Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz Vikthor #153265 üzenetére

    en meg maradtam 1080pn, a cucc eppen tud REC.709et, cserebe 120". kb 0.9es tavolsagbol nezem, tehat ilyen 3.5m / ~110 inchrol. egyenletes, bar a feketeje lehetne jobb, HDR+4K projektornal mostanaban szivarog le 6000 euro ala.

    DVD altalaban epp elfogadhato, gyengebb DVD kiadasok neha atmennek pixelhaboruba. fHD altalaban jo, olyan 0.8as nezesi tavtol mar kene a nagyobb felbontas, de oda kb 1440ps suruseg meg eleg (encodertol/bitratatol/mastertol fugg). szemelytol fuggoen azert jellemzoen 0.8-1.2es screen ratiotol kozelebb nem erdemes menni, mert sok lesz. 4K jobb kozelebbrol is, de itt ugye az egesz kepernyot kell belatni, nem pedig egy monitorrol beszelunk.

    tetejeben filmek joreszenel a masterkopia is max 1440pt tud, szoval abbol valos 4Kt max oversamplinggal lehet kihozni. amire aztan kell egy zajszures, szoval vegeredmenyben boven nem lesz annyival reszletesebb a megjelenitett kep. zajszures egyebkent valamennyit javit regebbi filmeknel, pl korai Cronenbergeket nem a kristalytiszta kep miatt szeretem. indie filmek joresze eleve nem is kap 4K kiadast.

    720p egyebkent lehet oke, csak igy boven 2 feletti nezesi tavolsaggal lesz optimalis.

    ---

    mondjuk par hete egyik ismeros jott, hogy jajj har miert nem nezzuk X filmet, itt van a telefonomon is! en meg raneztem, hogy ja itt a 120", melle egy egesz jo 7.2es surround setup, ugye te se gondolod komolyan, hogy egy dvdrip ezen elvezheto lesz :DDD. neztunk mast, bar latvanyosan nem ertette, hogy mirol beszeltem.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák