Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz lezso6 #163221 üzenetére

    "hitvány hangszerelésével és dallamvilágával"

    Nem egy filmet néztünk. :D Amit én láttam, abban hót profi a hangszerelés, és nagyon jól szolgálja a dalok érzelmi és tartalmi mondanivalóját, és komplett nagyzenekar adja elő valódi hangszerekkel. Lehet ezt szeretni vagy nem szeretni, tetszhet vagy nem tetszhet, de hogy nem "hitvány", azt még annak is észre kell vennie, aki rühelli a műfajt. :)

    "a zenés részeknél ne menne át giccsbe. A planetáriumos dugásnál már felröhögtem, az valami extrém, az a tetőpontja ennek, vagyis a mélypont."

    Nem is volt dugás, mondom én, hogy nem egy filmet néztünk! :D Szerintem a giccs alkalmazása csak paródia, vagy legalábbis tudatos utalás valamire. Figyeld meg, ugyanoda mennek el kocsival, ahová a moziból bejátszott romantikus, ötvenesévekbeli filmben mentek el a szereplők. Abba a planetáriumba, vagy obszervatóriumba, vagy hova. Az egész itt játszódó jelenet egy elemelt, szándékolt hatáskeltés szerintem, a régi, jól bevált "romantikus" elemekkel. Giccses közhelyek tudatos alkalmazása. Szerintem fricska az egész. Mint a csók a végén. Szimbolikus. Színpadi műcsók, biztos nem véletlenül az. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák