- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teréz Atya
senior tag
válasz _X10Dead_ #14600 üzenetére
Hat ebben csak arra tudok tamaszkodni, hogy a Phantom 3 a gyarto szerint 60-ra kepes, mig a fene tudja hogyan hitelesitett sebessegmerovel mert qav210-esekre szinten 60-at lattam. A phantom 4 sport modban kiviszi a 72-t.
En mondjukra a karbon propellereket nezem ferde szemmel. Ha utkozik a gep, valaminek el kell nyelnie az utkozes energiajat. Akkkor meg inkabb legyen a propeller mint a motor tengelye vagy az ember akinek utkozik.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz Teréz Atya #14601 üzenetére
Nem mondtam, hogy nincs igazad, csak arra utaltam, hogy sértő :-)
Egy 250-es "átlagos', nem túl-csicsázott racer (ZMR, 3S, 12A, 2300KV, 5040-es prop) 70-80 közé tud gyorsulni és relatíve könnyen fel lehet húzni 100 fölé. Az más kérdés, hogy kell-e.[ Szerkesztve ]
LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
-
AGE-T
őstag
21 napos elbírálás, és ha jól értem nem repülhetek mondjuk a citadella felet, mert ott emberek tartózkodnak!? Zöld mező fölött sok értelme van egy P3-4nek...
Gondolom hoznak valami gyorsan összetákolt jogszabályt, ami megtiltja a drónozást mindenhol és kész. Maximum kijelölt helyeken, parkokban biztosítással lehet majd drónozni...
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
medvegy
aktív tag
Valakinek nincs szüksége X5C-hez való 600mAh-s aksikra? Zsír újak.
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
kimista
aktív tag
válasz Pikachu24 #14606 üzenetére
Gimbal mozog, de egy leheletnyit mozditok rajta és a gimbal már vegallasba mozdul. Tudom középre állítani is, ha mikrometert csavarok a potmeteren.
Kalibralasnal hiába csavargatom, semmi sem valtozikVan pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
cris78
őstag
Mi számít dronnak?
Legjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217
-
Teréz Atya
senior tag
válasz cris78 #14611 üzenetére
Hat a koznyelv szerint Dron = olyan UAV ami kepes onallo manoverezesre es magatol meglesi a cicis nenit, viszont otpercenkent tonkre megy es raesik valaki fejere. Epp ezert komoly egeszsegugyi es moralis kockazatot rejt.
Tovabbi magyarazatert lasd a vonatkozo South Park reszt. Mellesleg tudtatok h az osszes Soth Park tok ingyen megtekintheto a Comedy Central oldalan?
Eredeti ertelemben a drone himnemu rovar pl. meheknel a here.[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Bornie127
senior tag
Sziasztok,
úton van egy Syma X5C-1. Milyen tulajdonságán változtatna ha a két lapátos propellert három lapátosra cserélném?
-
bdznkrly
újonc
Inax b6 problema ujra (egyszer mar volt ilyen)
Toltes inditasnal connection break hibauzenetet kapok. nem olyan regen ezt a hibat megoldotta egy toltokabel csere de most nem. Forrasztasokat atneztem es rendben talaltam oket..3 akkuval probalom
Mi lehet a megoldas? -
Teréz Atya
senior tag
válasz bdznkrly #14616 üzenetére
Balance charging helyett valszd a balance plug mentes toltest. Fejbol nemtom, talan fast charge.
Ha most is connection break-et kapsz akkor a fo dugaszok korul kell szaglasznod, ha siman elkezd tolteni akkor a balance plug korul lesz valami.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
szuper94
tag
Sziasztok
milyen drone-t ajánlanátok amatőr kamerázáshoz?
gimbalt szeretnék rá venni mindenképp. (esetleg ha tudtok abból is valami jól megbízhatót)
Én így elsőre Syma x8-at néztem. -
kimista
aktív tag
HK eu raktárán kívül honnan érdemes mostanság aksit rendelni? milyen lehetőségek maradtak?
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
Game-over
aktív tag
válasz szuper94 #14618 üzenetére
Ha kell a gimbal is akkor az X8 kiesett, mert egy akciókamerát még elbír, de gimballal együtt a +200 g az már túl sok.
De igazából az összes szénkefés gép kiesett, mert egyik sem bír el akkora súlyt, inkább a cx 20-tól vannak erre alkalmas gépek (de ha még nem volt előtte drónod, akkor érdemes egy olcsóbbal gyakorolni)
-
Patics
tag
-
tonyrulez
őstag
Mivel a sok Felcsút drón yard törvény kommentben elveszett, megkérdem mégegyszer.
Ilyen buzzert vettem U807-hez, viszont egy cellás akksinál még nem ad ki hangot, csak 2 cellástól. Hogy kell bekötnöm hogy az 1 cellás akksira is csipogjon? Valaki mintha írt volna itt hogy megcsinálta.4 8 15 16 23 42
-
Patics
tag
Eddigi tapasztalataim a V686G-vel:
Volt 42 startom, átlag 9 perces repidővel, az összesen kicsit több mint 6 óra üzemidő.
Eleinte furcsa volt, hogy liftezik, azt hittem a "drónok tartják a magasságot", tévedtem. Megszoktam, már elég jól tudom korrigálni. Ma erős szélben is féken tudtam tartani, igaz sodródott rendesen, de gondoltam ha ilyen szélben is tudom kontrollálni, szélcsendben kezes bárány lesz.
A kamerát, FPV-t egyenlőre nem használom, nem is és sokat, inkább a sportos repülést gyakorlom vele, már amire képes. Még semmilye nem tört, egymás után folyamatosan 3 aksit repülök vele. Kb. a 20. start után finom műszerolajjal beolajoztam a csapágyakat, tengelyt, fogaskereket, ettől kissé megtáltosodott, érezhetően hálás érte.
Egyszer vitte el a szél, akkor egy fa tetején landolt, szerencsére a gázkarra zúgása és a ledek villogása nyomra vezetett. Az elejére egy erős led jót tenne, valszeg updatelem vele.. tartalék alkatrészek megjöttek, de egyenlőre nem igényli a cseréket.
Az első napok csalódás után (nem ismertem és többet vártam tőle), megszerettem. Kiváló tanuló gép, szerintem. Készítettem neki egy szuper hord táskát (ha érdekel valakit megosztok készítési leírást, fotót, meg segítséget).
Most már nagyon vágyom egy sportos racerre, de abban még kérem majd a segítségeteket.
Madaraim: Sbach 342; Double Hourse 9081; Skyartec Wasp V3; Align Trex 500; WLtoys V686G; Floureon H101; ZMR-250 FPV Racer ------- Földi ellátó: M1 Abrams
-
Patics
tag
válasz tonyrulez #14623 üzenetére
Ez nem buzzer hanem lipo teszter.. Vagy én látok rosszul? Miért kellene, hogy csipogjon?
Az van ráírva, hogy ha egy cella feszültsége 3.3 V alá esik, akkor csipog. Tegyél rá egy túlmerített aksit és csipogni fog...Ráadásul ezt nem "bekötni" kell, hanem "bedugni" a ballancer csatlakozóba. Egy cellásnál a fő csatlakozóba...
De bocs, ha hülyeséget írtam, de nekem ezt jött le elsőre..
Ááá.. kipróbáltam, a fő csatin nálam nem ér, vagyis csak a ballancer csatin jó, az meg nincs az 1 cellásnak.. Így én is várom a választ, "hogy kell bekötni", hogy 1 cellásat is mérjen?
[ Szerkesztve ]
Madaraim: Sbach 342; Double Hourse 9081; Skyartec Wasp V3; Align Trex 500; WLtoys V686G; Floureon H101; ZMR-250 FPV Racer ------- Földi ellátó: M1 Abrams
-
bdznkrly
újonc
válasz Teréz Atya #14617 üzenetére
Igy is hiba van
@patics nem jut el a tesztig se. 3 cellas
-
Patics
tag
válasz bdznkrly #14626 üzenetére
Akkor ahogy Teréz Atya is javasolta: Ne dugd be a ballancer csatit, csak a fő csatit. Sima töltésre kapcsolj és indíts.. Ha hibát jelez, akkor gond van (szakadás) a fő csatival vagy a kábelekkel. Legalábbis az egyszerűbb esetben.
Fő csatin, az aksin, mekkora a feszültség? Le tudod mérni?
@Tonnyrulez, most látom az is rá van írva, hogy csak 2-8 cellás aksiknál jelez alacsony feszre...
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
Az óbudai auchan-ba megint van Auchan drón...
-
Jackal2
senior tag
válasz Patics #14624 üzenetére
Ma kétszer úgy földhöz vertem a Nighthawkot hogy csak úgy nyekkent (meg két prop kuka). Nem tudtam, hogy attitude modeban is tud bukfencet én meg csinálta egy száz százalékos előre hátrát
Szóval a racer nagyon más ám, mint a WLtoys, mondom úgy, hogy nekem is van
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Pikachu24
aktív tag
válasz tonyrulez #14630 üzenetére
Ebayen nem találtam, de mivel csak brushed gépeken szokott lenni 1s akku ezért szerintem teljesen fölösleges lenne a súlya miatt.
Jackal2: "Nem tudtam, hogy attitude modeban is tud bukfencet én meg csinálta egy száz százalékos előre hátrát"
Amúgy hogyan tudtad megcsinálni?
Teréz Atya: Magyarúl
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz Pikachu24 #14633 üzenetére
Nem tudtam, földbe verte magát Ha full gázt adsz a teljesen irány mellé, bukfencezik, csak én először azt hittem elrontottam valamit, másodszorra meg 3 méter magasan volt és földbe vertem akkor ment a kukába a két propeller...
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
shaddam
aktív tag
3 kört repültem ma, végre nem esik az eső, csak szél fújt. Hátszéllel jó 60-al repesztettem, visszafelé 40-45-tel. Kellemesen meglepődtem. 1500 méterre repültem végig full jelerősséggel. Őzeket sajna nem láttam, de egy szántó traktort elkaptam
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
-
Pikachu24
aktív tag
Patics Csipogót jelent és gondolom arra kell hogy ne merítse tul az akkukat.
[ Szerkesztve ]
-
_X10Dead_
aktív tag
Az X8-as stabil és erős, de sár-nehéz. Egy Walkera gimballal még elboldogul, ha nagyon óvatos vagy, a 200 grammosokkal már biztosan kinyírod.
Ha mindenképpen játék gépben gondolkodsz, akkor MJX X101.
With the weather returning to 'Blurgh' I've experimented with measuring thrust. By adding ~1kg weight I measured the weight reduction on my trusty kitchen scales.
The results are promising:
50% Throttle - 613g 'lift'.
70% Throttle - 735g 'lift'.
At 80% throttle it was starting to lift the weight and I abandoned the test.De az X101 meg hajlamos meglógni, illetve flip-and-roll-ozni.
Szóval, ahogy a többiek is írták, nem igazán javasolt ezzel szórakozni.
LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
Teréz Atya
senior tag
válasz _X10Dead_ #14639 üzenetére
Mutert raallitottam az FPV temara, korbenyomozta a kornyeket, kiderult, hogy a szallito az egyik szomszed nenikenek dobta be a szemuveget.
A nenikenek meg nem volt ott a szemuvege, es alairta amit a kezebe nyomtak.
Csak azt nem ertem, ha megvan a telefonom, mailem miert nem birtak hagyni egy rohadt uzenetet, hogy he haver, ne idegeskedj, a csomagod ennel es ennel keresd. Sot a postaladaba is dobhatott volna egy sajtcetlit. Meh, mindegy mar.Meg jo, hogy nem guminot rendeltem, mert mire hozzam jutna mar kiprobalta a fel falu.
-
Teréz Atya
senior tag
XK X251 lesz picit dragabban es ez mar brushless. Valszeg meg egy olcso FPV-t is elbir.
Az nelkul en meg nem tudtam ertekelheto felvetelt kesziteni, mert vagy az eget, vagy a foldet nezte a kamera, ha jo volt a szog akkor meg tul keveset volt a teman.[ Szerkesztve ]
-
Pikachu24
aktív tag
válasz Teréz Atya #14641 üzenetére
Amúgy ez tuti a DHL volt? Tudtommal a hk GLS-el szállítat.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Pikachu24 #14642 üzenetére
My bad, GLS. De azert ez elegge remiszto, hogyha van egy pszicho szomszedod bediktal egy kamu nevet a csaomagot meg neked letagadja. Te meg futhatsz a penzedert. A masik furcsasag, hogy a szomszed nenike ugy latszik barmit atvesz, legyen az FPV szemuveg, doglott macska vagy levelbomba.
Mellesleg azert vagyok izgatott, mert van pont egy gyogyos szomszedom, aki a kocsma elott parkolo bicikliknek szurkalja ki a kereket. Mar parszor kapott a szajara, de erdekes modon nem akar valtoztatni a hobbijan. Meg heje-hujazik, ha sokaig nezel a kertje fele, mert "Lesed a kertjet!"[ Szerkesztve ]
-
Pikachu24
aktív tag
válasz Teréz Atya #14643 üzenetére
Ki is bontotta neked? Amúgy nekem ez az oldal ki írta az átvevő vezeték nevét. http://track.aftership.com/
De akkor végül is a te neveden vette át? IMG
Amúgy az én csomagomat sem egy tapasztalt futár hozta, mert nem volt házszám és kereshette hol van az a ház ahová vinnie kéne. (Aztán persze ki kaptunk mert nem volt házszám.)
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Pikachu24 #14644 üzenetére
Van egy furcsa dolog falun - tok mindegy, hogy mi a vezetekneved, 99% hogy a postason kivul senki sem tudja. Mivel mindenki a csufneven, lanykori neven, valamilyen ragadvanyneven van szamon tartva.
Tehat pl. van a zugivo Gizi neni. Namost rola senki nem tudja, hogy Kiss, Nagy vagy Kovacs. Az oregektol megkerded, ok meg azt mondjak, hogy a Maricsek lanyka, holott mar 30 eve ferjhez ment.
Sokaig azt hittem egyik nenirol, hogy az a vezetekneve, hogy Nyerges. Mint kiderult nem, csak azert hivtak igy, mert nagy a segge.[ Szerkesztve ]
-
Pikachu24
aktív tag
válasz Teréz Atya #14645 üzenetére
Értem, ismerős. És erre is tudsz válaszolni? 14644
Ezt nagyon kedvesen írtam le (egyszóval ....) -
Teréz Atya
senior tag
válasz Pikachu24 #14646 üzenetére
Ott volt az atvevo neve, de muter eskudott h ilyen nevut o marpedig nem ismer, pedig negyven eve el a faluban.
Jo, egy embert igen, de az meg a kisboltban elado, az meg nem tudott a csomagrol.Nenike szuletesi szamat is tudni akarod, hogy ennyire erdekel?
-
Pikachu24
aktív tag
válasz Teréz Atya #14648 üzenetére
A születési dátum nem kell csak a DNS-e
-
medvegy
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- Lorelli gyermekülés 9-36kg (Cute Teddy - blue) eladó
- ÓRIÁSI Philips Hue csomag - Hue Go, Iris Black, Play Bar, Light Strip V4 stb...
- Hikvision kameravezérlő egység 1 TB HDD-vel féláron!!!
- ÚJ EcoFlow Delta 2 MAX 2kWh LiFePo4 3200W hordozható akku védőborítással, kempinghez is, GARANCIA
- Wacaco készlet eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest