Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    Ez vicces lesz. A héten futó csoportmeeting minutes szövegében olvastam, hogy a főnököm mindenfajta kommunikációt mellőzve engem javasolt key usernek egy számomra teljesen ismeretlen törvényi követelményeket tartalmazó adatbázishoz a részlegről. Egy kínai kolléga utána elmondta, hogy kábé miről lenne szó. Ez persze nincs betervezve a kapacitásba, teljesen ignoráltak minket az egész folyamat végéig, amikor bemondták a farbát.

    Ma egy magyar ismerőssel beszéltem, aki részben érintett a jogi kérdésekben, onnan meg kiderült, hogy ez egy olyan adatbázis, amit eddig 2x akartak bevezetni, de mind a 2x durván belebuktak. Most egy indiai csapat újraírta az egészet, de a grafikus felületet felülvizsgálva kiderült, hogy megint el lett cseszve. Módosító javaslatot küldtek, amit irreálisan nehezen megvalósíthatónak becsült az indiai csapat. Erre átnézték a kódot a helyi erők és kiderült, hogy kábé egy középiskolai diák szintjén lett leprogramozva az „endzsin” és teljes mértékben minimalizálták a modularitást. Igazi spagettikód, a módosítás azt jelenti, hogy lehet újraírni az egészet. Az a fajta kód, amitől Nova vélhetően sikítva rohanna fedezékbe…

    Amikor vége lett az ebédnek, akkor az ismerősöm pont betelefonált még a folyosóról a meetingbe, ahol az adatbázis launch koordinálását tárgyalták. El kell halasztani, későbbi bevezetés, redukált kontent jelenleg. Akkor szerintem meg is nyugodhatok, ebből kábé semmi sem lesz, csak pár nagyobb megmondás és aztán ahogy a svédek mondják: „a víz szétfut a homokban…”

Új hozzászólás Aktív témák