- Hálózati / IP kamera
- Crypto Trade
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Videó stream letöltése
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows Insider Program
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Hálózatokról alaposan
Új hozzászólás Aktív témák
-
npera
őstag
Erre mondják, hogy őszinte állapot? Amikor le van fingva durván?
Megállapítható, hogy a Yaris kiállja az idő(járás) próbáját, mert ez az autó sosem parkolt garázsban. Még a Google Streetview-n is látható, ahogy otthon az akácfa alatt álldogál.
-
npera
őstag
Én nem tervezek drámai vásárlást 2019-re. De jó lenne valami szélesebb nagylátó, itt alighanem valami manuál cucc lesz talán 10 mm körül. Meg egy Sigma 60 mm f2.8 is erősen tetszene.
Samyang 10mm vs 12 mm a két potenciális versenyző.
A 60-as Sigma pedig egy no-brainer igazából.
-
Gabibácsi
őstag
flickr letörölve, google photos-ra átköltözve
-
-NoVa-
addikt
Odaláncolja az objektívpark is, evvan. Mondjuk sötétben jól jön a nagy, <lehet vele szar képeket csinálni>, miközben mással meg semmilyet.
-
törölt tag
Tegnap Zell am See-ből jöttünk haza, 425 km. 9 óra volt, hajnalban elkezdett szakadni a hó, egészen a svájci határig tartott.
-
Piftuka
veterán
"Pedig a Prehistoric meg a többi izé is teljesen jó."
Jó bizony! Bár ha már Hobizoli emlegette a "Street Rod"-ot... azzal éppen hétvégén játszottam egyet, Commodore 64-en.
Meg a "Microprose Soccer"-rel. Számomra ezek a régi klasszikusok mindennél többet érnek. És ha "retro", akkor inkább ezt a 8 és 16 bites "érát" preferálom.
Nyilván vannak kedvencek a DOS-os időszakból is, meg a Win95/98 korszakból is, de a szívemet igazán a régi Commodore gépek, a SNES és a Mega Drive dobogtatja meg.
Meg aztán ott és akkor még volt "átfedés". A legtöbb DOS-os cím megjelent a korszak többi gépére is, vagy éppen onnan indult. Pl. egy "Maniac Mansion"-t is éppen emiatt C64-en játszanék.
A többire pedig ott a "ScummVM", azzal remekül tudtam futtatni az "Indiana Jones" LucasArts féle kalandjátékot is.
Egyébként az elmúlt 2 évben sikerült pár gyerekkori álmot is megvalósítanom. Vettem magamnak egy Amiga 500-ast, egy Action Replay 7-es cartridge-et a C64-emhez, meg egy RCA AV kábelt, amivel sokkal jobb képet ad, mint a hagyományos RF antenna kábellel...
Nem is értem a "cserélj gépet, játsz új címekkel" hozzáállást... Kíváncsi vagyok, van-e bárki, aki az elmúlt ~10 évből fel tudna sorolni mondjuk 5 olyan játékot, ami minőségben, jellegében, élményben tudja azt, mint a régi, nagy címek!?
Így kapásból nekem egyedül a "Witcher" jut eszembe, ami méltó arra, hogy a számítógépes játék történelem "Hall of Fame" tagja legyen.
"Aquila non captat muscas."
-
Jahno
veterán
Azt a Sigmát szórják 100 Euró alatt, de tudja már a fene. Lehet más rendszer is lesz még ebből, igaz addig meg azzal kellene gazdálkodni, ami van. Végén még egy 8mm-es lesz Canonra és az később is jó akármire. Én is ezekkel a 8-10-16 környékiekkel vagyok meglőve, még akkor is ha nem csillagfotós, csak valami konzumer fos lesz.
-
Jahno
veterán
válasz Piftuka #15258 üzenetére
Meg kell nézni, hogy /órában mennyit foglalkozik az ember egy WoW-val, Bombermannal vagy fél éjszaka alatt letolja az új Diablot és kb. eddig tartott. Lehet ezekben az a jó, hogy végig sem lehet játszani. super Mariot meg főleg :-D
Bár van akinek eddig tart, egyelőre nem látom rendesen azt sem, hogy csalt-e:
https://www.youtube.com/watch?v=j8CHsUFsi1A
-
Samott
addikt
En most a Far Cry-okat toltam/tolom vegig, azt kell hogy mondjam a 4-5 majdhogynem kifogastalan. Es ilyesmi regen sajna nem volt. + Minecraft, emlekeim szerint olyan se volt regen. Ezek a szabad, openworld tipusu dolgok hihetetlen jok. Nincs annyira megkotve a kezed mint a regi jatekokban, ahol kb egy csoben haladtal vegig.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
ncc1701
veterán
válasz blueboi69 #15262 üzenetére
Szerinted. Ha valaki azzal foglalkozik, amit szeret csinálni, akkor az számára nem elbaszott idő, másnak pedig semmi köze nincs hozzá. Ha játszik, akkor játszik, ha edz, akkor edz, ha a kocsiját buzizza élvezettel, akkor azt csinálja, érted.
A munka viszont tuti elbaszott idő.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
"Kíváncsi vagyok, van-e bárki, aki az elmúlt ~10 évből fel tudna sorolni mondjuk 5 olyan játékot, ami minőségben, jellegében, élményben tudja azt, mint a régi, nagy címek!? :F"
- Hellblade: Audiovizuális eszközökkel skizofrén belső vívódást így még semmi sem adott át. Mestermű. Youtubeon kommentár nélküli végigjátszást simán végigültem sorozatként nézve, és ámultam.
- The Last of Us: Szintén youtube cinematic végigjátszást legalább érdemes róla megnézni, a narratív történetmesélés egyik legjobbja.
- Inside: Ha már Prehistorik, vagy épp Prince of Persia szinten egyszerű oldalnézetes minimális eszköztérat felvonultató platformjátékból akarunk kihozni valamit, ami sokkal több.
- Ori and the Blind Forest: Még egy oldalnézetes platformer, csak nem a nyomasztó végéről.
- Papers, Please: Semmit nem használ az utóbbi huszonsok év grafikai fejlődéséből, de rengeteget felhasznál abból, amit azóta játékdesign terén tanult a szakma, és tapasztalt.Aztán ezzel még inkább csak 5 évet nyúltam vissza, az elmúlt 10 évből minden évből is simán tudnék 5 remekművet felhozni, amiből bármelyiket élmény elővenni.
-
Gabibácsi
őstag
-
Samott
addikt
válasz Gabibácsi #15271 üzenetére
Mivel FPS-eket soroltam fel... en leginkabb ilyesmivel jatszom. Wolf3D, Doom, Quake kb. itt kezdodott a mufaj, es ezek mind eleg kotettek voltak. Mas jatektipusban lehet hogy volt regebben, de az hidegen hagy.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Samott
addikt
válasz FőDudu #15276 üzenetére
Ezek uj jatekok ahogy nezem... En se ismertem oket, de a youtube videok alapjan azok a reszek dominalnak bennuk amiket en skippelni szoktam jatek kozben. Nagyon gyulolom amikor moziznak ahelyett hogy en iranyitanam a cselekmenyt. Ha filmet akarok nezni akkor filmet nezek es nem jatszom.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz Samott #15278 üzenetére
A Far Cryban több az irányíthatatlan cutscene, mint ezekben. De ha már Far Cry sorozat, ez a legjellemzőbb rá. Tisztességes iparosmunka kerülve az extrém megosztó vagy túlságosan egyedi dolgokat, repetatív bázistámadásokkal meg vadászatokkal kitöltve az időt. Egy idő után rettentő üres lesz az egész, de néha jó elővenni egy ilyet és céltalanul ámokfutni benne.
-
Jahno
veterán
válasz Gabibácsi #15252 üzenetére
Az egyelőre senkié, de lehet rá licitálni :-D A kék az már lassan mindenkié is, nem sejtettem, hogy ekkora az érdeklődés. Másik még bétás, de érintőképernyő, rendes felbontás, végén még a PS2es játékok is futnak rajt mindenestől. Kéken most teszteltem a GameBoy Color/Advanced játékokat és ha valaki nem gyűjtő, akkor jobb ötlet, mint egy eredeti Nintendo. SNES sajna zűrös, majd nézek hozzá valami firmware-t és elbaszom rendesen :-D
Na, közben elindult a PS2es GTA. Teljesen jól megy :-O Hangerőt még nem lehet állítani, de ez ilyen. Szerintem Tumor ma éjjel összekalapálná, ha el nem vinném :-D
-
npera
őstag
válasz BobaHWSW #15256 üzenetére
14-42 kitobi van, az a "nagylátó" most. Ahhoz képest a 12 nem túl nagy ugrás, bár ott már minden mm nagyon számít. A 10 mm lenne az igazán nagylátó, de 7,5mm Laowa lehet igazán durva. Ott viszont már célszerszámról beszélünk amire a "néha jó lenne" nem igazán megalapozott érvelés (számomra).
A helyszínt felismerem, a sörnyitós épületben (jobbra) voltam már 2x is. A baloldaliról pont lekéstem, zárás után érkeztünk. Az nem alapfokon magasabb...
[ Szerkesztve ]
-
npera
őstag
Nem is értem a "cserélj gépet, játsz új címekkel" hozzáállást... Kíváncsi vagyok, van-e bárki, aki az elmúlt ~10 évből fel tudna sorolni mondjuk 5 olyan játékot, ami minőségben, jellegében, élményben tudja azt, mint a régi, nagy címek!?
Nem mindegyikkel játszottam, de amivel nem arról sok jutúb videót néztem.
- Enemy Engaged: Commanche vs Hokum
- Cold Waters
- World of Warships
- GTA3
- Elite 2 -
-
zetor2000
őstag
Ilyen kőkori Silicon Graphicsot használ valamelyikőtök? Van bele pár memóriám, nem a sima SD/DDR foglalatos, hanem valami saját... 64MB van vagy 6-8 db,
Meg egy másik fajta is van, az 512 megás. SGI Originbe valók, eBay szerint. ~90-95%, hogy működnek.
[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Jahno
veterán
A7-III körül elégedett lennék, pár kolléga célirányosan el van 1-2 objektívvel is, nekem azért tágabb lenne a megfejtésem. Igaz haversrácnak is azt mondtam, hogy bekaphassák a pro cuccok, ide faluba bohóckodni elég valami 10-20as egyszerűbb Canonsigma és társai, aztán majd kiderül érdemes-e etetni. Listám az lenne végtelen, nem arról van szó :-D
-
Jahno
veterán
válasz Gabibácsi #15291 üzenetére
Valamilyen. Majd válogatsz. Azért ha nem is teljesen, de ez a játékkalapos tákolmány már kezd párban lenni akármivel is. Csak már minden memkártyámból kifosztottam magam, annyit befogtunk tesztelni. Tumornak mondtam, hogy GAB/GBC legyen rajta, meg Commandosban kilépés aztán jó idő. Pár PS-es játék így elsőre teljesen jól megy, max. nem mindig tudom melyik gomb melyik. És persze iszonyat gány módon néz ki az egész cucc, de még a koncepció valamint a hardver is erősen bétás. Persze akkut ha ki akarom venni tölteni, akkor szét kell csavarozni, vagy marad a kütyüben USBről lassan töltés, áááááá. Kíváncsi leszek a végére. Ha lesz vége :-D
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- LEGO klub
- Hálózati / IP kamera
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- Bundle topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- További aktív témák...
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Apple iPhone 14 Pro Max 128gb - Újszerű, számla, garancia, akár beszámítással
- Eladó egy Abit BH7-E alaplap (s478), proci, proci hűtővel, 3db 512mb ram, és 9600SE agp vga-val.
- Canon EF-S 10-18 f/4.5-5.6 IS STM objektív
- Eladó egy GIGABYTE GA-K8NE s754 alaplap + hátlap
- Eladó egy White shark shinobi model name gk-2022 billentyűzet
- Eladó 2db SAS HDD - Mindegyik beépítő kerettel - Lásd a képen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest