Új hozzászólás Aktív témák

  • KillHates

    nagyúr

    válasz Kolondrum #67794 üzenetére

    Hali!

    Nem igazán. Ami kell az rajta van. A méregdrága Mavic 2 Pro-n van körbe egy csomó érzékelő, a falnak nem megy neki, de pl. a bokorba simán berepül. Ezek az érzékelők jobbára csak a nagyobb tárgyakat érzékelik alacsonyabb sebességnél. Ha csapatod akkor nekimegy bárminek még a parás Phantom4 is.
    Elég megoszló, lakott területen a sok WiFi miatt panaszkodnak rá az emberek. Teljesen hektikus módon zavarja meg. Valamikor 3 router között simán stabilan navigál, valamikor meg egy lakótelep játszóterén fel sem tudsz szállni.
    Hogy mennyire értéktartó, azt majd megmondja a piac. Ha sokan nyűgösnek találják majd a WiFi problémát, akkor lesz bőven penetráció a használt piacon és le fog esni az ára. Egyébként drónt nem azért vesz az ember mert befektetés, hanem, hogy szórakozzon/dolgozzon vele. Gutenmorgenzi :D
    Van benne GPS, barometrikus és optikai magasságmérő is. Ha jelet veszt akkor beindul a RTH, akkor az előre paraméterezett magasságon hazamegy nyílegyenesen, mert para van. Tehát, ha házak között repteted, akkor fel kell mérned a legmagasabb ház magasságát, majd a fölé beállítanod ezt az értéket. Pl. panelek között nyomod. Azok 33-36m magasak + van a tetejükön pár antenna is. Legyen akkor az RTH 50m mert az tuti. Elküldöd pár házzal odébb és eldobja a kapcsolatot. A drón egy darabig vacilál, forgolódik hátha kap jelet. Ha ez nem jön össze 10 mp-ig, akkor fellövi magát az 50-re, majd kb fél méteres pontossággal leszáll oda ahonnét felküldted. Fontos, hogy amikor indítod, a repülést, várd meg míg beszól a tabletbe, hogy "return point updated" addig ne mozgasd vízszintesen a madarat!
    A gimbaljára is panaszkodnak, hogy kicsit akadozva-ricegve stabilizál, főleg svenkelő mozgásnál látszik. Ha még nem drónoztál akkor lehet, hogy érdemes pár infót még összeszedned (akár én is szívesen válaszolok), mert máshogy kell ezeket a fél-autonom vezérlésű gépeket reptetni, mint az analóg drónokat.
    Egyébként jó kis gép, brutál repülési idővel (negyed óra- húsz perc után már úgyis lekívánja az ember a gépet, mert fárasztó annyit koncentrálni) , a 250 grammot okosan megtartja az elektronika enyhébb szélben is.

    Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

Új hozzászólás Aktív témák