Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    válasz Viszlát #130105 üzenetére

    Nem azt mondtam, hogy nem ráilleszthető, csak hogy nem egészen, azaz nehezebben.

    A tudomány pl objektív, de az emberi tényezők miatt nem egységes, mert ott van az emberi hülyeség, a tekintélyelv, a korlátoltság, a hit, a bias stb, illetve a "szóvivők" (legtöbb orvos pl) nem tartanak lépést a tudománnyal. Minden tudományos tény objektív, általában ezek a törvények.
    Vannak akik tagadják a törvényeket, van a mainstream, aminek a törvények részei, de ragaszkodik hamis dogmághoz és vannak az újítók, akik a hamis korlátokat képesek próbára tenni és lebontani vagy átalakítani, azaz felülbírálni amainstreamet.
    A mainstream korlátolt, de időszakosan megújuló, mert ha kihalnak a korlátoltak, akik a korlátokat fenntartják, akkor az újítók elvei átalakítják a mainstreamet, ami megint korlátolt lesz, amíg nem jönnek megint nagy újítók, stb. Szent-Györgyi Albert (aki pl újító volt) mondta, hogy onnan tudta, hogy megöregedett, hogy a tudomány elé tárt elképzelései már nem váltottak ki általános felháborodást, nem voltak elég újítóak, felforgatóak ahhoz, hogy tiltakozást váltsanak ki.

    A mainstream nem alkalmas arra, hogy felülbírálja a tudást és javitson a tudományon, csak az újítók.

    [ Szerkesztve ]

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák