Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    Fizu emelés a cégnél ismét tragikomikusra sikeredett. Annyira nem ment könnyen a megállapodás a szakszervezet és a cég között, hogy végül kénytelenek voltak valamit kitalálni, mert teljesen kifutottak az időből. Április elsején fordulna az év, de teljesen lekésték megint. Így idén nincs emelés. Egyszerű.

    Cserébe (hogy ne mondjon fel a fél cég azonnal) kitalálták, hogy jövőre majd emelnek akár 7,6%-ot is, de persze szétkenik úgy, hogy az alacsonyan keresők többet kapjanak, a magasan keresők meg alig valamit. Meg rassz és nem alapján is profilálják persze. Fehér férfi keressen keveset, mulatt nem-bináris sokat.

    Idén július végén kifizetnek mindenkinek teljesítménytől függetlenül 3,9%-ot az egész évre egy menetben. Tehát fizu 3,9%-a, 12 hónapnyi pénz egyben. Cserébe a fizetés marad, ami most.

    Jövőre pedig majd megpróbálják összegezni a 2022-es és 2023-as teljesítményt (ha-ha), aztán az alapján megálmodni valami kiértékelést (kitalálom, mindenki átlagos lesz, mint eddig), majd szétkenik a 7,6-3,9% maradékát mindenki között a fenti elvek alapján.

    Egy röhej. Remélem én már nem sokáig vagyok, aztán akkor tudnak vergődni nélkülem. Szerintem most hamarosan elég sokan fogják bemondani az unalmast, a morál kábé a béka segge alatt van, főleg a szoftveres részlegeknél. Eddig csak akadályozták őket mindenben, most meg tőlük várják a csodát és túlóra úgy, hogy szinte mindenkit beleküldtek a túlóra kifizetése nélküli szerződési formába. De van pizza késő este.... juhé!!!!

Új hozzászólás Aktív témák