-
IT café
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eeXaa
addikt
válasz Louro #158748 üzenetére
Szerintem jó volt... vagyis sokkal gagyibbra számítottam a fury road miatt... Végig érződik, hogy Miller passion project, szinte minden sablonos szabályt felrugva, ami ugye a fury road jellemzője.
Nekem amúgy úgy jött le, mintha a 2006 os The Fall alternatív verziója lenne. -
Pearce
aktív tag
"Visszatekintő retrokritikánknak pedig az apropója az, hogy a Pannonia Entertainment jóvoltából a klasszikus Rambo-trilógia felújított változata a magyar mozikba kerül. Ez egyúttal az első három film magyar mozipremierje is lesz, mivel a nyolcvanas években, amikor eredetileg kijöttek, több okból kifolyólag sem kerülhettek nagyvászonra Magyarországon. A filmeket április 13. és május 3. között tekinthetjük meg, méghozzá digitálisan felújított, 4K-s változatban, és ezúttal nem csupán a fővárosi mozikban, hanem vidéken is. A filmek alapvetően szinkronnal kerülnek forgalomba, de a Cinema MOM-ban lesznek feliratos vetítések is: itt, a Lurdyban, a GoBudában és a Pólus moziban már el is indult a jegyelővétel, és ezen mozik honlapján tudjátok azt is csekkolni, hogy a trilógia darabjai mettől meddig lesznek elérhetőek."
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
12 év rabszolgaság
12 Years a Slave
8.5/10
Még mindig az egyik legjobb film a műfajban és mennyi nagyágyút be tudtak húzni ebben az alkotásba. Paul Dano pedig megint hozta a tőle elvárt, "állati" szerepet.- mozi bolondéria -
-
senior tag
Jurassic World: Világuralom (Jurassic World: Dominion)
Ez tényleg elég feministára sikeredett... Ami rögtön magyarázatot is ad arra a kritikára, hogy Chris Pratt miért bóklászik részről-részre egyre enerváltabban a díszletek között: ez nem a script hibája, hanem a lényege. Ami gondolom őt egyáltalán nem zavarja, amíg a kevesebb jelenet mellett is a legmagasabb gázsit kapja. És még mindig jobban járt, mint Sam Neill, akinek jelen részben csak az epekedő vagy az értetlen nézés jutott...
Sajnos az egész filmet belengi a "nem hiszem, hogy ez így történne a valóságban" érzése, és nem azért mert dínók vannak benne, hanem azért, amik történnek velük, vagy ahogy a cselekmény általában bonyolódik. És ez sokat ront az élvezeten. (Pl. ott az affér a Quetzalcoatlus-sal, ami igaz, hogy egy
kreatúra, de mindösszesen 200 kiló...) Meg persze a rengeteg déjá vu.11m szárnyfesztávolságú Ja, a Therizinosaurus klasszul néz ki, a hangja meg pláne.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
proci985
MODERÁTOR
válasz bobalazs #158749 üzenetére
szerintem teljesen jol meg volt csinalva.
Martyrsnal kiegyensulyozottabb, a Braindeadnel fogyaszthatobb. a Rec, az Eden Lake es a Descent jobb, de azokat az utobbi 20 ev legjobb europai horrorjai kozott tartjak szamon. a tarsadalomkritikai reflexio sem idegen a mufajtol, ld Romero es a Holtak Napja.horror a horrorban. a vagasa pedig tenyleg kifejezetten jo, a tortenetmeselese bejott.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
mephi666
nagyúr
válasz proci985 #158755 üzenetére
...engem az atmoszférája fogott meg, mert már az elejétől erősen átjött, hogy "ebbű baj lesz more"
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
válasz devil-k #158753 üzenetére
Az egy egész jó film, de kár hogy a színészi játék itt-ott elég gyenge meg hát kicsit túl hálivúdi. De amúgy meg nem is tudom milyen filmet lehetne ezen kívül ajánlani rabszolgaság témában. A modern gettó témájában viszont vannak ajánlataim.
Make Asia Great Again!
-
senior tag
Minden videojátékos és animációs film rekordját megdöntötte a Super Mario Bros.: A film
Külföldiül:
Box Office: ‘Super Mario Bros.’ Opens to Stupendous $204.6M in U.S., Record $375.6M Globally''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
.LnB
titán
Babylon
Ahogy mások is írják, tisztelgés a mozi előtt. És szerintem valahol búcsú is tőle. Nekem teljesen olyan érzésem volt a végén. Hogy nem csak megemlékezése ez a mozi egyik aranykorának.
És érdekes ám a vége, mert lehet úgy is értelmezni azt a montázst, hogy örömében, szépségében sír a karakter. De lehet, úgy is (ahogy én is értelmezem), hogy szomorú, ahova jutott az ipar.
És szerintem ez a kettős értelmezhetőség nagyon igaz a film mondandójára végig.
Az Oscar-nál sokan emlegették, hogy miért volt ennyire hanyagolva ez a film. Mert díjat sem kapott. Így utólag jogosnak találom a felszólalásokat. És szomorú, hogy nem díjazták. A legjobb film díj szerintem jó helyre került. De azért voltak itt nagy alakítások. Valaki tényleg kaphatott volna díjat a Babylon-ból. Lehet, hogy Hollywood túlságosan magára ismert, és ezért nem díjazták?
szerk.: Ja és a fősulis jelenet forgatásán sírtam a röhögéstől. Az a jelenet szenzációs! Ahogy a vágás is egyre tempósabb, és a csattanók is egyre durvábbak! Kész az a jelenet!
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
perempe
addikt
válasz Kergeboci #158738 üzenetére
Ezt nagyon régen moziban láttam.
Pár filmet pótoltam:
13 Going on 30 (2004) nem tudom, mennyire eredeti az ötlet, a vége nagyon frappáns
Life as We Know It (2010) komolyabb téma, fura most nézni (NBA generációváltás)
Bridesmaids (2011) sok erőltetett, alpári humor, kevés jó poén* Brahms: 4. szimfónia *
-
eeXaa
addikt
Operation Fortune
...még sok ilyen üdítően jó akciófilmet G.R.
Egyszerůen nem tud mellétrafálni semmivel.
The Gentlemen, Wrath of Man, most meg ez...
Brilliáns.
9/10 -
mephi666
nagyúr
...az milyen, amikor vizuálisan jobbnak tűnik a szememben ez a lepontozott 65, mint az avatar2? nincs rommá cgi-zve, de 1hét késéssel ugyanazon a kijelzőn nézve ez 20perc után tisztes alkotásnak tűnik... lehet, hogy a végére azt mondom, hogy sz*r film volt, de legalább nem 3 óra, hanem csak fele annyi
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Louro
őstag
válasz eeXaa #158761 üzenetére
Shazam - Fury of the gods
Borzasztó. Ez akart lenni a DC Deadpoolja. Az első rész még nem volt rossz, de azért gyerekesebb lett, mint az elvárható lett volna. De itt... Feminista-cunami. Melegség. Hülyébbnél hülyébb történetvezetés rengeteg logikátlansággal. Láthatatlan kupola, amin látják, hogy zsugorodik például. Igazából azt vártam egy ponton, hogy az
.unikornis átváltozik fehér, szivárvány farkú lóvá Humor feleannyi sem, mint az előző részben. Igazi töketlenkedés volt. Pedig volt ebben a karakterben kraft.
A stáblistás két snitt is annyira bugyuta lett.... Jajj.... Aki még nem nézte meg, engedje el. Tényleg. De jó lenne valahogy szűrni az ilyen médiatartalmakat
[ Szerkesztve ]
Mess with the best / Die like the rest
-
nagyúr
válasz mephi666 #158762 üzenetére
Én nem említeném a 65-öt egy lapon az Avatar 2-vel. Valóban az Avatar 1 ütősebb volt mint a folytatása, de a 65 egy lapos The Last of Us. Az Avatar 2-ben inkább a látványvilágra és a remek ötletekre tették a hangsúlyt mint a sztorira. A 65 meg elment egyszer szódával, Adam Driver meg minden filmjében majdnem ugyanúgy néz ki, nem nagyon adnak rá, hogy a különböző szerepek más más kinézetet igényel. 65-ben voltak "érdekes" jelenetek, amiket letudtam persze, de lehet szőrszálakat hasogatni rendesen...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
-
mephi666
nagyúr
válasz KISDUCK #158766 üzenetére
nem jó film, de legalább nem hosszú az első 20percben az űrhajós részek meg a bolygón pár snitt szerintem totál rendben volt... nem erőltették ész nélkül a cgi-t ott, ahol nem kellett
mai nap letudom a szemetet: shazam2 lesz a következő
-
KISDUCK
addikt
válasz mephi666 #158767 üzenetére
Az uwe boll filmek se jók, de legalább nem hosszúak. Gondolom azért nem volt olyan sok cgi, mert szűkös volt a budget, de ahogy nézem elég rosszul áll a bevételekkel és jó eséllyel bukás lesz a film.
Az a látvány amit nyújtott azt még egy 20 éves doksifilm is veri. Nem lepődnék meg ha csak simán elkótyavetyelték volna a költségvetést.[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
edzésben kell tartanom magam és most nem megyek asylum-i mélységekig sem... úgy vagyok vele, hogy néhány igazi szemetet el kell fogyasztani ahhoz, hogy utána a minőséget jobban tudjam értékelni... ezt a 65öt 20percig még érdekesnek is tartottam, ha pedig elkezdtem, be is fogom fejezni... nem szeretek semmit félbehagyni
shazam2-ről meg több helyen olvastam, hogy 1-1 jelenet miatt érdemes megnézni
-
mephi666
nagyúr
válasz mephi666 #158770 üzenetére
...jujj ez a shazam2 rossz volt, de sokkal rosszabbra számítottam, így kellemes csalódásnak betudható... nem kedvencem a ww, de kb a pár jelenet ért valamit az egészből, amiben benne volt... (úgy-ahogy)
...Jenna Ortega-ból is diszkontváltozatot kaptak a szerepre, az események előrehaladtával a cgi is egyre csapnivalóbb volt, vakaróztam is eleget, mikor lesz már vége ...önbizalomtól duzzadva viszont beraktak még 2 extra jelenetet, hogy aki 120perc alatt nem vágott eret magán, az majd a 2x5perc alatt fog, míg eljut a jelenetekig (na mindegy: egynek azért le lehetett tudni, de többször nem fog előkerülni, az 100%)
[ Szerkesztve ]
-
-
mephi666
nagyúr
válasz oriic #158772 üzenetére
az ugyanaz volt? sikeresen töröltem memóriából és akkor a készítők is erre apellálhattak, hogy "azt már úgyis elfelejtette mindenki: toljuk ennek is a végére" "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
Ispy
veterán
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
Marvel Studios’ The Marvels | Teaser Trailer
Azon ritka emberek közé tartozom, akiknek az első rész és a kiscsajos sorozat is viszonylag tetszett, szóval várom.
Live-Die-Respawn
-
mephi666
nagyúr
válasz Pitterix #158785 üzenetére
...pl amikor a gyerek először fantáziált ww-ről az étteremben és a mágus megjelent kb ennyi? "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
flash-
veterán
Volt 2d-filmekre ajándék jegy utalványunk, persze olyat egyáltalán nem lehet hogy abból megvegyem a 3d változatra a jegyet,a különbözetet meg még plusz fizetem.. ez már a cinema citynek gond lett volna.így most van egy április végéig fel nem használt bármire költhető ajándék jegy utalványom ami valószinü a kukába fog landolni..
szóval csak 3d ben vetítik, én az első részt is úgy néztem, hát akkor is vegyes érzelmekkel jöttem ki a moziból és most is.
Feleségemmel mentünk és olyan filmet akartam ami őt kikapcsolja, kiviszi kicsit a hétköznapokból, általában drámát néz, szóval ez neki nagyon más volt és mivel élete első 3d filmje oda is volt végig.Én nem.
Eleve ez a "napszemüveg" sötétít. Nem értem hogy a 3d filmet tehát miért nem vetítik világosabb ,kontrasztosabb ,telítettebb képpel, hogy ellensúlyozza a szemvüeg által sötétebb, fakóbb laposabb képet.
ha a tv-n 2 gomb felvenni a világosítást, ezt a mozi, sőt a forgalmazó vagy gyártó miért nem irja elő hogy figyeljetek x szemüveggel x+y értékre állítsátok a fényerőt,kontrasztot hogy olyan élményt hozzon mint ami nekünk a tervezőknél.
(vagy legalább hasonlót.. nesze neked thx.. azmi ?
de a mozgás is szaggatott volt, gyakorlatilag ha nem állókép volt akkor darabos volt a mozgás. Ja ilyen ez a technológia. de ha tudják hogy ilyen akkor miért nem duplázza a projektor az fpst? miért nem olyan vetítő projektort vagy mit alkalmaznak ami ezt kiküszöböli nagyobb fps-el?A film: végig az volt az érzésem a jelenetek, a történet,a beszédek között mintha már ezt láttam volna. az első részt majndem hogy le kopizták. ugyanazok a sémák minden jelenetben. de a szövegek na arra talán még kevesebbet fordítottak. laposak, és már már nevetségesek a két főhős közötti párbeszédek mint egy 80 as évekbeli b film..
de nagyon el lett húzva,(azon gondolkodtam hogy vajon szokott lenni egy filmnek a Theatrical változatnál rövidebb változata? ) sok a köztes töltelék jelenet, ahol igazából semmi olyan nem történik ami a történet szál továbbhaladásában bármint számított volna.
Pozitivum nem sok,talán a hanghatások, az mondhatni tényleg átalgon felüli..
negativum: a képminőség, történet,borzasztó hosszú, ennyit még nekem is nehéz ülni pedig képes vagyok 15-20 órát kerékpározni egy nap..)
talán ha lenne egy moziváltozatnak rövidebb kiadása majd megnézném 4k hdr-(vagy DV igazából mindegy ua a kettő) változatban akkor legalább elmondhatnám hogy láttam egy egész jó képi világú filmet,de így moziban a 3d-vel ez nem adatott meg.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz flash- #158787 üzenetére
"Eleve ez a "napszemüveg" sötétít. Nem értem hogy a 3d filmet tehát miért nem vetítik világosabb ,kontrasztosabb ,telítettebb képpel, hogy ellensúlyozza a szemvüeg által sötétebb, fakóbb laposabb képet."
Cinema City-be ne menj, ha minőséget akarsz Azok a régi projektorok ennyit bírnak. Látványfilm esetén csak olyan moziba érdemes menni, ahol képesek megfelelő látványt adni.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz PuMbA #158788 üzenetére
na te vagy az első akitől erről hallok, "laikusként" azt gondoltam ha mozi akkor cinemacity,hisz az fut a legjobban..
nos akkor hol érdemes 2d/3d filmet nezni Magyarországon ?
(ceglédiben voltam már ami kis mozi,mégis jó volt a kep,4k lézeres vetítő van ott nem tudom akkor az lehet jobb mint a cinema city vetítő?)
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz flash- #158789 üzenetére
"na te vagy az első akitől erről hallok, "laikusként" azt gondoltam ha mozi akkor cinemacity,hisz az fut a legjobban.."
Sajnos ez a beidegződés van sokaknak, de a Cinema City már évek óta nem fejleszt semmit Ez azért nem meglepő szerintem senkinek, neked sem, mert aki oda jár az levágja, hogy minden ugyanaz 6-7 éve. A külföldi anyacég a Covid-ban egyébként csődöt is jelentett. Ha egy kicsit belegondol az ember így, akkor látszik, hogy nem a Cinema City a mozik mozija...
lezso6: Igaz, vidéken van az 10 év is...
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz k-adi #158794 üzenetére
Mondjuk a Top gun a 4dx-ben vagy mi a szösz a neve, eléggé gáz volt felbontásilag. Értem, hogy giga-ultra-mega szülés 5a felület néha, de azért na.
Nekem eddig az etalon az imax viszonylag közelről. Lehet technikailag gáz, de minőségben nekem azokkal van jó tapasztalatom.Mess with the best / Die like the rest
-
k-adi
nagyúr
válasz Grave_444 #155596 üzenetére
65 (2023)
"Ez a 65 jónak tűnik."
Igen, annak tűnt de nem az. Adam Driver valóban próbálkozik, de itt minden kevés, kivéve az a pár szép űrhajós effekt. Tudom, szűkös keretbe tette magát a film, nem igazán volt hova fejlődni, stb, de valamiért így is hiányérzetem van. -
flash-
veterán
válasz PuMbA #158791 üzenetére
a lézeres 4k-s BARCO SP4K-15C milyen?
ceglédi moziban ez van... állitolag a legmodernebbamiket még láttam filmeket ott azokat Christie CP2210, Barco DP2K-8S vetítőkkel vetíttettek és mintha egész szép lett volna a kép azokkal, meg is lepődtem hogy egy ilyen pici moziban ilyen jó kép
szóval ha 3d akkor etele pláza? ott próbáljuk?
[ Szerkesztve ]
-
Piszmaty76
aktív tag
válasz Bad Pritt #158790 üzenetére
Elég szomorú. Lehetne indítani a moziknak (és az ottani kajáknak) külön topikot, ez pedig megmaradhatna ténylegesen a filmeknek.
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest