Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz liszi70 #162000 üzenetére

    Nemrég láttam a Fogjunk tolvajt c. angol/francia nyelvű filmet a SkyShowtime-on, ahol az angol felirat (CC) nem egyöntetűen alul volt, hanem általában a beszélőhöz igazítva, tehát ha ketten beszélgettek, akkor a bal oldali beszélő szövege a bal oldalon, a jobb oldalié a jobb oldalon volt elhelyezve. Hogy jó-e ez így, szokásos-e, ergonomikus-e, nem tudom, mert nagyon ritkán nézek nem szinkronizált filmet.

    BTW, látom senki nem írt még a filmről(?). Random választottam az ikonja alapján, és meglepően szórakoztatónak bizonyult. Thrillernek van aposztrofálva, de különösebben körömrágóan feszültnek vagy izgalmasnak nem mondanám. Sőt, szinte erőszak mentes, már ha eltekintünk az olyan brutális jelentektől, mint amikor a főhős fején szétvernek egy virágcsokrot. A színészi játék kimondottan élvezetes, annak ellenére, hogy színészek legfeljebb halványan tűntek ismerősnek. A CGI (vagy filmtrükkök?) elég primitívek, pedig nekem nem szokott feltűnni az ilyesmi. Viszont a díszletek (Franciaország, 50-es évek), hibátlanok. Ja, és van benne egy statiszta, aki pont úgy néz ki, mint Hitchcock. :)

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák