Új hozzászólás Aktív témák

  • adam7027

    csendes tag

    Ezeket az akksikat direkt nem úgy adják, hogy 'Genuine Panasonic NCR18650B'.

    Lehet, hogy sokan kitesztelték kapacitásra, és kb. annyit kaptak, mint amennyi elvárható, de nem tudom, hogy hányan nézték meg belső ellenállásra.

    Ha valaki utólag rájön konkrét daraboknál, hogy gyengébben muzsikálnak, akkor az eladó ki fogja hangsúlyozni, hogy 'ő nem mondta/írta egy szóval sem, hogy ez eredeti', és jó eséllyel akkor a dispute-t is elbukja az ember.

    Én egy kisebb szett 'button top Sony US18650VTC6'-tal jártam így, amire egyébként 'márkanévként' az volt megadva, hogy VariCore (azóta rájöttem, hogy jobb ha kerülöm az olyan akksikat, ahol a button topos képen túl kicsi a pozitív érintkező, mert azok jó eséllyel tényleg gagyibbak egyébként is). Belső ellenállásra a jobb darabok kb. annyit tudtak, mint egy NCR18650B, de kapacitásban kb. 450mAh-val gyengébbek voltak,, a gyengébbek meg csak a jobb féle 'védett' akksik belső ellenállását tudták...

    (nyilván ettől még el lehet ezeket használgatni fix gyenge áramú pl. 7135×4-es, vagy 7135×6-os Convoy lámpákban, de másba nagyon nem merném ezeket tenni)

    Ezek után nekem a VariCore annyit jelent, hogy nem lehet tudni, hogy az egyes darabok mennyire gyengébbek, nagy a szórás (-> VARIábilis).

    Ha egyébként nem drága, de viszonylag jó kapacitású, és 8-10A-t bíró akksi kell nekem, akkor én még az LG MJ1-et tudnám ajánlani (volt amikor $4.1/db + szállításért kaptam ezeket), most az összes Skilhunt H03 fejlámpámban ez van. Ha egy hangyányit izmosabb kell ugyancsak egy hangyányit drágábban (na meg domború pozitív véggel), akkor meg ott a Sanyo NCR18650GA.

    Egy páran említettetek a fórumon ÉK-magyarországi forrást, ahonnan ezek az akksik jó áron beszerezhetőek, de én sajnos ezt a forrást nem ismerem - viszont eddig bármit rendeltem AE-reől az Aliya's Battery Store-ból meg a Lucky Eelctronics Store-ből, azok rendesen hozták az elvárt szintet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák