Új hozzászólás Aktív témák

  • zetor2000

    senior tag

    válasz Jahno #137954 üzenetére

    Alapvetően 2 adatfolyam van.
    1-ami a switch forgalma
    2-amit ki szeretnél nyerni a ledekkel.
    Az 1-es sztori megy a maga útján, nem kell vele törődni. Alapesetben a switch/router ledjei az állapotnak megfelelően villognak, kihúzott kábelnél elalszanak.
    Nekünk a 2-es eset érdekes, ahol a led villogás független attól, hogy a switchen van e forgalom vagy sem. Itt a switch ledjei a módosítás miatt önálló életre kelthetők. Azaz ha nincs semmi forgalom a hálózati eszközön, hálókábel sincs beledugva, a ledek attól még villognak. Az így villogó ledekkel lehet ~4Kbit / sec forgalmat elérni.

    "mert hozzáférek a fájlhoz, és fel tudom tölteni a switchre"
    Ha olyan eszközöm van és csak úgy módosítgathatom."
    <na igen...

    "de ez villog 2-3 napig. Nincs ekkora tárhely a telefonban"
    De, mert kb. 200-300 megabyte amit ennyi idő alatt ki tud csipogni. Terabyte? Közvetlenül is kb. 6 óra (most másolunk 4 terás lemezeket mindenfélén), nem csak nagyságrendet néztél be, hanem a világot.
    <Fene tudja, hogy mekkora a fájl. De a hack arra épül, hogy videómegfigyelés van. Ha tudsz olyat, hogy a telefon kamerája / hálózata eljuttassa neked a villogást, és ezt tudod hatékonyan elemezni, akkor relatív kicsi a helyigénye az így átvitt adatoknak. De ha lerakod a switchel szembe a telefon kameráját, és videóra veszed a villogást későbbi analízis miatt, akkor az elég hosszú felvétel lehet, pláne, hogy relatív jó minőségben kéne felvenni. Erre értettem, hogy nincs sok tárhely a telefonban ehhez. Persze lehet, hogy de van.

    Szerintem is életszerűtlen az ilyen jellegű adatszivárgás, de megoldható. Tetű lassú, nagyon macerás, nagy a lebukásveszél, de ha minden IS klappol, akkor kivitelezhető.

    Az egyik részben volt egy videó, ahol a ledektől megfosztott, hangszóró nélküli PCn a hűtés vezérlésével - a kiadott hangját használva - nyertek ki adatot.Egy mobiltelefonnal vették fel, és ott elemezték is.
    Szerintem az is eléggé életszerűtlen, pláne, hogy ilyen elszigetelt gép volt. De a felvétel szerint működött a dolog akkor is, amikor szólt valami rádió a háttérben. [link]

    [ Szerkesztve ]

    Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

Új hozzászólás Aktív témák