Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    Valami madarak

    Kettős érzésem van. Egyfelől eléggé lehúzós képet ábrázol (egyáltalán nem törekszik változatosságra, csupa leszakadt sémával dolgozik), másrészt - bár semmi újat nem mutat föl - egy megszerkesztett, lineáris, bevonni képes történetet tár elénk, nem túl hosszan, amolyan "szórakoztató elgondolkodtatás" jegyében.
    A lány kissé motyogós, de amúgy érthető, általánosságban hallható a szöveg, egy-két beállítás kifejezetten ügyes (pl. amikor a főhős fia másodszor látogatja meg apját, és az kép egyre "bezárja" a jelenet alatt az idős karaktert, jól rezonálva a történésre), a legtöbb jelenet szimplán korrekt.
    Jó kis kezdés a rendezőtől. Remélem javul, és sok jó filmet készít.

    Kojot négy lelke

    Amennyire jó, ugyanannyira rossz is. Szerintem nagyon elkésett, évekkel késte le a jó időzítést: elcsépelt, lecsengő trend (rasszizmus+környezeti kizsákmányolás) hátára kapaszkodik fel a téma. Hovatovább, az Avatar már rég elvitte a show-t...
    A történet indián legendákra épít (ki is írják az elején), de közben a keresztény motívumok párhuzamosan megfeleltethetők majdnem mindennek, így nem teljesen világos, hogy mi volt a koncepció, vagy a szándék. A 'jó és rossz harcának' központi helyre emelése sem könnyíti meg az üzenet értelmezését: akkor most valami felelősség felmerül vagy éppen száműzésre kerül...? Mit kezdjünk mindezzel...? Pláne, hogy a kerettörténet és a nagy, időtálló üzenet nem igazán tud komoly szimbiózist létesíteni (a film vége konkrétan röhejesen naiv és didaktikus lett).
    Az animációs része tök korrekt, bár lehet ízlés dolga, hogy bejön-e vizuálisan, szerintem jól fogták meg. Mindent egybevéve Jankovics Marcellre asszociáltam: hozzá mérhetően 'színvonalas külcsín, de közel sem tökéletes belbecs' jellemzi.
    A Műanyag égbolt-nál mindenesetre sokkal jobban bejött.

    #értékelés

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák