Új hozzászólás Aktív témák

  • Achill3uS

    veterán

    válasz Phvhun #3366 üzenetére

    extrém tuningnál mi a szűk keresztmetszet? minden, mivel az adott technológia határait keressük... alapból egy-egy processzorcsalád tuningolhatósága is változó, plusz minden egyes példánynak van egy adott potenciálja, egyszerűen így jön le a gyártósorról, jobb, rosszabb vagy átlagos, értelem szerűen mi a nitrogénes tuningokhoz a jobbakat keressük.
    szóval azt hogy milyen órajelet érhetünk el egy adott procival legnagyobb százalékban az adott processzoron múlik ha tegyük fel minden egyéb feltételt maximálisan nyújtunk. tehát, megfelelő erősségű tápegységgel küldjük meg a rendszert, megfelelő tuningképességekkel ellátott alaplap és memória párosul a rendszerhez, valamint a képesség hogy valaki beállítsa ezeket optimálisan. a hőmérséklet tartása is egy fontos pont, de ez jórészt nem az ezredpontosságon múlik, mi meddig fog menni, mivel intel tuningnál elkerülhetetlen tulajdonsága a rendszernek, hogy "hidegpontokba" fog futni. ez is az adott processzoron és alaplapon múlik, hogy meddig bírja a hideget. van ami -70 fokon csődöt mond és van olyan amit tudsz még -140 fokon is tesztelni. ezért a leghatékonyabb hűtési eszköz a folyékony nitrogén (amit a cpu hűtésére használt eszközbe a réz cpu pot-ba öntünk) mert bármilyen hőfokot elő lehet vele állítani a processzoron -196C-ig. és persze a szigetelés az egész teszt sikerét hordozza magában. sokszor ugyanannyi idő a rendszert előkészíteni, vagy még több is a minuszkora mint amennyit tesztelésre fordít az ember. szóval kb ez a válasz a kérdésedre. :)

    "De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)

Új hozzászólás Aktív témák