-
IT café
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paatrick
őstag
válasz Bad Pritt #142199 üzenetére
Még egyszer én se nézném meg, de az utolsó 10 percben értelmet nyert az egész -nagyonhosszú- film. Így legalább értem miért lett annyira jóra értékelt.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
eeXaa
addikt
válasz Bad Pritt #142203 üzenetére
Dedikált vagyok... nem akartam elhamarkodott, megalapozatlan véleményt nyílvánítani.
A Kwai pl. szintén kiváló... de ez a fehér ember megmenti az arab népet sztori eleve rosz alapötlet egy filmnek.
Látványos, de a sztori nulla. A zenétől meg már herótom lett a végére.[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
válasz Miklós315 #142157 üzenetére
joker sztem rohadtul nem volt közönyös. nem értem ezeket a vertikális meg horizontális dimenziókat, de ha még is jól kódolom, akkor pont fordítva látom. joker inkább horizontális, szélesebb látókörrel, tovább gondolva (tervezve, berántva a víziójába az embertömegeket) az életét, és a közöny ott jön, a film végén, hogy leszarja ha bezárják valahová.
sztem köze nincs a delíriumhoz, őt a drogok csak alaphelyzetbe állították. nem rekreációs célzattal evett bármit is. de megkéne nézni, vagy utána olvasni miket kapott, írt fel neki a doki!? -
brownus
veterán
ma rainey's black bottom - gyönyörű kamaradráma, Boseman utolsó alakítása
[link] szem nem marad szárazon! az egész "film" tökéletes, nekem még nagyon tetszett az op. munka.ja, a zöld szója, hát, kétszer elkezdtem, de nem sikerült befejezni talán a távoli jövőben...
another round, [link]
4 barát (tanárok egy gimnáziumban) kísérlete egy népszerű és legális droghasználattal kapcsolatban a mindennapi életben. remekül szórakoztam, persze kicsit hígítva van az egész, de a lényeg átjön. na meg mads, nemtől függetlenül mindenki szerelmes abba a szép férfibe szuper színész, amúgy a többiek is! -
Peterhappy
őstag
Incendies (Felperzselt föld)
ENGDUB hunsubAnnyit tudtam a történetről, hogy "valami háborús". Évek óta kerülgetem, de mivel nagyon nem szeretem a háborús filmeket, nem vitt rá a lélek, hogy megnézzem. De mivel tetszett az Arrival és meglepően jónak találtam az új Blade Runner-t, végre rászántam magamat a mások által Villeneuve egyik legjobbjának tartott mozira.
Tátott szájjal néztem végig a filmet. Az első pillanattól az utolsóig fantasztikus volt, nálam ez remekmű kategória. A két színésznő olyan elemi erejű alakítást tett fel a vászonra, hogy még mindig a hatása alatt vagyok. A történet piszkosul erős, európai szemmel nézve helyenként nehezen megérthető (szerencsénkre!). Volt néhány olyan jelenet, ami egy életre beleégett a retinámba, a után meg kellett állítanom pár pillanatra a filmet, olyan szinten sokkolt. Az egyik leggyönyörűbb, egyben legfájóbb és szívbe markolóbb képsor volt, amit valaha láttam. Két napig egyfolytában az járt a fejemben (és általában a film).buszos jelenet vége Három apróbb gondom volt a filmmel:
1) az utolsó csavar kicsit soknak tűnt, de még belefért 2) a casting kicsit idősebb volt, mint "kellett volna" és ez kicsit bezavart a matekba - de voltak annyira jók az alakítások, hogy én ezen át tudtam lendülni 3) "olyan" állapotban hogy tudta a leveleket megírni/lediktálni az Anya. De még ezekkel együtt is, ez bizony 10/10. Megtekintése erős idegrendszer mellett, mindenki számára ajánlott!
#értékelés
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz Peterhappy #142209 üzenetére
Na hát ez egy elég kedvcsináló írás volt, lehet megnézem én is. Bevallom az imdb-n lévő előzetese alapján tuti nem nézném meg, nagyon unalmasnak tűnik, de lehet csak (nagyon okosan) a jobb jeleneteket nem tették bele, akkor viszont piros pont.
-
bagyulajuve
addikt
annak idején szinte megjelenéskor láttam, bár a pontos részletekre már nem emlékszem, azt tudom, hogy földhöz vágott rendesen a film
Resistencia eterna
-
Peterhappy
őstag
válasz Yodamest #142210 üzenetére
Nem volt pörgős, de lassúnak sem mondanám, legalábbis vontatottnak semmiképp. Én mondjuk szeretem az ilyen tempójú filmeket, de szerintem pl. egy másodpercig nem volt unalmas. Remélem tetszeni fog, nekem nagyon nagy élményt adott!
Az előzetesét nem láttam (az esetek 90+%-ban nem nézek trailereket), szeretek minimál infoval leülni filmet nézni, néha igen csúnyát koppanok így de az esetek többségében sokkal jobban hat/üt a mozi
@Gyula: Megértelek, szintén zenész. Én egy hete láttam a filmet, most tudtam röviden "kiírni" magamból.
[ Szerkesztve ]
-
Miklós315
aktív tag
Ez bizony így van
Ez egy dráma, és nagyszerűen maga alá gyűri a nézőjét. Az említett "hibák" szerintem teljesen elnézhetőek/nincsenek is - az 1)-es pl. pont megadja a kezdés értelmét (megtudjuk, "miért"), és a "többi történet" meg kitekintést nyújt általában az alapszál mellett.Szerintem pl. a Fogságban filmje meg sem közelíti ezt a darabját (a vége pláne gagyi), pedig sokan azt jobban kedvelik (egyáltalán azt többen ismerhetik).
"Szerintem."
-
Yodamest
veterán
válasz Peterhappy #142212 üzenetére
Előzetesekkel én is így vagyok alapvetően ha tudom azt, hogy mindenképp megnézem a filmet. Viszont abban az esetben ha 50-50 és nem vagyok benne biztos, hogy megéri megnézni, ránézek az előzetesre, már sokszor a fényképezésből, a jelenetek rendezéséből kiderül, hogy jó vagy rossz a film, nem is kell a konkrét történésekre figyelni.
-
Miklós315
aktív tag
válasz brownus #142205 üzenetére
Hát nem sikerült - pont ellentétjéről írsz
A főhősök az írásomban mellékesek - csak pontjai a nagy halmaznak, a filmbeli kritika tárgyának -, és így a közeg közönyéről írtam (ami tovább gyepálja hőseinket), illetve a vertikális-horizontális dimenzió is a társadalom struktúrájára vonatkozik, s így a filmben megjelenített konfliktus forrására, hatására (benne a főhősök szerepével - kölcsönhatás), stb.
Bale esetében az alapkonfliktust a végén megismerjük, ez esetben kevésbé külső nyomást találunk, a Joker esetében hangsúlyosabb a rendszerkritika."Szerintem."
-
RetepNyaraB
veterán
Na felhúztál. Megpróbálom rávenni a zasszonyt fektetés után. Gondolom tipikusan tépázott idegű csecsemős szülőknek való cucc
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Mik76
senior tag
válasz eeXaa #142204 üzenetére
"de ez a fehér ember megmenti az arab népet sztori eleve rosz alapötlet egy filmnek"
En nem lattam meg ezt a filmet, de az ilyen sztorikrol nekem mindig az Utolso Szamuraj cimu ostobasag ugrik be, ahol termeszetesen szinten a feher ember az aki egy tel alatt japanabb lesz a legjapanabb helyieknel, es a film vegen o meseli el a fiatal csaszarnak mit is jelent igazan szamurajnak lenni.... Ennel gyomorforgatobb dolgot keveset neztem vegig, viszont sok embernek nagyon tetszik..
Ez van.http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Peterhappy
őstag
válasz Miklós315 #142213 üzenetére
Újra fogom nézni a Fogságban-t, mert csak egyszer láttam, de akkor engem sem nyűgözött le (részint épp emiatt halogattam az Incendies-t), pedig kimondottan kedvelem Hugh Jackman-t (a Feleségem is, bár szerintem Ő más okokból )
@Yodamest: Én előzetes infokból, morzsákból szoktam táplálkozni, később nem spoileres hozzászólásokból, de amint a hozzászólások jobban elmerülnek a filmben, vagy továbbpörgetek, vagy ott abbahagyom az olvasást (ITT, illetve Kritikustömegen). Mókás, mert elképesztően rossz memóriám van, le tudok úgy ülni egy film elé, amit pár éve láttam, hogy jóformán semmire nem emlékszem, de ha valamit a trailerben láttam, arra bezzeg tuti emlékszem és ha elindul a jelenetsor, már várom, mikor jön el az a rész, amit az előzetesben láttam... Úgyhogy csak akkor nézek trailert, ha nagyon nem számít és tényleg csak az a kérdés, annyi alapján érdekes lehet-e vagy instant kuka (pl. Kong vs. Godzilla )
@RetepNyaraB: A film nem csak a háborúról szól, sőt... lényegében olyan tabu témát veséz, amiről én abszolúte nem tudtam, és amire az én Feleségem iszonyatosan érzékeny. Így szerencsére sejtettem, hogy nélküle kell leülnöm megnézni, szerintem még most is a sebeit nyalogatná.
-
Peterhappy
őstag
válasz Mik76 #142218 üzenetére
~20 évesen nekem is az egyik legnagyobb kedvencem volt az Utolsó szamuráj Talán az zavart meg, hogy Tom Cruise játéka nyomokban színészetet is tartalmazott - talán az elképesztően jó filmzene - nem tudom. Jó pár esztendő kihagyással, néhány éve újráztam, hát... nagy csalódás volt. Nagyon nagy. De legalább "szép színes", ahogy szoktam volt mondani Plusz a zenéje még mindig fantasztikus.
-
Mik76
senior tag
válasz Peterhappy #142223 üzenetére
Na ja, a Zimmer odavagott rendesen. Csak hat a tartalom...
Pedig egesz jol kezdodott, mikor meg TC reszeges ex katonakent lathato a sajat kornyezeteben. Aztan az egesz elmegy egy nagyon rossz iranyba.http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
myckey
veterán
válasz Mik76 #142221 üzenetére
Azt én nem tudom, hogy mi mindent tudott jobban, mint az ott élő "őslakosok". Nem is megyek bele, szerényebben és alázatosabban állok ehhez hozzá, mert ez egy nagyon összetett dolog. sztm.
De, amit a császárral kommunikált a film végén....az nem az volt, hogy " mit is jelent" szamurájnak lenni. Nem kioktatott, csupán átadott egy tárgyat, és egy-egy sort a mellette elesett harcostól, ennek az embernek a legfőbb vágyával kapcsolatosan ( az mellett, hogy az életét is felajánlotta, büszkén de a legnagyobb alázattal ). Utána néztem, de nem találtam egyéb sort, vagy bármi rejtett dolgot . Persze talán nem értem az egészet, ez is meglehet.
Egyébként az egyik legjobb mondat a filmből " Mondja, miért gyűlöli annyira a saját fajtáját " ?
Az a senkiházi felettese mondta ezt..."Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Yodamest
veterán
válasz Peterhappy #142220 üzenetére
Ha már Kong vs Godzilla, elvileg szerdán jön úgy tudom, nagyon várom már, tudom ez ilyen guilty pleasure, de én imádom a nagy dínókat, szörnyeket, pláne ha egymás ellen harcolnak, ez egyfajta fétis. Elvileg nem is lett rossz, egyes országokban már 24-óta nézhető és eddig nagyon jók a visszajelzések ott ahol látták.
-
Yodamest
veterán
válasz Cs1csó #142228 üzenetére
Hát mindennek megvan a maga közönsége, figyelj ez legalább látványos lesz az tuti. Engem meg az ilyen John Wick Parabellum, Halálos Iramban: family affair, Matrix 4, és hasonlók nem tudnak egyáltalán érdekelni, van aki meg azokat várja mint a messiást. Ezt a JL Snyder verziót is megnéztem, úgymond általános műveltségből, de hát mint film nemigen tudtam értékelni, nagyon langyos volt, a végén volt egy jó jelenet, ami kicsit emelt a pulzusomon, de a játékidő maradék 235 percében 40 pulzussal feküdtem és vártam mikor kezdhetek izgulni valakiért.
-
Beni97
őstag
Sziasztok.
A Godzilla vs Kong mikor jelenik meg?
Kicsit lemaradtam ezekben a dolgokban mostanában.
Láttam egy trailert amiben 5.14 a dátum, de egy gyors ránézzel a google olyan helyeket dob be ahol március 31 a dátum. -
Beni97
őstag
válasz gyuromoj #142231 üzenetére
Köszönöm a választ mindenkinek
Ha már itt vagyok akkor és új Statham film + Guy Ritchie
Wrath of Man - Official Trailer (2021) Jason Statham, Guy Ritchie][ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
Wrath of Man - Official Trailer (2021)
Elég mesélős, szóval óvatosan. Guy Ritchie kövi filmje, benne Jason Statham, Scott Eastwood, Josh Hartnett.
Annyiból egész érdekesnek tűnik, hogy ez Ritchie első Amerikában játszódó filmje.[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
volandy
senior tag
+1
-
Tibiajax
nagyúr
válasz hoffman_ #142241 üzenetére
más
nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem Darkseid sokkal, de sokkal parásabb meg cakkpakk félelmetesebb, mint Thanos.. a két főgonoszról beszélünk ugye, össze lehet őket vetni. de míg Thanostól én abszolút nem fosok, jó azért nem anyáznám le, de Dark-nak már háromszor meggondolnám, hogy beszólnék-e mondjuk egy vedd fel a maszkot most-ot, vagy vami még személyesebbet....
amikor a jó kis újravágott League-ben a vége battle alatt mutatják ahogy megfordul, amikor kinyílt a portál háááát....... azért adta
-
mephi666
nagyúr
válasz Tibiajax #142243 üzenetére
jó, hát egy pg13-as avengers-be nem rakhattak be egy pinhead-et
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz Vikthor #142245 üzenetére
Ja, volt pár része... Doug Bradley volt Pinhead jó fej volt a kenobita brigád, de nem látnám szívesen őket egy délutáni teára... mondjuk korrektek voltak, mert lehetett velük tárgyalni és tartották a szavukat... Barker-től kb semmit nem tudtak igazán jól adaptálni
Ui: ez a box nagyon ottvan
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest