos meglebegtette, majd el is tette a lehetőséget. A nevetséges pillanatokról már nem is beszélek, mint mikor a zomboidok egymásba csimpaszkodva, lepelként suhantak a mozdony után. Komolyan. Csak ezért érdemes megnézni, mert máshol nem látsz hasonlót.
Ja meg enyhe spoiler: a gyerek amúgy lány, ha valakinek nem lenne nyilvánvaló fél óra után sem. Nem értettem, miért aggattak szerencsétlenre szoknyát, mikor Shaun a neve. Kiderült, hogy ezért, a neve meg Suan, ez utóbbi az én figyelmetlenségem volt.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
törölt tag
válasz spiky03 #92289 üzenetére
Az is nagyon jó volt. A 2. részben is voltak nagyon jó effektek. De a közepén lévő
rész is nagyon jó volt ebből a szempontból. Vagy a Divergent sorozat is.viharos és zenés
Ugyanakkor azt nem feltétlen tenném be este. Mármint nem csak estére kellenek ezek a filmek, de nagyrészt akkor mozizom. Vagy hétvége. De nem mindig vágyom a nagy csihi-puhira. Néha már annak is örülnék, ha tényleg a filmek nem lennének ennyire sterilek.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Abattoir
#horror #thrillerValamiért megnéztem, mert tetszett a trailer, a képi világa, bár nem vártam tőle sokat, de mégis sikerült néhol alulmúlnia magát filmnek, ugyanakkor voltak benne kiemelkedően jó részek. A térhangzásomat félig-meddig meg is kaptam, voltak benne nagyon hangulatos és jól megkomponált részek, ahol bizony nagyon jól sikerült a térhangzás is. Vizuálisan is voltak jó megoldások benne, de az egész valahogy nem áll össze és elbukik a sztorin meg az egybites szereplőkön és párbeszédeken. És a főszereplőn. Ennyire érdektelen és unalmas nőt én még életemben nem láttam, ráadásul nagyon gyenge szerepet írtak neki, borzalmas volt.
Ugyanakkor a végén volt egy jó 6-7 percig tartó jelenetsor, amit nagyon jól megcsináltak. A
bemutatása itt eszköz volt, de ilyen ötletes formában még nem láttam őket. Az operatőri munka is nagyon jó volt, a CGI is pont odaillett és a vágói munka is nagyon jól sikerült. Így az ottani történések nem voltak sokkolóak, a film elején lévőek sem.halálok Egyik szemem sír a másik meg nevet. A megvalósításban is voltak borzalmas és kiemelkedő dolgok is, ennyire hullámzó teljesítményű filmet még nem láttam. Olyan volt, mintha egy sorozat legrosszabb és legjobb részét egyben láttam volna. Összességében nem volt nagy szám, de az erős megoldások miatt egy jó közepest azért érdemel a film. Inkább a hangrendszert mozgatja meg, mint az embert, de azt jól.
[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
válasz Laraxior #92276 üzenetére
Act of Valor nagy favoritom,engem inkább a Socom Playstation játékra emlékeztet.
Meglepően jó katonai film,annak ellenére,hogy nem színészek,hanem igazi katonák vannak benne és emellett propaganda film is.Más:
Jason Bourne 8/10
Számomra simán hozza a többi szintjét,bár igaz látszik Matt Damonon,hogy már kezd belefáradni.
Vikander szexi,mint mindig,illik hozzá ez a mélyebb hang.Remember 8/10
Kicsit lassú,de mégsem untam,sőt kerek szemekkel vártam mi lesz a végén.
Volt egy tippem,de nem jött be.
Szerintem ajánlott film.
Jó alakítással.ARQ 6/10
Nem tesz túl a kategória társain,de nem is igazán gyengébb tőlük.
Akinek tetszett a Time Lapse,Project Almanach,Triangle,az nézze meg nyugodtan.És a csalódások:
Into the Forest 4/10
Ellen Page pici cici miatt,plusz 1 pont.The Purge: Election Year 4/10
Jaj,de buta film,még az első tetszett is,második már gyengébb volt,na a 3. pff31 3/10
---
Aszalt színésznő miatt jár a -1 pont.[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz dokee78 #92294 üzenetére
Ezek a leírások rosszabbak, mint a legüberallesebb spoiler, amiből megtudod, hogy Batman valójában Bruce Wayne. A spoilerből legalább megtudsz valamit a filmről, de az, hogy buta, meg van benne cici, elég karcsú.
Rocco hátulról szereti 2/10
Buta, egymondatos történet, rossz alakítások, a főszereplő cickói +1 pontot adnak hozzá.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
addikt
válasz Dilikutya #92295 üzenetére
Szerintem meg ezek is hasznosak. Ha egy filmből egyedül az marad meg, hogy az egyik szereplő cicit villantott, akkor az nem jó film. Ezt tükrözi a pontszám is, bár azt kevésbé nézem, bármilyen leírás többet mond. A tartalom meg a film stílusa megnézhető a linken.
dokee78: köszi, ARQ-t felírtam magamnak
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Bad Pritt
félisten
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
gyuromoj
veterán
The Nice Guys
Hát ez most nagyon betalált. Elég sokszor hangosan nevettem illetve Gosling szerencsétlenkedései és sikításai ütöttek.[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest