Új hozzászólás Aktív témák
-
npera
őstag
válasz qnadam #16149 üzenetére
Kolléganő 30 éves, most csináltatott szemmütétet. 9-es dioptriáról indult és majdnem 0 lett. Ez nem lézeres volt, hanem kicserélték a lencsét belül, ami iszonyatosan félelmetes még belegondolva is. Fél év múlva kontroll, aztán esetleg még rákezelnek lézerrel.
Valami 55k SEK volt.
-
Sipi-
őstag
Brutál.
Nagyobbik fiamnak a legutóbbi szemvizsgálaton derült ki, hogy 3/4-ed év alatt akkorát nőtt, hogy a szeme pluszosból átfordult mínuszosba. "Megnyugtatott" a dokinő, hogy 20-22 éves koráig romlani fog a szeme, utána gondolkozhat el szemműtéten, ha akar.https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
veterán
válasz -NoVa- #16156 üzenetére
kevés parával élek együtt, de a szemmel kapcsolatosak elég jelentősen megvannak. kontaktlencsém sincs emiatt, egy lencsekivételt végig sem tudok nézni. ha szemműtétes videó van szembe, korrekt rosszullétet tudok produkálni. szóval még egy lézeres műtét gondolata is fáj, nem tudom, hogy bírnám ki altatás nélkül
hanyas vagy, te disznó?
-
-
blueboi69
senior tag
-
npera
őstag
válasz qnadam #16158 üzenetére
A csaj is teljesen ki volt borulva, nagyon félt. De 9-es dioptriával kábé vak volt szemlencse nélkül. És állandóan volt valami baj a lencsével, elcsúszott, irritálta a szemét, hasonlók. Volt szemüvege is, de mindenfajta vékonyítás nélkül és úgy nézett ki vele mint egy vakond. Szódásüveg lencse mögött egy hunyorgó szem. Elég csinos lány, fiatal is, nem akart így megmaradni, inkább vett egy mély levegőt, aztán megcsináltatta. Jól sikerült, bár van benne persze kockázat is.
Neki annyi komplikáció volt, hogy az egyik szemében volt egy olyan hiba is, hogy a lencsét egy bizonyos szögben kellett berakni és pár fokot elfordult ahhoz képest. Azt majd lézerrel kikorrigálják.
-
npera
őstag
válasz blueboi69 #16164 üzenetére
Ebben a lencse cserésben az a durva, hogy egy kis vágást tesznek csak a szemen, abban betuszkolják az összehajtott (!!!) lencsét, ami belül kihajlik (!!!!áááááÁÁÁÁÁÁ!!! ) a megfelelő formára és utána a vágás pedig begyógyul. Na, ettől engem is kábé kiráz a hideg. Hogy mennyiféle módon tud a folyamat katasztrófálisan félresiklani. Félelmetes.
-
eattila
őstag
-
-NoVa-
addikt
Részemről hasonló beavatkozást egyszer egy bogár okozott bringázás közben, amikor a szárnya élével beleállt a szemgolyómba, majd szétplaccsant, és a savas testnedveivel csinált némi felületi marást. Kivette a szemész, és mondta, hogy magától regenerálódik, csak a sav miatt egy szemcseppet. A mellékhatásai között az egyik extrém ritkán előforduló tétel a gyötrelmes kínhalál volt. Szóval csak ennyi
-
FőDudu
veterán
válasz Gabibácsi #16157 üzenetére
Nalunk az egyik csajnak valami hiper-szuper nemet klinikan csinaltak egyszerre 2 szemen operaciot.
Valami dulva gyulladast kapott, masnapra majdnem megvakult.Azota is vaklal, nem vezethet, a szeme kb kaput.
Egyszerre 2 fontos erzekszerven nem szabad beavatkozast vegrehajtani.
Mert van, hogy beut a szar.FőDudu
-
Jahno
veterán
Na, szép az infósok élete, kocsmában most hallottam a sztorit, hogy ismét van egy kisebb cég, amit benyelt a nagyobb és nem sokat tudnak, de van rá kb. 10 nap. Csak gépek legyenek, mailcím, nyomtatás, felmérés, bemérés és természetesen "dolgozni" tudjanak, ahogy eddig. Mást nem tudni, még létszámot sem, csak határidőt :-D
-
Jahno
veterán
Napi Ebay: október 1 és január 4 közt rendelt cuccokból most 6 darab beesett.
Itt meg sokan szopnak: https://444.hu/2019/01/03/270-kontener-zuhant-a-tengerbe-a-vilag-egyik-legnagyobb-hajojarol-nemetorszag-partjainal
-
-
Samott
addikt
válasz zetor2000 #16179 üzenetére
Ezek a cuccok, amiket mi rendelgetunk mindig repulovel jonnek. Hacsak nem valami dognehez cuccot rendeltel szinte biztos hogy repulovel jon. En meg nem kaptam maskent soha. Nincs olyan hajo ami a tracking alapjan ideerne ennyi ido alatt. Ott a postan meg itt a postan ulnek rajta sokaig, az utazas az max par nap.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
-igu-
addikt
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
veterán
meglepő ez. nekem kettő alsót szedtek ki, és megkérdeztem, nem lehetne-e egyszerre. mondták, hogy technikailag lehetne, de a két oldalról kapott lidocain már kellően problémás lenne, nyelési reflex meg hasonló, és nem kéne megfulladnom egy félrenyeléstől, tehát nem. unokanővéredet ezek szerint nem féltették ennyire
hanyas vagy, te disznó?
-
FőDudu
veterán
válasz qnadam #16197 üzenetére
Nekem egyszer elmagyaraztak, hogy az also es felso erzestelenites kulonbozo.
Felul soros (azaz 1 erzestelenites a fel oldalt lebenitja), alul meg egyenkent. Vagy forditva.
Valoszinuleg forditva, hiszen fultobe (allkapocs forgaspontnal) nyomott 1 adag a fel also fogsort uti ki.
Amugy altatasban ki lehet szedni akarhanyat, ott az altato orvos intezi a melo necces reszet.
Igaz az kb 100k csak az altato orvosra.
Kutyanak is feldagadt a szaja, altatasban kiszedtek 8 vagy 9 fogat.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz -NoVa- #16146 üzenetére
Mintha ismernem... Nem 100 de lehet.
Heroes6 cinematic stab (puppet?) 90%at ismerem sokukkal dolgoztam is de akkor en mar asszem nem voltam Magyarorszagon.
Vagy az heroes5 volt? Hu, nemtom... De meg anno a Digices Warhammer meg mi is volt az a magyar strategia... Na azokat az arcokat is ismerem. Amugy van itt wetaban par ex digices ember bar azok mar egg par (x nagyobb egyenlo 5) eve nem digicesek.
Van ket facial modeller akikkel meg ILMben meg Framestoreban dolgoztam aztan most meg itt, es a masodik halobol ralatok a konyhaablakjukra. Kicsi a vilag.:)
Új hozzászólás Aktív témák
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Apple iPhone 14 Pro Max 128gb - Újszerű, számla, garancia, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest