Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz S e t h #132473 üzenetére

    Teljesen máshol van a probléma hangsúlya.
    Olyan kettős mércét, egyúttal struccpolitikát alkalmaznak jó páran - és ez kihat az érveikre -, hogy csak néz az ember, hogy ezt meg így hogy?!

    1. aktuálpolitika - hogy ne lenne bennük??
    Vasember anno Vietnámban küzdött, mostani megfilmesítésekor már a Közel-Keleten kapják el, mert akkor-ott-ez-volt-aktuális.
    Amerika Kapitány a Snowden-botrányra (is) reflektált, amikor egy globális megfigyelő diktatúrát leplezett le a második filmjében, mert aktuális téma.
    Fekete Párduc karaktere anno akkor készült, amikor a Fekete Párducok - a valós fekete aktivista mozgalom - erős lett, meg úgy általában témává vált a jogaik kérdésköre. Az is reflektál a világra...
    Mind Ironman, mind Cap. America karakterével (filmjeivel) kapcsolatban olyan természetes könnyedséggel vetik oda emberek, hogy "na, USA, a világcsendőr", "na, USA fegyverbiznisz", stb. - vagyis simán összehozzák a filmvilágot, a mi valós világunkkal.
    De, amikor a Panther vagy Cap. Marvel filmjénél elkezdik azt megmagyarázni, hogy "olyat látsz bele, ami nincs is", akkor jön az, hogy miért kell egyiknél tételesen elfogadni, másiknál letagadni ugyanazt az aktuálpolitikai reflexiót? Pláne még azt is letagadni, hogy a való világunkban lezajlott Cap. Marvel promóciós körűt - nem a film, hanem a népszerűsítő kampánya! - egy nettó feminista agitáció volt.
    Megtörtént, botrány volt belőle. Akkor miért az a helikopter, aki ezt látja?

    2. Amikor filmmel kapcsolatban az merül fel érvként, hogy "ez-az tetszett, nem tetszett benne" - az teljesen rendben van, ízlések, vélemények, stb., stb.
    Amikor viszont felvetik, hogy "az márpedig ott nincs is", meg "rosszul nézed, ne így nézd, hanem úgy", akkor az kizökkenti az érvrendszert, és akkor merülnek föl ezek a fenti eszmecserék.

    Kettős mérce, struccpolitika, rossz érvelés. :R

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák