Új hozzászólás Aktív témák

  • Dilikutya

    félisten

    válasz Grave_444 #86675 üzenetére

    Mind a kettő remake, akkor már inkább az eredeti, bár azokat nem láttam, de sokfelé olvastam. Köpök a sírodra kimaradt, de nem is igénylem, számomra ez az egész rape&revenge hulladékkal ér fel. Tényleg akarom én azt nézni, hogy valakit megerőszakolnak látványosan, aztán meg levadásszák az erőszakolókat? Az Eden Lake ennél sokkal aljasabb film, nem alacsonyodik le, hogy hatásvadász lapként előhúzza a szexualitást, csak hoz két szimpatikus főszereplőt, és szépen földig rombolja képletesen és valóságosan is az életüket, és te már félidőben tudod, hogy itt boldog összeborulás már nem lesz, igazából az egész végkifejlet nem is meglepő, de az odavezető út tényleg kegyetlen, felkavaró. Ezzel szemben az Utolsó ház balra hoz egy vizuálisan sokkoló kezdést, de aztán a feszültség alábbhagy legkésőbb akkor, amikor már sejted, hogy a bandatagok most jól rábasznak. Az Eden Lake vizuálisan nem lép át egy határt, nem fröcsög jobban a vér, mint amennyire kell, lélektanilag sokkol inkább. A szó klasszikus értelmében nem mondanám rá, hogy jó film, mert nem élveztem, nem szórakoztatott, nem gondolkodtatott el, és nem is akarom többet látni, de ha külön-külön vesszük a színészeket, a feszültséget, a rendezést, akkor mindenképpen egy erős alkotás.

    Az Utolsó ház balra csak egy 70-es évekbeli rape&revenge feldolgozása, rengeteg készült akkoriban, vacak exploitation/grindhouse filmek ezek, a műfaj jelenleg reneszánszát éli már pár éve lakossági forgalmazásban, de ma is csak ugyanaz a szemét, ami 40 éve volt. Öncélú, fölöslegesen túlzásba vitt ábrázolása az erőszaknak. Jó, egy Péntek 13 rész még ennyiről sem szól, csak jön egy hokimaszkos állat, és táborozó fiatalokat kaszabol, de abban végig ott van az, hogy ez csak mese, nem tudod egy percig se komolyan venni. Én ezt a fajta horrort szeretem, legyen az zombis, baltásgyilkosos, egyéb szörnyes. Megmarad a maga zárt világában, míg az Eden Lake kilép onnan, át egyenesen a tiédbe.

    És van a Mártírok, ami egy végtelenül öncélú, brutális, és meglehetősen ostoba film, iszonyat gyenge, röhejes történettel, tulajdonképpen egy rakás híg fekália az egész, nem film. A "Szerb film" téma, az elég underground, a Mártírok viszont egy széles közönség elé tárt, mondhatni kommersz film, talán moziban is vetítették Franciaországban.

    Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

Új hozzászólás Aktív témák