Új hozzászólás Aktív témák

  • -NoVa-

    addikt

    válasz A. Crowley #133963 üzenetére

    Nem megoldás, de nincs megoldás. Alapvetően nagyjából 78 éve a Szovjet titkosszolgálat vette át az ország uralmát, és a mostani politikai elit is az ő bábjaikból került ki. Az igazán fontos nagy méretűre hízott gazdasági ágazatok alapvetően klasszikus komcsi szolgák, és függő/érdekelt személyek kezében vannak. Az MSZMP -ről továbbment baloldali oligarchák is csak addig voltak köpködött ellenségek, amíg szép lassan át nem mosakodtak NER vállalatokká, onnantól nemzethy érinthetetlenné nemesültek. Ez akkora gazdasági/politikai hatalom koncentrálva, amit békés legális úton nem lehet elmozdítani, hiszen a legalitás az ő törvényeik szerint működik, és a média szabadon hazudhat bármit következmények nélkül bárkiről. Ebben a közegben bárki bármit tesz az emberek érdekében, csak karaktergyilkosságot kap hálaként, és a megvezetett névtelen járókelők tömegének a gyűlöletét.

    Hogy emellett mi történik az oktatással, mi történik az egészségüggyel, mi történik a szabadságjogokkal, mi történik a csökkenő vásárlóerőnkkel, mi történik a nemzetközi megítélésünkkel, és mi történik a közhangulattal, az mind egyfelé mutat. Van egy kultúrális gyökerem, van történelmem, van múltam, de hazám, az már akkor is csak egy illúzió volt, amikor megszülettem. Rég elvették ezt tőlünk, csak mai fejjel mai történelemtudással és mai információmennyiséggel máshogy olvassa az ember a 100-150 évvel ezelőtti irodalmat, ahol a kiégő, depressziós értelmiség szembesült a reménytelenséggel, hogy itt nem lesz polgárosodás, a feudalizmusba ugyanolyan erővel kapaszkodik a tömeg alul, ahogy az irányítást markában szorongató nagytőke felül.

    Megoldás? Aki marad, annak ki kell fizetnie az új generáció feltőkésítését, és a német szolgáltatók/építőipari szereplők/üzemeltetők kizavarása miatti hatékonyságcsökkenést. Ki kell fizetni a kínai kamatokat, ki kell fizetni az elmulasztott karbantartást, az összeomlásokat, a tudatlan tömeg hatékonytalanságának az árát, mindent. Kell ezt életben tartani? Inkább roskadjon össze, essen szét, pusztuljon el az állam, majd a szomszédok között osszák szét a tetemét, hátha születik belőle valami jobb. A területet szeretem, az embereket szeretem, az államot, bürokráciáját, a kormányzati szerkezetét saját konfliktusaim alapján tiszta szívvel megvetem, ellenséges és akadályozó közegként élem meg.

Új hozzászólás Aktív témák