Új hozzászólás Aktív témák

  • FunPro

    senior tag

    válasz i2k #142307 üzenetére

    Az én esetemben sokkal inkább a logika dönt, mintsem az érzelmek.

    Nyilván, az érzelmeim is befolyásolnak, és nem is érzem magam kimondottan elfogadónak és toleránsnak. Ott vannak például a Star Wars filmek. Lassan 10 éves a 7. rész, arra beültem a moziba. Elkezdett pörögni a film, és sorba jött mind a modernkori woke-ság, mind pedig a logikátlanság. Ez a kettő együtt túl sok volt, én ott el is engedtem az egész frencsájzt. Azóta sem néztem egy Star Wars-al kapcsolatos filmet vagy sorozatot sem. Számomra ez halott. Egyedül a vörösgyerekes star wars játékot vittem ki azóta, ami egynek ugyan elment nálam, de már az sem vonz különösebben.

    A lotr néger törpéjét is ellenzem, mert a karakter sem Tolkien törpenő ábrázolásának nem tesz eleget, sem pedig a logikának. Mi idézi elő, hogy a hegy gyomrában élő törpök bebarnulnak? Nem is látnak napfényt, mi ellen védi őket a sötét bőr? Persze, fordítottan is igaz a dolog, mert ha valaki egy Afrikai klímával rendelkező régióval bővítené a lotr-t, ott elvárnám, hogy onnan ne sápadt vörösök kerüljenek ki. Nyilván a legegyszerűbb az lenne, ha mindenki hagyná Tolkien munkásságát úgy ahogy van, és alkotnának valami teljesen újat, de ha már ezt nem lehet megkérni, akkor legalább a hagyományokat és a logikát tartsák meg. James Bond-nál azért lenne hülyeség egy homi néger ügynök, mert túlságosan feltűnő lenne, így nem tudna elvegyülni. A sármos nőcsábász jellem amúgy is a karakter sajátja, azt nem illene elvenni tőle.

    A Prey-t én személy szerint élveztem. Látom benne a logikátlanságot, de számomra a film volt annyira élvezetes, hogy ezen túl tudjak lendülni. A visszább említett Star Wars erre nem volt képes.

    Szóval igen, én is tudok önmagammal ellentmondásokba keveredni, de alapjáraton úgy vagyok vele, hogyha értelmes és logikus magyarázattal elő tudnak rukkolni az írók, akkor adok a tartalomnak egy esélyt. Ha azután is rossz, elengedem.

    U.I.:

    A Prince of Persia a teljes sorozatot tekintve úgy rossz, ahogy van. Az alapjátékban szőke haja van az emberünknek (itt is gondolom azért, mert a világos pixellel könnyeb dolgozni a sötét termekben). A Sands of time sorozatban egy természetesen vasalt hajú, kék szemű fuckboy a herceg. A filmben Gyllenahal, a 2008-as játékban pedig szintén kék szemű, egyenes hajú. Ezekről nekem egyáltalán nem egy nemes vérű perzsa jut eszembe. Megnyerhette a genetikai lottót, szó se róla! De azért ha én egy kvázi sztereotip perzsa embert akarok megalkotni, az nem így fog kinézni. Ezekhez képest az afrikai kinézet annyira nem is erős, ráadásul, most először van mögötte némi logika is, hisz a sötét bőrű barátunk nem a herceg.

    I'll try my best, and that's the best anyone can do.

Új hozzászólás Aktív témák