Új hozzászólás Aktív témák

  • Tibiajax

    nagyúr

    válasz ígyvanferi #78497 üzenetére

    nem hinném.. azt is megmondom, miért.
    a mostani filmek egyszerűen szarok. (mainstream, mozifilmekre gondolok alapvetően most, nem az eldugott indiai meg svéd-dán muzikelekre). szrok, mert pár év múlva is alig emlékszünk már rájuk, nemhogy 20év múlva. egyszeri szórakozások - jobb esetben! -, a másik fele meg még az se. ami kicsit is jobban sikerült, már felkapjuk, de azok is megosztókká válnak gyorsan, még az olyan ultra nagy várakozással teli popcornok is, mint most az új star wars. az is -állítólag ugye- borzasztóan jól sikerült, erős fogadtatással nyitott, de már most egyre többen érkeznek azok, akik: hát mégsem annyira jó azért, vagy jó jó, de nem korszakalkotó, nem éri el az elődök szintjét, többen meg egyenesen lehúzzák. és nem azzal, hogy szar, vagy igénytelen, hanem kimondva v kimondatlanul egyszerűen csak köze nincs már ahhoz a filinghez, amit a régiek tudtak még nyújtani és adni. és ugyanez érvényes minden más régi nagysikerű mozira is, a hangulat, az újdonság ereje, kivételes színészi játékok.. ezekből hol kapunk ma már? a 2000-és években futottak ki szépen ezek a filmek, amik ezekkel a jellemzőkkel még rendelkeztek valamelyest, aztán így kb ennyi. akkor haltak ki, a 80-as és főleg a 90-es években meg volt az aranykor, a tetőpont.. kb pont, mint a magyar szinkronhangok
    ma már csak cgi-t kapunk, ha meg nem kapunk cgi-t hanem valami művészkedni próbáló hülyeséget, már egyből olvadoznunk kell, hogy hű mennyire alter, mennyire kamara, mennyire színvonalas, mennyire borzasztó jó film..
    itt volt pl nemrég a Birdman. tök jó film volt, bejött nekem is, de tudom már most, h 20év múlva, ha rákérdeztek, gondolkodnom kell, hogy hu jah, melyik film is volt az?.. ja ja, igen.. ja, az nem volt rossz.. - atán kb így ennyi. és ez volt az egyik legnagyobb elismertségű filmek egyike, mostanság.

Új hozzászólás Aktív témák