Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    válasz zetor2000 #24068 üzenetére

    A ZFS igényli a memóriát, ha bizonyos funkciókat akarsz használni. Ha már építenék, akkor legyen szép csili-vili fájlrendszer mindenfajta biztonsági körítéssel. Semmiféle extra nem igényeltetik, fájlszerver, backup station és iTunes szerver végső esetben az elvárás.

    Nálunk a média ott áll meg, hogy van egy Raspberry Pi2, amiről fut a gyerekeknek a mese. A NAS-on van egy csomó Süsü, Babóca, meg különféle klasszikus svéd mesék és leellenőrzött angol mondókás-éneklős mesék. Meg egy Macskafogó is előfordul. És Mekk Mester. Meg kábé az összes Kerek Mese. A legtöbb cucc Youtube-ról lementve 320x240-en, ami brutális egy modern TV-készüléken, de mivel mese ezért úgyis a fantázia a lényeg mögötte.

    Ezen felül van Netflix, ahol van kábé minden. Ez egy szolgáltató által brandelt boxból jön.

    MédiaPC nincsen és szerintem nem is lesz egy ideig. Asszony a szűk keresztmetszet, olyan megoldás kell amit hajlandó kezelni. Van a svéd kifejezés, hogy "rövid a kanóc", ami azt jelenti, hogy nincs türelme, hamar leég a kanóc és utána robban. Na, kábé ez a helyzet asszony vs elektronika területén.... :Y

    Most kapaszkodj meg, mert Novai magasságokba megyünk. Jelenleg a házban gyakorlatilag nem létező netes kapcsolat miatt az alsó és a felső szint között stabilan 6 megabájt/sec az átviteli sebesség. A NAS alul van, a gép felül. A PowerNet adapter ennyit tud itt.
    Amikor majd csináljuk a ház elektromos felújítását akkor húzatok be egy két CAT6 kábelt az alsó és a felső szint között. Akkor lesz egy oda és vissza :C

    Nincsenek nagy ambícióim egyébként, valami ilyesmi teljesen elég lenne nekem. De legjobb móka lenne saját magam összerakni.

    1349 USD az Amazonon, szerintem egy jó torony ház és hűtés, valamint értelmes alaplap és táp kijön olcsóbban. Legnagyobb létező ventik bele, alacsony fordulaton, aztán évente kiporszívózza az ember.

Új hozzászólás Aktív témák