Új hozzászólás Aktív témák

  • Viszlát

    addikt

    válasz Miklós315 #132450 üzenetére

    Hű, nagyon csúnya tévedések vannak ebben a videóban, tegyük rendbe őket.

    1. Már majdnem rögtön az elején elvesztett, amikor elkezdett százalékozni, hogy hány férfi meg milyen etnikum. Ezeket a számokat bulvárújságokból szedte, hivatalos információ nincs és ez nem véletlen, így teljesen hiteltelenek ez a számok (a klasszikus a source close to the project vagy someone close to the executives jellegű cikkeket lehet erről találni, komolytalan mind). Az egyetlen hivatalosan tudható és bárki számára elérhető névlista a felsővezetők és a szakágak vezetőinek listája.

    2a. Nincs olyan szó, hogy zajlódik. Olyan sincs, hogy lepontosított és még lehetne sorolni, de hagyjuk a nyelvtant, bőven van tartalmi gond is.

    2b. Nem tudom mit értett félre, de nem az akadémiai tagok tesznek "ajánlást" a különböző díjakra a szakágak szerinti felosztásukban. Alapból ezt az ajánlást sem tudom honnan a búbánatból szedte, tulajdonképpen kitalált egy nemlétező fázist a folyamatba, nincs semmi féle ajánlás, nevezés (submission) van. A szabályzat pedig teljesen egyértelmű, csak és kizárólag a film producerei vagy a disztribútor képviseltje jelölhet filmet. Ezután kétkörös szavazás következik, az első a jelöltállító avagy shortlist, a második pedig a győzteseket kiválasztó. Fontos, hogy biztosan tudni nem, csak sejteni lehet, hogy a szavazások során vagy csak az adott szakág tagjai szavaznak az adott díjra, vagy súlyozva veszik figyelembe a szavazatokat. De ismétlem, mivel nem nyilvános a szavazási metódus és számolás, így kategorikusan kijelenteni erről bármit súlyos hiba és félrevezető.

    3. Az akadémia nem nyitott ki semmiféle szelencét az Élősködőkkel, eddig is bármelyik film készítői megtehették (volna), hogy művük megfeleljen a nevezési feltételeknek nem csak a nemzetközi, hanem az egyéb kategóriákban is.

    4. Már meg sem lepődtem, hogy az átnevezésről is butaságokat beszél. A névváltoztatás kapcsán kiadott sajtóanyagból teljesen egyértelműen kiderül, hogy csak a név változott, a szabályok nem. A szabályokban pedig kristálytisztán le van fektetve a nemzetközi film kategória definíciója: olyan (feature azaz 40 percnél hosszabb) film amit az USA-n kívül készítettek és túlnyomórészt nem angol nyelven beszélnek benne. (An international feature film is defined as a feature-length motion picture produced outside the United States of America with a predominantly non-English dialogue track.)

    A szubjektív fejtegetését – én kérek elnézést, de – végig sem hallgattam, aki ennyire nincs tisztában a bárki számára utánanézhető alapvető információkkal, annak én nem vagyok kíváncsi a véleményére. Ultragáznak tartom, hogy ennyire felkészületlenül valaki nekiálljon egy ilyen videónak és dezinformációkkal traktálja az embereket...

    Szerk: ezt betettem a videó alá is, hátha sikerül megmenteni pár embert a készítő baromságaitól. :(

    [ Szerkesztve ]

    "How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Új hozzászólás Aktív témák