Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz Egon #3364 üzenetére

    Tudom, hogy nem megoldás, ha gyorsan kell, viszont némi tapasztalat a Parkside (Lidl) állómotoros 1500W/5J (PBH 1500) vésőgéppel kapcsolatban.
    Kék Bosch fúrókalapács mellé vettem, kifejezettem csak vésésre (amire sajnálnám a Boscht legyilkolni, mert az jóval drágább és sokkal precízebb szerszám).
    Eddig kb. 40nm van benne vegyesen, főképp csempeleverés (ebből a legtöbb legalább 20nm), betonjárda bontás (valamivel több mint 10nm nem nagy szám, max kb. 5-8cm vastag, elsősorban megtörtem, utána jött a csákány feszíteni) meg némi B30-as fal bontás (ez már szenvedős volt, itt jobb lett volna valami komolyabb bontókalapács)
    Eddig jól teljesített a gép, vette az akadályokat, már most bőven megérte a kb. 16k árát és még mindig megy, remélem ha kell gariztatható is.
    A rezgéscsillapítása számomra príma, tényleg semmit nem érzek a használat után (nem úgy mint a motoros fűkaszánál ahol 2 óra után zsibbadt a kezem).
    A hozzá adott SDS+ normál tokmány adaptert viszont még ki sem bontottam, nekem csak felesleges áremelő tényező volt.
    A kezelhetőségében annyival rosszabb mint egy komolyabb gép, hogy a lapos véső irányát macerásabb beállítani.

    Parci
    Az akkus fúró, csavarozó alapgép, érdemes inkább valami jobb gépbe beruházni. Hosszú távon mindig jöhet valami olyan feladat ami meghaladja a gép képességeit és akkor lehet másodjára is venni. Karácsony környékén volt az Aldiban egy komolyabb gép, ha nem lett volna meg a Milwaukee komolyan elgondolkodtam volna rajta.
    Nem azt mondtom, hogy ezt kell venni, de számomra pl. a Milwaukee előnye, hogy jó akkuik vannak és rengeteg gépükkel kompatibilis. Pl. a csavarozó akkuját tudom használni a Dremelhez hasonló mini csiszolóhoz (nem a legjobb leírás pl. mini vágókorong is gyakran jól jön; ebből pont most van valami hasonló a Lidl-ben).

    Szóval valami olyan dolog ez, hogy 1 idő után eljutottam oda, hogy megvettem a Toolcraft kobaltos fúrókészletét pedig ez már nem az első készletem, de van ahova az kell (van néhány teljes wolfram-karbid fémfúrószáram is az az amit angolul tungstennek neveznek, de ezt nem ajánlgatom mert azonfelül, hogy aranyárban van nagyon könnyen lepattan az éle). Szintén volt már néhány keményfémlapkás SDS+ fúrószáram, de meg kellett venni a Makita Nemesis-t is mert van ahova az kell.
    Vagy az x-edik pormaszkkal szenvedés után rájöttem, hogy jobban járok, ha veszek valami normális félálarcot.
    Viszont ugyanezt gépekkel játszani drága móka tud lenni.

Új hozzászólás Aktív témák