Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    Maffia! /hundub/

    Rövidebb, röhögős filmre vágytunk - ez lett belőle.
    Röstellem, de sokadjára is rá kellett jönnöm arra, hogy én szeretem a paródia filmeket :B
    Nagy durranás, Top secret, Haláli fegyver, Csupasz pisztoly - egyik jobb, mint a másik. És bár azok színvonalát talán nem érte el a Maffia!, de azért elég közel járt hozzá.
    Ha az ember agykikapcsolós, könnyed filmélményre vágyik és vevő a helyenként igen fárasztó poénokra is, jól fog szórakozni rajta. Mi legalábbis nagyon jókat röhögtünk (főleg a Zasszony).

    Resurrection (Feltámadás) /engdub hunsub/

    Szóba került otthon a Se7en, ami azon kevés filmek egyike, amit Feleségem soha a büdös életben nem lesz hajlandó még egyszer megnézni (pedig nagyon tetszett neki). Viszont eszembe jutott róla ez a film, amit közel húsz éve láttam utoljára - és úgy rémlett, nagyon tetszett.
    És jól rémlett.
    Az alapsztori az, hogy adott egy, a fiát gyászoló nyomozó, aki egy sorozatgyilkos után nyomoz, aki nem csak, hogy megcsonkítja áldozatait, de különböző rejtvényekkel is ellátja őket.
    Kritikustömegen ajánlóként konkrétan a fináléig le van írva az egész film :W - szerencsére csak utólag olvastam el.

    Nagyon jó atmoszférájú, remek hangulatú film, rendkívül jól adagolt feszültséggel.
    Mégis haragszom a filmre, mert nem is feltétlen a másodvonalas színészeken csúszik el a film, hanem néhány jeleneten, aminek erősen tévéfilmes hatása van és közülük is kiemelkedik kettő, ami annyira ZS-kategóriás, hogy az már fáj, és még ez sem lenne tragédia, ha nem két kulcsfontosságú momentumról beszélnénk.
    Mindezt csak azért hangsúlyozom ki, mert ha ezek ültek volna, igazi, Se7en szintű remekmű lehetett volna belőle! Az alapsztori ugyanis pazar, és egy-két apróbb bakit, hibát leszámítva még így is egy baromi jó film volt.
    Erősen tizennyolcas-karikás megoldásokkal tűzdelve.

    Ilyet se sokszor mondtam még, de ennek a mozinak talán jólállna egy remake.

    #értékelés

Új hozzászólás Aktív témák