Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    Avatar: The Way of Water

    Vívódtam, hogy moziban élményként, vagy majd csak itthon nézzem-e meg... Látvány+zene, ergo a hangulat tetszett, de a feleslegesség érzése agyonnyomta az egészet, és ennek okaként leginkább a forgatókönyvet tudom vádolni.

    Nem értem Sully-t az egész film során, totál erőltetettek a meghozott döntései és a nyakassága.
    Egy év eltelik az invázió kezdetétől - de ezt a kulcsfontosságú időszakot átugorjuk - és azt látjuk, hogy hagyták kiépülni a bázist, hogy aztán partizánkodjanak... Miért?
    Elmenekül, hátrahagyva a népet, amelynek tagjává lett, nyilván tudva, hogy így is legázolják majd azokat őket kutatva... Miért?
    Az új otthon választásának alapvető szempontja kellene, hogy legyen, hogy senki ne tudja, hová mentek, ergo később érthetetlen, hogy odahívja a toptert Kirihez (meg, hogy hogyan teszi ezt), felfedve/lebuktatva ezáltal rejteküket... Miért?
    Az ezredes visszaerőltetése facepalm, de legalább egy plusz pont azért az alapállásért, hogy "én nem ő vagyok, semmi közöm hozzá", ugyanakkor ennek ellentmondóan mégis a személyes bosszú a vezérfonal... Miért?
    Legvégül 3 óra hosszú és mégis kapkodónak érződik, amint a film jórészt copy paste ismétli az első epizód "lovagolni tanulás", stb. beilleszkedős epizódjait, csak rövidebb skiccelt változatban, ráadásul duplán, hiszen párhuzamosan az ezredes is copy paste követi Sully első epizódos turbó navisodását... Miért?

    A befogadó törzs néhány kiemeltebb karaktere is totál ismeretlen marad, nagyon túlsúlyos a Sully-család, Kiri önismétlően "mágiázik", a végső csata nagyobbnak akar tűnni az előzőnél, habár töredék a résztvevő... aránytalan az egész.

    Szép, de minek... És, hogy még három epizód (mint történet)... Jobb írással (ötletekkel, tartalommal) lehet értelme, de csak a techdemóvá süllyedéssel kár erőltetni.

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés