Új hozzászólás Aktív témák

  • kokov

    tag

    válasz Csapoati #4613 üzenetére

    Miért vennéd le? Utoljára akkor volt értelme a magas textúra részletességből elvenni egy közepes kártyán, amikor kevés volt a memória a VGA-kon, manapság meg már azokra a kártyákra is rátesznek vagy 2GB-ot, amik messze nem tudják végrehajtani időben a rengeteg textúra megjelenítéséhez kapcsolódó műveletet magasabb felbontásnál, amihez hasznos lenne a VRAM szóval telepakolják rammal ha kell ha nem. Nevezzük hasznos műveleteknek a nyilvánvalóan látható képanyag megjelenítését és úgy beszéljünk a többiről, amit valahogy hívnak és elő van adva, hogy valami sugárkövetésen alapuló művelet, ami azt nézi meg, hogy az egyes renderelt képpontok texeljei mennyire vannak takarásban a jelenet objektumai által, mint a sallangról. Az én szememnek egyszerű árnyékolás. Ilyen árnyék, olyan árnyék. Magas részletesség mellett csak jól meggereblyézik a vizet velük, a kép szebb nem lesz, csak egy picit más.
    Elképzelésem sincs, hogy neked meg a többi fannak mikor vésődött be hibásan a fejébe az, hogy a részletességnek bármi köze van ezekhez a műveletekhez, de tisztára úgy adjátok elő, mintha el kellene venni a részletességből ahhoz, hogy ezeket ki lehessen kapcsolni.
    „Gyárilag” ezeknek a bekapcsolásával veszik el a grafikus erőforrást és vele a lehetőséget, hogy a részletességet felemeld a grafikus menüben egy közepes kártyával. Teljesen egyértelmű, hogy a részletességet kell először felemelni és ha még mindig marad erőforrás tartalék akkor lehet ilyen felesleges vackokat bekapcsolni.
    Ehelyett ezeket a vackokat bekapcsolják alapértelmezetten és egy vacak minőségű alacsony részletességű képet elkezdenek árnyékolni velük, tehát a részletességet leveszik közepesre, hátha elég hülye vagy ahhoz, hogy elhidd, hogy a kártyád nem képes a maximum megjelenítésére, ahhoz jobbat, drágábbat kell vásárolnod. Leírom, hogy simán képes rá a közepes kártya is, csak ezeket a vackokat ki kell kapcsolni, erre leírod, hogy milyen jó, hogy te látsz és majd mindjárt jól leveszed a részletességet is a vackokkal együtt. Nem tudlak követni. Most igazából mit szeretnél mondani? Hazudok és csak az a szép kép, amit te látsz? Ez lenne a lényeg, mert akkor ezt mondd.

Új hozzászólás Aktív témák